Reklama

Reklama

Den matek

Trailer

Obsahy(1)

Slavná vyvražďovačka podle Tromy! Jak nejlépe potěšit svou matku? Každý má svůj způsob, někdo nosí květiny, někdo pomáhá při uklízení. Bratři Addley a Ike mají jasno. Jejich maminku nejvíce potěší, když znásilňují mladé dívky, mučí jejich bezbranná těla a nakonec je brutálním způsobem zabijí. To se stává osudným třem mladým kamarádkám, které si vyrazí na výlet do lesů, kde sídlí šílená rodinka... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

drackula 

všechny recenze uživatele

Tento film sa snaží tváriť vážne. V podaní Tromy to znie dosť divne. Film úplne postrádal vtip, čo ma dosť nemilo prekvapilo. Keď idem pozerať Tromu chcem sa poriadne zabaviť, a nie sledovať trápny pokus o dusivú atmosféru a originalitu. Záver bol stráviteľný, ale viedla k nemu krížová cesta... 25 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový slasher, ktorý je debilný nielen svojimi postavami, ale aj spracovaním. Trojici hlavných hrdiniek, ktoré mi prišli nesympatickejšie ako podivná rodinka záporákov, som želal smrť už od úvodu. Drsnosť niektorých scén je zabíjaná neskoršou komičnosťou a nelogičnosťou. Áno, tri postštudentky, ktoré sa poštia už pri prasknutí konárika, si v závere takmer hravo poradia s dvoma ostrieľanými (aj keď polodemetnými) chlapmi. ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Den Matek je spíš komedie než horor a obsahuje spoustu nezapomenutelných vtípků, jako například prodavače, stříhajícího si nehty, nebo nevěrníka na stadiónu. Tohle je Kaufmanův Tromácký humor v krystalické podobě. To samé by se dalo říct o rozverných scénách v lese, kdy pak přesná hudba navodí pocit napětí a strachu, aby si z nás tvůrci několikrát po sobě vystřelili. Já si nemůžu pomoct, ale když se jedna z hrdinek za doprovodu hudby jako z nějakého moc milého stupidního filmu ladně procházela lesem, sledovala dalekohledem srnku a pak jí něco chytlo za nohu, tak jsem se neuvěřitelně bavil. Mimochodem přechody přes oranžovou barvu byly moc pěkné, originální a bylo jich tak akorát. ● Od přepadení děvčat se Kaufman snaží navodit děsivou atmosféru, což se mu docela i daří, a komedie se začíná prolínat s realistickým explotation hororem. Sice nevím proč Kaufman natočil něco tak normálního bez spousty násilí, krve, slizu, sexu a obnažených ženských těl, ale výsledek mě pobavil. Nečekanej zvrat po smrti jedné z trojice holek byl naprosto perfektní! Herecké výkony jsou na béčkovou hororovou komedii opravdu dobré a postava starostlivé matky, která se bojí zla venku a chce mít ze synáčků nejlepší a nejzvrhlejší herce akčních filmů pod sluncem, je úžasná. ()

POMO odpad!

všechny recenze uživatele

Výťažok z úvodných 'medzi rečou' dialógov: “There are three most important things in business: distribution, distribution and distribution.” Áno, to sú JEDINÉ tri hodnoty, na ktorých si Kaufmanovci postavili 'Troma byznys'. Kvalitu netreba, stačí distribuovať. Na všetko sa nájde spotrebiteľ. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Čo je vo svete kinematografie bizarnejšie, ako snuff, Mr. T a hovoriace auto Davida Hasselhoffa? TROMA! Šialená spoločnosť, vyrábajúca nenormálne filmy. DEŇ MATIEK na jednej stráne zostáva tromou so všetkým, čo k tomu patrí (mizerný rozpočet, ani štipka slávneho herca a scény, počas ktorých neviete, či si z vás tvorcovia robia srandu, alebo sú iba krajne neschopní), zároveň ma však po skúsenosti s PRÍŠEROU ZO ŠATNÍKA (1987) o sedem rokov mladší DEŇ MATIEK príjemne zaskočil snahou o budovanie relatívne vážnej hixploitation atmosféry (nech ma blesk skolí, ak som pri príjazde na benzínové čerpadlo nepočul legendárny banjo duet z VYSLOBODENIA). Poteší tiež twist na konci. Ukážkové béčko, ale dá sa na to pozerať. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • V domě kde bydlela filmová maminka bylo doopravdy nalezeno mrtvé tělo. (Halloween9)
  • Dům použitý ve filmu byl skutečný dům. Nachází se v lesích Newton v New Jersey. (Chatterer)

Reklama

Reklama