Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující původní dobrodružný film režiséra Jordana Vogt-Robertse vypráví příběh nesourodého týmu badatelů, vojáků a dobrodruhů, kteří se spojili, aby prozkoumali tajemný, stejně nebezpečný jako krásný, ostrov v kdesi v Pacifiku, který není zanesen do žádné mapy. Odříznuti od všeho, co znají, vstupují na území mohutného Konga a zažehávají tak nejstrašnější boj člověka s přírodou. Jejich cesta za poznáním se mění v boj o přežití a útěk z prapůvodního Ráje, ve kterém není pro člověka místo. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (984)

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Jurský park pro nové tisíciletí. Inteligentní blockbuster, který samozřejmě sází víc na CGI, než aby mi to bylo stoprocentně příjemné (hlavně když všechno kromě Konga vypadá, že to dělala jiná, mnohem horší společnost), ale jinak jsem takhle nabouchaný velkofilm, z něhož by navíc ta velkofilmovost byla cítit od první scény, neviděl už drahnou dobu. Nevím, odkud se Jordan Vogt-Roberts vyloupnul, ale za tohle ho budu navždy milovat, a vzhledem k tomu, jako dokonale zpracoval feeling sedmdesátek a o kolik víc než co jiného je tohle film válečný, fakt doufám, že si bude moct zadaptovat ten Metal Gear Solid (a snad to bude právě jeden z dílů ze studené války). Skull Island má drajv, zapamatování hodné charaktery (John C. Reilly ftw!), skvělou hudbu, stylové montáže, výborné akční scény, parádní nasvícení (vynikající hlavně během parádního představení postav v úvodní půlhodině – fanoušek Argenta se pozná), smysl pro humor, mnohem chytřejší scénář, než byste čekali, dokonale zachycenou atmosféru nepoznaného ostrova – prostě všechno. Ale především má krásnou kameru a každá scéna má cool faktor přes 9000. Monumentální zážitek, který dalece převyšuje dva roky starou Godzillu – nepočítaje superlativy výše, už jen proto, že se nebere příliš vážně, je upřímně zábavný a ústřední monstrum v něm opravdu má roli (mimochodem je to role prakticky muže beze jména Scotta Eastwooda), nikdo ho před vámi neschovává a kolize s lidmi i jinou megafaunou jsou megaepesní. Nově moje s přehledem nejoblíbenější verze King Konga. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Tak nalijme si čistého vína - je to blbina. Ale na druhou stranu blbina pro odreagování, která pobaví, s efektním akčním finále a ďábelským Samuelem L. Jacksonem jako vystřiženým z válečných akčňáků minulého století :-) 69% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Ďalšie filmové spracovanie na téma (King) Kong. Príbeh bez väčšej fantázii s dobre známymi časťami. Zvučné a rešpektované mená Hollywoodu spravili to, čo mohli, ale na väčšiu úroveň to nedokázali dostať. T. Hiddleston a B. Larson connection je slušná, ale v podstate je nevyužitá. Hudba v poriadku, veľa spravili klasické rockové pesničky. Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

Kulda24 

všechny recenze uživatele

Řeknu to hned na rovinu. Čekal jsem to o dost horší. Film mě vlastně docela bavil, a to i přes příšerné postavy a herce, kteří jsou velice tuctoví a nudní. Scénář také patří k horším stránkám filmu. Ale to, co mě ve filmu velice bavilo, byly velkolepé scény s Kongem. Žral jsem každý jeho pohyb, a nejraději bych se celý film díval na něj a ne na rádoby hrdiny, kteří dělají naprosto nelogická rozhodnutí. Bohužel se jim nepovedlo chytit ani poválečné prostředí a dobovost, což zase trochu filmu ubírá. Dávám tři hvězdy za Konga! ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Před čím musím smeknout je opravdu vymazlená akce, která se mnohokrát plnohodnotně dotkne přívlastku EPIC. Ať už je to uvítačka helikoptér nebo závěrečný monster fight, či cokoliv mezi tím, vždy jde o vizuálně nápaditou pastvu pro oči. A není ji vůbec málo. Bohužel je to na úkor příběhové vaty, která dělá ze zajímavých herců jen loutky, které skáčou jen do rytmu Kongova burácení, a že to chlapec umí roztočit. Dialogy jsou fakt jalové a je to škoda, protože casting se velmi povedl a tady se dalo čarovat. Srovnání s Jacksonovým King Kongem se samozřejmě nevyhnu a právě na něm se nejlépe Kongovy slabiny ukazují. Jacksonův monstrštyk dýchal životem a nadšením a i přes spoustu digitálních nedodělků šlo o úžasné dobrodružství dokonale kombinující starou školu dobrodružného žánru s moderní režií a technologiemi. Kong má naopak bezchybnou technickou stránku, ale chybí mu prakticky jakékoliv emoce, přestože se o ně párkrát pokusí, nicméně velmi bolestivě mine cíl. Přesto ještě musím vyzdvihnout povedeně vloženou atmosféru vietnamské války, o což se starají nejen pečlivě zvolené songy. Přál bych si pokračování se stejným týmem, ale s mnohonásobně vypilovanějším scénářem. 80% ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Průměrný a nezajímavý scénář a přesto, co se týče akce a vizuálu, rozhodně zajímavější a zábavnější, než 90% dnešních blockbusterů. Nejnudnější akce je paradoxně ta závěrečná, ale většina filmu přímo lahodí oku. Asi bych měl dát tři hvězdičky, ale při porovnání se zbytkem současného Hollywoodu (např. Transformers), rozhodně palec nahoru. Minimálně za to, že jsem se nenudil. ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Jako já věděl, že to bude špatné... Ale rozhodně jsem netušil, že to bude až taková píčovina! Nevím, kde začít. Na tomto filmu je hrozné snad úplně všechno. Efekty jsou naprosto příšerné. Jsou umělé jak nos hollywoodské herečky. Brrr! Logika ve vyprávění neexistuje, protože všechny postavy mají IQ splachovací šňůry. A to nemluvím o místních zákonech fyziky apod. Prostě hrůza. Stylizace je ale celkem přijatelná, to mohu uznat. A herci? Ti nemají co hrát. Nechápu, jak na tuhle mrdku mohli Hiddleston a Jackson kývnout. Proč ale dávám dvě hvězdičky a ne odpad? Protože je to ve výsledku děsná prdel. Všechny negativní vlastnosti nakonec přispívají na jakési pokřivené atraktivitě. Tomu pomáhá i sračkoidní scénář, který je plný nepopsatelných dialogů. Jen jsem zklamán tím, že se do tohoto projektu nepustilo Syfy, protože to bychom pak spatřili dokonalý majstrštyk. Tento Kong má alespoň známky určité jakosti a především většího rozpočtu. Tento přístup se ale striktně zapovídá! PS - To jako má vzniknout pokračování? OK. Hlásím se na další rundu! :-) ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Film kolem mě prošuměl, nezanechal žádnej smrad ani chuť. Bitky Konga (kterej se pohyboval víc jako člověk než opica, myšlena jeho vzpřímená chůze) byly obstojné, k postavám jsem nic nepocítil, ba ba naopak, každou chvíli jsem si přál, aby je další potvora sežrala, rozemlela, rozplácla apod. Potitulková scéna slibovala filmový vesmír monster, ale jestli to budou podobně stavěné filmy, tak asi bohužel, se na nic těšit nemusíme. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Dosť rozporuplný film.. chvíľu katastrofický, ekologický, vojnový.. nebola to žiadna dobrodružná zábava. Viac mrazil v momentoch, kedy sa prejavila ľudská povaha a to, ako narábame so svetom, než keď si to rozdávali mýtické monštrá. Na mňa priveľa spomalených záberov.. (naozaj že moc) ()

burton 

všechny recenze uživatele

Měla jsi pravdu mami. Nejlepší souboj Konga a velehnusného veleještěra ever! Takže, na ostrov lebek přilétá zelená makovice, aby si tu zahojila své zelenomozkoidní ego a s ní přilétá ještě další senzace chtivá verbež a také pár jedinců s velice rozumným a humánním přístupem. Vše, co se na ostrově odehraje, je zabaleno do mlhy povalující se kolem rozeklaných skalisek, krkolomě trčících z bahna moře, sem tam na vrcholcích ochlupacených košatými stromisky. Ze starověkého pralesa občas vystrčí pařáty i jiná potvora, než zmíněný veleještěr a aby toho nebylo málo, žijí zde také nanejvýš mírumilovní, nemajetní a tím pádem zcela nevinní a velice mlčenliví domorodci. A víc už vám neprozradím, i když bych toho ještě mohla ....ale podívejte se a fakt mám radost, , to vám ještě povím, že si King tentokrát nechtěl s Jane nic začít, protože tady by se to vážně nehodilo. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Už v první polovině roku 2017 byla odstartována blockbusterová sezóna, kdy do kin vlétl nejprve akčňák Logan od Foxů a o týden později Kong studia Warner Bros, který chtěl pokračovat na úspéšné komerční vlně, jenž nastolila Godzilla v roce 2014. Kong to neměl snadné, když zahajoval týden po Loganovi a týden před Beauty and the Beast. Kongovi se však povedlo prosadit a dostal se přes půl miliardy amerických dollarů a letos nás čeká další Godzilla. Warner Bros si tak v prvním čtvrtletí roku 2017 mohlo prozatím oddechnout, protože jejich první větší projekt komerčně vyšel. A jaký Kong byl? Přiznám se, že jsem od něho moc nečekal, protože Godzilla se mi příliš nelíbila, ale Kong byl víc dobrodružný a dokázal mi v podstatě už od začátku zaujmout, a to jak námětem a scénářem (zasazení do války ve Vietnamu, vrtulníkový útok...), tak i castingem (překvapivě dobrý Hiddlestone, sympatická Larson a skvělý supportující herci v čele s Motherfuckerem S. L. Jacksonem), až po CGI, na kterém je vidět velký rozpočet. Jsem zvědav, kam se dál bude série ubírat, ale Konga bych ještě rád viděl. 4* ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Jacksonův Kong byl téměř dokonalý díky své hravosti a nadšení, tato verze je sice lépe natočena, ale postrádá srdce. Určitě mnohem lepší než poslední Godzilla, ovšem ten chlad a nedostatek osobitosti je na filmu hodně znát. ()

CyriC 

všechny recenze uživatele

Trochu mě mrzí, že Tomu Hiddlestonovi permanentně dávají role umaštěných slizounů. Přitom ta Indiano-Jonesovská poloha mu fakt sedí. ()

Automaniak 

všechny recenze uživatele

Efekty ok. Akce s Kongem a s pavoukem opravdu super.__ Střídání žánrů fakt ne - chvílema komedie, potom drama, potom to vypadá jak nějaká akční parodie. V některých filmech, mi to třeba přišlo fajn, zde ne. Asi je i moje vina, očekával jsem něco temnějšího, drsnějšího. Slabší 3* ()

Ivo 

všechny recenze uživatele

Je obdivuhodné, že i v dnešní době se najdou štědré duše, které poskytnutím špičkové digitální filmové techniky podpoří činnost kreativního kroužku při ústavu pro mentálně postižené a umožní vznik tak roztomilého a bezelstného díla. Nezbývá než věřit že se tím inspirují i naši mecenáši a že již brzy budeme moci vidět podobný svěží opus třeba z rukou členů chráněné dílny Jedličkova ústavu, např. variaci na téma Pána Prstenů apod. Na letním bohnickém festivalu klientské umělecké činnosti prý budou tento film prezentovat pod názvem: "Veselá digitální dobrodružství Juana a Esmeraldy mezi supa zvířátky". S ohledem na možnou duševní újmu neklientské části publika však bylo doporučeno promítat tento film raději jako němý. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Netvoří existují...!" A já jsem rád :-) V co jsem doufal, toho se i dočkal. A možná i víc. Kong, další příšery, sympatické i nesympatické postavy... a perfektní vizuální zpracování především, na tom tenhle film stojí. Ostatně v téhle látce není moc, co vymýšlet. Ale jak ji podat...jak ji zpracovat...a to bylo to navíc, nadstandardní kamera a střih, která střelám, výbuchům i ohňům dodala "atmosféru". K tomu poslech Paranoidu a také nějaký ten vtip a je hotovo. Jak já tomu opičákovi fandil :-) P.S. Lidičky, neodcházejte z kina během titulků... Marvelovci jistě ví... ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavá sestava tří scénáristů a režiséra dávala naději na originální a strhující blockbuster. Pár scén svědčí o tom, že by to asi dokázali, ale buď jim do toho ještě někdo kecal nebo na to nebylo tolik času anebo sami sebe přesvědčili, že tam musí být tradiční schema těhle megalomanskejch výmazů včetně "poznávacích" rozhovorů a monologů, které začínají asi od poloviny filmu a neuvěřitelně příběh zadřou, až k bolesti divákově. Přitom tyhle konverzačky mají jedinou úlohu, a to vzbudit sympatie k posádce, což se vůbec nedaří a jediný emoce se na vás nahrnou až v závěrečnejch titulcích a to pouze "možná". To, že to mohla být v rámci žánru naprostá pecka, naznačuje úvodní scéna a ta s pavoukem /připomnělo mi to Spielbergova Indiana Jonese , v tý nejlepší kondici/ a pro mně vrcholná scéna příletu helikoptér na ostrov /Coppolova Apokaypsa a vlastně i Srdce temnoty od k Conrada/, kde čistě vizuálem je v deseti minutách odvyprávěný celý příběh filmu. Tupý zelený mozky, který si myslej že je všechno jejich a kam šlápnou, chovaj se jak hovada - dostanou přes držku. Bez zbytečnejch keců skvělá filmařina, která dokáže vyprávět příběh celkem tak na 25 minut, ovšem celý to trvá minut 118. ()

gazogazo 

všechny recenze uživatele

Nejlepší helka hopice co jsem viděl. Žádnej zázrak to stále není, ale nenudil jsem se. Překvapivě velka výprava a monstrózní rozměry to vytahují na spokojenost ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Čo čakať od filmu, ktorý nemal také dobré referencie ako sa čakalo ? Čo čakať od filmu, ktorý je po novej Godzile ( ktorá nebola viac než priemer ) ďalším pokusom rozbehnúť „ univerz ” ( s čím sa v poslednej dobe roztrhlo vrece ) s príšerami ? Čo čakať od filmu, ktorý evidentne vsadil na stránku vizuálu a špeciálnych efektov ?? No ....... v podstate dosť veľa. Dovolím si povedať, že obsadenie bolo zvolené skoro na mieru. Tom Hiddlestone ako odvážny prieskumník túlajúci sa džungľou, Brie Larson ako nežná fotografka s humanitným cítením, Samuel L. Jackson ako vojnou zdevastovaný plukovník, ktorý vo všetkom vidí vojnu, ktorú musí vyhrať pre „ strýčka Sama ”, John Goodman ako nemilosrdný bádateľ monštier s desivou spomienkou starou 30 rokov e. c. Táto banda, skvelé grafické spracovanie, pekný vizuál ( áno toto nezvyčajné slovo som dnes použil druhý krát ) prekvapivo zaujímavý dej a hodiaca sa dobrá hudba s dávkou ( pre mňa ) prekvapivých momentov ( nie len tým, že som to nečakal ako zvrat v deji, ale aj má to prekvapilo a až občas vystrašilo ) tvoria celkom pútavú hmotu, ktorá drží celý čas. Ako som už spomenul, okolo Godzili a Konga sa má vytvoriť nový „ vesmír ” a tento snímok ma celkom nažhavil a som naozaj zvedavý kde to bude smerovať. Pekne strávený sobotný večer. 85 %. ()

Související novinky

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

22.03.2022

Neměli jste ještě dost bitky mezi gigantickými monstry? Pak pro vás má studio Legendary dobré zprávy, pokračování snímku Godzilla vs. Kong se totiž začne točit už letos. Opět k němu dojde v Austrálii… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama