Reklama

Reklama

Film vypráví příběh gangsterů, dvojčat Reggieho a Rona Krayových, jedněch z nejznámějších neblaze proslulých zločinců v historii Velké Británie a jejich říše organizovaného zločinu, kterou v 60. letech dvacátého století vybudovali ve východní části Londýna. Hlavní dvojroli Rona a Reggieho ztvárnil Tom Hardy. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (552)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mě to teda bavilo hodně. Hardy je super. Vždycky jsem se gebil když hrál toho brejlatýho bráchu a dělal nesmysly. Nejlepší bylo, jak nakráčel s tim zachmuřenym ksichtem do klubu a hrál debilně na trumpetu. Badassnost obou bratrů se ukáže v hopodský bitce, kdy jeden drtí lidem kolena kladivama a druhej jim mašíruje lebky boxerama. Zbytek je spíše o napjatejch vztazích mezi nimy a o snaze toho chytřejšího udržet si fungující manželství. Zaujal mě ještě teplej Taron Edgerton. Prostě jsem si to užil. Jo a maj tam stejnou hospodu, jak v Peaky Blinders. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy se cejtil na dvojroli a tak se také dvojrole dočkal. A nutno dodat, že dva bratři, rozdílní kriminálníci, se mu víceméně povedli. Jen je škoda, že opravdový dech film chytá až ke konci, kdy se celé to impérium postupně rozkládá. V tu chvíli Legendy zločinu zužitkovaly celý ten jinak ne úplně výrazný příběh a připravili si pro něj poměrně tragické vyústění. A to bylo dobré. Hlavně proto, že ten příběh psal sám život. Až mi z té lidské tragédie bylo na konci vysloveně smutno. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušná, drsná gangsterka o nemilosrdných bratrech, kteří poměrně brutálním způsobem vládli britským ulicím v 60. letech. Hardy v dvojroli je obstojný, ale nijak neexceluje a určitě potěší celá řada povedených (většinou krvavých) scén. Škoda, že se slušný rozjezd udrží do poloviny filmu, poté už dojíždí na neutrál. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Budem veľmi úprimný, ja som sa na tento film celkom tešil. Vyzeralo to, že sa dočkáme opäť zaujímavého filmu z gangsterského prostredia. Reálne však musím povedať, že napriek všetkým kvalitám, ktoré film má je toto tak neskutočná nuda, že vôbec tomu nerozumiem, kde sa stala chyba. Filmu chýba absolútne akákoľvek dynamika a nevie sa rozbehnúť. Tvorcovia asi chceli zobraziť skutočnosť, no reálne mám pocit, že výsledne tomu chýba niečo, čo by zdvihlo môj záujem o to pri filme nezaspať. Tom Hardy je v tejto dvojrole skvelý a rozhodne si to užíva. Emily Browning je podľa mňa okey a jej postava je pre mňa asi najpríjemnejší element tohto filmu. Veľa momentiek je zaujímavých, len by som chcel, aby sa na ne film viac sústredil, a aby ich lepšie dotvoril. Lebo takto tu máme len veľa hluchých miest, kde človek skutočne chce zaspať. Myslím si, že v rámci gangsteriek by som viac odporúčil si pozrieť seriál Peaky Blinders alebo 2015 film Black Mass. Toto má skvelú premisu, ale neskutočne ma to nudilo. Hodnotenie: C+ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Legendy zločinu se určitě nestanou legendami světové kinematografie. Slabší odvar gangsterského filmu, naprosto znehodnocený romantickou dějovou linkou. Tenhle film je dokladem toho, že kvalita se od filmové tvorby přelívá do seriálové tvorby, kdo si chce užít současný vrchol žánru, musí místo do kina usednout k televizi, třeba k famózním gansterským seriálům Peaky Blinders nebo k jejich zaoceánskému dvojčeti Impérium - Mafie v Atlantic City ... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (14)

  • Bratři Krayovi měli ještě staršího bratra Charlieho, který také zemřel ve vězení v roce 2000 ve věku 79-let. (cihlenka)
  • V čase 1:09:47 pri fotografovaní sa bratov Krayovcov s policajtom, tvorcovia odflákli animáciu hlavy a tváre jedného z bratov. Celá jeho hlava je neúmerne veľká a oranžová. (Mike24)

Reklama

Reklama