Reklama

Reklama

Film vypráví příběh gangsterů, dvojčat Reggieho a Rona Krayových, jedněch z nejznámějších neblaze proslulých zločinců v historii Velké Británie a jejich říše organizovaného zločinu, kterou v 60. letech dvacátého století vybudovali ve východní části Londýna. Hlavní dvojroli Rona a Reggieho ztvárnil Tom Hardy. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (552)

POMO 

všechny recenze uživatele

Jediný film, v ktorom uvidíte Toma Hardyho, ako na gay párty pláca prakerom po zadku nahého kolouška. "Gayovosť" jedného z bratov je tiež strojcom najvtipnejšej scény filmu (prvé stretnutie s lasvegaským mafiánom Chazzom Palminterim). Zábavná gangsterka, stojaca viacej na cool exhibícii hlavného dvoj-herca, než na dramaturgickom dejovom oblúku. Práve vzťah medzi bratmi a ich odlišnosť, ktorú Hardy zvládol tak dobre, sú motorom filmu. Tiež ma potešilo zobrazenie londýnskeho retropodsvetia optikou americkych gangsteriek (Scorsese). Druhá polovica filmu by sa dala zrýchliť, no i tak dávam štvrtú hviezdu. Pre diverznosť Hardyho double-kreácie, ktorú skúmať ma proste bavilo viacej než som čakal. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv si Hardy svojí dvojroli užívá, scénář filmu ho po devadesát procent svojí stopáže nenechá pořádně rozjet (zřejmě proto, že se tvůrci drželi až moc skutečností) a my tak musíme čumět sto třicet minut na rádoby cool dobovku, která má k dobrý gangsterce stejně daleko, jako Revenant ke komedii. Příběh sám o sobě navíc není dostatečně zajímavej, nemá směr ani pevně stanovenej cíl, takže se táhne, aniž by věděl kudy, natož aby došel do uspokojivýho finále (kéž by to bylo založený na nadsázce, nebo měl film alespoň pořádnej styl). Kterákoli z epizod seriálu Peaky Blinders je lepší a zajímavější gangsterkou, než Legend (a je tam jak Hardy, tak Paul Anderson). ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dvojnásobek Hardyho = 2x více kvality? No tady to zrovna neplatí a to Hardy vytahuje z rukávu i takové perly jako vzpomínku na Bronsona nebo mluví hlasem, který není zase tolik nepodobný Baneovi. Příběhy o vzestupech a pádech pánů z podsvětí jsme viděli již hodněkrát. Londýnskou galérku nám již kdysi naservíroval Guy Ritchie, Matthew Vaughn a tentokráte se dirigentské taktovky chopil Brian Helgeland. A.... nezvládl to. Příběh se ke konci totálně hroutí. Emily Browning působí ve své roli nepatřičně. Pokud někdo kromě H potěší tak je to kingsmanovský Taron Egerton. Tak nějak si říkám zda to svého času s Gibsonovou Odplatou nebyla vlastně náhoda. 55% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Za prvú polovicu som bol sklamaný s odhodlaním dať 2 hviezdy. Pripadalo mi to podpriemerné oproti klasickým gangsterkám. Jediná rovina, ktorá ma tam bavila bola paradoxne romantická rovina Hardy 1 - Browning, ktorú som si nakoniec užil až do konca (a škoda toho konca). V druhej polovici sa to celkom slušne rozbehlo a pochopil som, že ide o koncert Toma Hardyho, ktorý v jednom filme dokáže zahrať dve takmer rovnako vyzerajúce postavy, no pritom jednu milujete a druhú nenávidíte. Teda, ak nakoniec opomeniem málo dramatickú dejovú rovinu, ide o dobrý film. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jak se mohlo stát, že je gangsterka s Tomem Hardym ve dvou hlavních rolích tak nudná? Podle mne to zcela nezvládl zejména Brian Helgeland jako scenárista. Film má všeho všudy tři postavy, tu třetí hraje Emily Browning, která je sice krásná, ale tady působila jako castingový omyl. Hlavní hrdina ji miloval, což se poznalo podle toho, že o tom několikrát mluvil. Jinak to bylo citově prázdné. Nikdo z představitelů vedlejších rolí nemá tolik prostoru, aby mi stál za zmínku. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (14)

  • Vo Veľkej Británii sa stal film najnavštevovanejšou snímkou ​​s ratingom 18+. Prekonal aj Trainspotting (1996). (Lucasion)
  • Pro některé scény bylo nutné zakrýt veškerá Hardyho tetování. Zamaskování trvalo 4 hodiny. (Zdroj: tomhardy.org) (Petrasuvicka)

Reklama

Reklama