Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na konci 14. století jsou Země Koruny české zmítány tyranií a násilím. Jan Žižka a skupina jeho žoldnéřů jsou najati na ochranu králova zástupce. Jan prokáže skvělé strategické a bojové schopnosti. Následně je pověřen službou pro samotného krále, Václava IV. Zemi ale ve skutečnosti ovládá Jindřich z Rožmberka, nejbohatší velmož království. Jan dostává další delikátní úkol: unést Rožmberkovu snoubenku Kateřinu. Tím se nevyhnutelně zaplétá do vysoké politiky. Od té chvíle nemá na vybranou. Musí bojovat. Janovy žoldácké hodnoty se otřásají v základech. Vášeň, vina, chtíč i pomsta se stávají hnací silou jeho boje za spravedlnost a rovnoprávnost obyčejného lidu. V této době se z nájemného žoldnéře stává legenda. Rodí se vojevůdce, který bude bojovat za vše, v co věří. Historický film Petra Jákla vypráví o počátcích husitského vojevůdce Jana Žižky na pozadí bouřlivých událostí roku 1402. (Bioscop)

(více)

Diskuze

Blackhand47

Blackhand47 (hodnocení, recenze)

Psychor

Jakl nemá do premiéry co kecat, rozhodují Amíci, kteří to financovali a chtějí, aby to šlo všude ve světě stejně.

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Castrator

Přesně tak, honorář má totiž dvě složky. Důvěryhodný zdroj mi potvrdil, že Foster a spol. mají ve smlouvě vyjednanou velmi zajímavou provizi z tržeb.

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Lacike

Půjde o fiasko srovnatelné se snímkem Poslední z Aporveru. V roce 2018 padla poslední klapka a od té doby Jákl dělá mrtvého brouka. Zřejmě se probral z toho megalomanského opojení a uvědomil si, do jakého průšvihu se řítí. V září znovu udeří čínská rýma, takže očekávám posun premiéry na příští rok. A pak už jen dalších pár odkladů a zahraniční herci třeba mezitím zapomenou na slíbené honoráře... 

na příspěvěk reagoval vegetol.mp, Blackhand47, Lacike

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Ja som sice od Jakla nevidel ziadny film, ale mam z dôveryhodnych zdrojov, ze to bude jeho najlepsi film.

gonga

gonga (hodnocení, recenze)

Nejsem expert, ale zkušenost mi napovídá, že půjde o blamáž, která bude mít hned po uvedení tak 55% a postupně to klesne na cca 40%. Pevně doufám, že se mýlím, ale mám obavy, že tohle bude blamáž. Jestli se pletu, budu rád.

na příspěvěk reagoval Lazyt

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Necelých 5 měsíců do premiéry a snímek ještě nemá ani teaser? Tohle opravdu smrdí velkým průšvihem.

na příspěvěk reagoval Lacike

George266

George266 (hodnocení, recenze)

Blackhand47

Ale ne tolikrát a takhle daleko. V říjnu v době současně plánované premiéry to budou bez dvou měsíců čtyři roky od natočení. To je zvěrstvo.

na příspěvěk reagoval cyphercz

F_Sanchez

F_Sanchez (hodnocení, recenze)

CANNIBAL

Ne ne, já právě že vůbec nečekám nějaký dokumentární film či životopis, to bych snad ani nechtěl. Osobně očekávám film "hollywoodského" typu, kde budou vzhledem k zaměření na mezinárodní publikum upozaděna česká specifika, která by zahraniční diváci nepochopili a ponechán jen obecný historický rámec (viz anglický název Medieval). Samozřejmě o zápletce zatím nic moc nevíme. A právě kvůli zaměření na zahraniční mainstreamové publikum mám lehce obavy z toho, aby to nenabralo opačný extrém, aby to nesklouzlo až ke klasické romantické záchraně dívky v nesnázích, kterou v tomto případě nebude zachraňovat sličný princ, ale Jan Žižka. Co si budeme povídat trocha té romantiky má větší potenciál přitáhnout do kina davy diváků, než brutální krvavá rubačka. To je celé. Osobně však stále doufám v temnější a syrovější provedení, něco ve stylu Statečného srdce. První trailery napoví.

Uživatel F_Sanchez smazal svůj příspěvek.

dosty43

dosty43 (hodnocení, recenze)

Petr Jákl potvrdil na svém Instagramu, že první teaser se už blíží.  

na příspěvěk reagoval SeBig

ArsenalEagle

ArsenalEagle (hodnocení, recenze)

CANNIBAL

Přesně tak, osobně budu rád, když se bude film držet základních nepopiratelných dobových faktů, ale příběhově to může být téměř cokoli - myslím, že i to je důvod, že se bude zpracovávat období na přelomu století, ze kterého toho o Žižkovi zas tolik nevíme. Navíc pokud se podíváme, tak filmy jako Gladiátor, Braveheart, Království nebeské, Spartakus, 300 a další, které lze považovat za historické velkofilmy mají vesměs více či méně fiktivní zápletku, ale koukatelný jsou. A něco v tom smyslu si přeju od Jákla.

CANNIBAL

CANNIBAL (hodnocení, recenze)

F_Sanchez

Nevím jak to myslíš. Jestli jako smyšlený příběh, tak to určitě. Takovýchto "historických" "životopisných" je ale většina. Obzvlášť pokud se má jednat o komerční megafilm. Aby to bylo reálnější, musel by to být hraný dokumentární film. Ten ale nemá většinou moc velký rozpočet a ani u diváků to většinou nějak extra neboduje. Takže to tě zklamu seš na špatný adrese. Jinak to má být drsný středověk, takže do pohádky zřejmě daleko.  Jaký to bude, těžko říct. Se uvidí až budou ukázky. Ale Daniel Vávra co sesmolil KC:D se o tomhle filmu vyjádřil pochvalně, takže pro mě to nějakou pozitivní vypovídající váhu má, pač hry co vymyslel jsem hrál a příběhově jsem byl spokojený. Ačkoliv plný autorství má jenom v Mafii 1 (původní verze samozřejmě) a KC:D.

na příspěvěk reagoval ArsenalEagle, F_Sanchez, F_Sanchez

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Fnoobroklic

Tys někdy viděl v televizi nebo v časopisech půlroční kampaň na film? To mi prozraď, který film to byl. 

 

Přesně tak, datum premiéry je 20. října 2022, tedy za devět měsíců. Bude dávat smysl cpát reklamu všude možně, aby lidi na začátku kampaně zjištǒvali, kam na ten film mohou jít a když zjistí, že na něj nemohou jít nikam, tak po dalších několika měsících je díky té stále trvající kampani, která už bude notně vyčpělá a neefektivní, napadne, že teď je ta správna doba do toho kina jít. Ne, takhle to fakt fungovat nebude. 

Fnoobroklic

Fnoobroklic (hodnocení, recenze)

Castrator

Ktere nejnavstevovanejsi filmy posledni doby melykratkou a intenzivni kampan? Alespon ten pulrok tam vzdycky je. A datum premiery je, tak se podle neho musi jednat, ne nedelat nic, protoze to nemusi vyjit.

na příspěvěk reagoval Castrator

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Fnoobroklic

To možná propadne. Spor je o to, že reklama na film, který do kina nejde nebo se neví, kdy půjde, je k hovnu. A že jsou kina plná s tím nemá co dělat, tady se bavíme o reklamu na konkrétní film a když ten film do kina nejde, tak je reklama k ničemu. Navíc reklama na film má úplně jiný cíl, než aby se o filmu vědělo, ale aby na film lidi šli. Takže musí být ve správný čas na správném místě, ne aby se měsíc nebo měsíce sem tam někde něco objevilo a pak o to lidi přestali mít zájem. Tohle není výrobek na krámu, aby se přípomínalo, že existuje, ale film, na který mají lidi jít, takže kampaň musí být intenzivní, náhlá (a krátká). 

na příspěvěk reagoval Fnoobroklic

Fnoobroklic

Fnoobroklic (hodnocení, recenze)

Castrator

Ale bez reklamy to proste propadne, po tolika letech cekani. A pise, ze lidi do kina az na vyjimky nechodi, coz je blbost, normalne uz byvaji plne kina. Ockovanych je dost.

na příspěvěk reagoval Castrator

F_Sanchez

F_Sanchez (hodnocení, recenze)

CANNIBAL

Ani bych se tak nebál použitých typů brnění a národností vojáků, to 99,5 % diváků stejně nepozná, mě spíš trápí zápletka filmu, aby to nebylo něco jako lepší princezna Fantaghiro.

na příspěvěk reagoval CANNIBAL

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Fnoobroklic

Nenapsal, že se mají zavírat, ale že není jisté datum premiéry, což není. Zavírat se může, nemusí, posouvat se může, nemusí, což je prostě to, čemu se říká nejistota. 

na příspěvěk reagoval Fnoobroklic

Související novinky

Finále Plzeň 2022 se blíží!

Finále Plzeň 2022 se blíží!

22.09.2022

Už po 35. se uskuteční filmový festival Finále Plzeň. Oslavy českého filmu budou v západočeské metropoli probíhat od 23. do 28. září. Během šesti festivalových dní můžete zhlédnout největší trháky… (více)

ČSFD Award pro Bena Fostera

ČSFD Award pro Bena Fostera

08.09.2022

Při příležitosti uvedení nejdražšího českého filmu do kin přinášíme všem filmovým fanouškům radostnou zprávu o udělení “ČSFD Award” americkému herci Benu Fosterovi, představiteli Jana Žižky. Foster,… (více)

Krásné Vánoce a PF 2022!

Krásné Vánoce a PF 2022!

24.12.2021

Přestože bylo letos velkých filmů obecně méně, protože kina začali otvírat až na konci května a Tomu Cruisovi se ještě nechtělo riskovat s Mission: Impossible 7 a Top Gunem, dočkali jsme se několika… (více)

Michael Caine oznámil konec kariéry

Michael Caine oznámil konec kariéry

16.10.2021

Aktualizace: Tak se zdá, že se herec těšil na důchod předčasně. Později svá slova změnil a jeho zástupce potvrdil, že hodlá pracovat i nadále.   Původní zpráva: Smutná zpráva z britských ostrovů.… (více)

Reklama

Reklama