Reklama

Reklama

Plukovnice britské armády Katherine Powell (držitelka Ceny Akademie® Helen Mirren) velí mezinárodní misi s cílem zajmout v Keni nebezpečné teroristy. Když však zjistí, že teroristé plánují sebevražedný útok, účel mise se rázem změní ze „zajmout" na „zabít". Na místo jsou povoláni američtí piloti s drony, ale ve chvíli, kdy se na bitevním poli objeví devítiletá dívka, se u pilota Steva Wattse (Aaron Paul, Perníkový táta) dostaví krize svědomí, která má za následek mezinárodní roztržku. (Magic Box)

(více)

Recenze (270)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Znie to na prvy pohlad dobre, len potom ked clovek spravi tu hroznu vec, ze zapoji do filmu mozog , tak je zle. Nedava to zmysel, dialogy su casto len vatovo plane plky ... a ked sa clovek este lepsie za,mysli nad pointou ..... stupidita a slaboduchy scenar z toho srsia na vsetlky strany, to len hlupy nechape a slepy nevidi : 20 % ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Hodně malý a přes vojenskou tematiku nenápadný film. Famozně obsazený Alanem Rickmanem, Helen Mirren, Ianem Glenem (Ser Jorah Mormont), Barkhad Abdi (Look at me i am the captain now) a Aaron Paul, který už tak super není, chtěl bych napsat, že to herecky nedává, kdyby nepřehrával jako na divadelní zkoušce. Je to moc dobře natočené, bohužel mne jako starého cynika opravdu nebere tematika filmu a [spoiler]a stopadesáté záběry na roztomilou holčičku při atentátu na atentátníky[/spoiler] se mnou nic nedělají a morální rozhodování jsem měl jasné. 7/10 ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak jak končil se sračkou Ender´s game,tak tady s dvouhvězdičkovou nudou pokračuje.Co se týče autenticity konání postav nevim co k tomu říct.Jestli to tak skutečně je,tak potěš koště.Sáhodlouhý okecávání jeden druhýho,v kanclu kopie Anděliky Merkelový,v plechový krabičce na sirky dva ubulený dementi,který zřejmě nikdy tváří v tvář válce nestanou,natož aby jim válka někoho vzala.Zase je pravda že opačný případy by nadělaly spousty škody,takže složitá věc.Co se týče filmu,kromě čistejch patnácti napínavejch minut je to slabota,vlekoucí se jako kolona na magistrále.40%. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Film byl na výbornou, ale ta byrokracie to celé pohřbila! Člověk se během toho koukání na ty trotly (jak si přehazujou horkej brambor sem a tam a furt telefonujou), unudí k smrti a tak není divu, že začne dělat jiné věci a přestane děj stoprocentně sledovat. Závěr byl ale bomba! 15% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Odkládala jsem shlédnutí tohoto filmu kvůli Alanu Rickmanovi, chtěla jsem si nechat jeho poslední film na den, kdy budu mít chuť a náladu se na takový typ filmu podívat. Ten den byl dnes a nelituji toho. Alan měl ve filmu daleko větší roli než jsem předpokládala a tím mi filmový tvůrci udělali obrovskou radost. Bohužel tam úplně nebyl využit jeho herecký potenciál, ale tím to vyrovnala úžasná Helen Mirren, kterou jsem mohla vidět opět v něčem nezvyklém a novém. Druhá polovina filmu je plná napětí a emocí a během sledování si uvědomíte, že politici a vysoce postavení vojáci, to mají opravdu těžké. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Tak toto mi sedlo. Jeden případ, jeden pohled na dění skrze moderní techniku s představiteli několika států, kteří spíše než bezpečnost řeší politiku a to jak daná varianta bude hrát roli na veřejné mínění. Výborně uděláno a divím se, že jsme se kvůli všem těm funkcím a rozvětvenému systému ještě nezhroutili. Každopádně inteligentně vystavěný příběh se všemi klady a zápory. Aneb necháme při zneškodnění teroristů zemřít jednu dívku za níž nás pak veřejnost rozcupuje? Nebo necháme vykonat teroristický útok a necháme veřejnost odsoudit teroristy? Tleskám a toho brouka s kamerou chci! 80% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Něco tak špičkově propracovaného jsem neviděl už hodně dlouho. I když tam byla šílená halda herců a lokací, tak se v tom dalo skvěle vyznat a jejich vzájemná interakce byla vážně špičková. Oněch klíčových třicet vteřin jsem nedýchal a tep jsem měl někde kolem 150. Velmi příjemné překvapení. 95% ()

Azrael515 

všechny recenze uživatele

''Never tell a soldier that he does not know the cost of war.." Btw, distributorov popis obsahu je mierne nepreseny, pretoze pilot nieje jediny, kto celi moralnemu konfliktu. Zaver by zniesol menej patosu, to je pravda. But, war is hell, tak preco nebyt cas od casu z tohto faktu smutny (v dnesnej dobe mam pomerne precynizovano). Vsetky postavy prijemne plasticke, dokonca i jihadi technical crew bola z masa a kosti. Okrem amikov. :D Amici, s vynimkou drone crew, su tuna nonselantne pragmaticki. UK film, cize ma to asi velmi neprekvapuje. Bloody yanks! ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

Výborné drama ukazující nesnadné morální kyvadlo pro operátora dronu a celý velicí tým, oba sedící skoro na druhém konci světa. A následnou nevůli byrokratické pyramidy přijmout zodpovědnost za jednoznačné rozhodnutí, pečlivě budované, výborně obsazené. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

O dobré dívce z dobré rodiny, která prodávala chléb ... o moderní válce proti terorismu, kterou lze vést i na dálku ... o vysoké politice s mezinárodním přesahem, která by se ráda zbavila zodpovědnosti - neboť je nezbytné provést výběr ... ze dvou špatných řešení. P.S.: Víte ... co kdyby to dítě pocházelo z rodiny některého z radikálů ? Byla by snad volba snazší ? A jak o vlastně chodívá v reálu ? Kolik nevinných obětí mají drony na svědomí ... ne jako důsledek těžkých rozhodnutí, kterým není možné se vyhnout, ale třeba jen kvůli chybnému vyhodnocení "cílů" ? Nevěřím, že jsou pokaždé vysílané pouze proti teroristům, kteří už jsou dostatečně "známí" a které je možné spolehlivě identifikovat. Protože zabíjet z bezpečného úkrytu za monitorem kdesi na opevněné vojenské základě je ve skutečnosti TAK snadné ... skoro jako počítačová hra. A stojí za jejich útoky vždycky konkrétní lidé, nebo jsme je povýšili na "umělou inteligenci", která se může sama rozhodovat podle předem naprogramovaných parametrů ? ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

zaujímavý scenár, až neuveriteľné, ako sa byrokratizmus zahrýza do vojenskych rozhodovaní... toto volakedy nebyvalo :) ()

Noviik 

všechny recenze uživatele

Hodně uvěřitelný film, který se v celé své délce noří do jedné scény, na kterou postupem času ani nevíte, jestli chcete počkat. Naprosto přesná Helen Mirren a jako vždy nezapomenutelný Alan Rickman. Film, od kterého jsem nic nečekal a dostal jsem plnou palbu emocí. Je až neskutečné, co všechno se skrývá za těmi, většinou, nezveřejněnými drobnostmi každodenní války. Film, který se z jednoho pohledu dokáže zahlodat tak, jak se nedaří většině válečných filmů. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Názorná ukázka vážného onemocnění západní demokracie. Sedíme si u kafíčka, Somálci za nás coby agenti nastavují krky a my řešíme, jestli odrovnat bandu teroristů, když je v sázce život malé holčičky. Kdyby dnes neměla média takovou moc, neváhali bychom ani minutu. V této hektické době se ale i tajné operace stávají věcí veřejnou a tak se bojíme něco rozhodnout, abychom nepřišli o reputaci či o flek. Vše se pak zoufale vleče a stává se nevýkonným. V době, kdy i vojáci ve službě pláčou nad splněným úkolem, slovo vlast se asi stává prázdným pojmem. Film je strašlivý patetický blábol, ale už to, že vznikl, je signálem, že se něco s naší západní civilizací děje. Takže 40% za film a 70% za varování před zblbnutím. Celkově 55%. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Nervák jako prase s brutálním kontrastem "rutinního" dne v práci politika vs mega dopad na východní vesničku. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Jako hlavní přínos tohoto snímku vidím pregnantní demonstraci jedené ze zásadních příčin, proč Západ přes veškerou materiální a technologickou převahu není vojensky schopen srovnat do latě všechny ty líhně fanoušků militantního pojetí nejmladší ze tří verzí blízkovýchodní rány morové, které nám za pár tisíc let tak nehezky globálně vybujely. Na likvidaci několika podvyživených černoušků vybavených pár kily semtexu nacpanými do nařezané lešeňové trubky a orezlými ákáčky pamatujícími ještě službu u Vietkongu (tj. arzenálem nedosahujícím ani ceny nátěru jednoho helfajráku) je totiž třeba celoplanetárního zburcování divize špičkově vycvičených expertů vybavených tím nejdražším, co je americká zbrojařská lobby schopná nacpat daňovým poplatníkům do chřtánu, a nedosti na tom je následně pro stisknutí červeného tlačítka potřeba ještě sehnat osmašedesát povolení rozličných ó fretných chrochtobuzností (přičemž nepřekvapí, že nejvymletější z nich se jmenuje Angela a ano, i podoba celkem sedí), a to ve dvou kopiích a trojmo orazítkovaných, nejméně pětkrát provést výpočet možných zdravotních rizik spojených s provozováním skupinové trinitroterapie v Africkém rohu, nechat udělat alespoň tři nezávislé právní rozbory téhož a vůbec tak nějak z gruntu probrat etičnost típnutí partičky vymytých krvelačných kozojebů, kteréžto by ve středověku patrně vyobcovali i z Alamutu. Lze pak hovořit o vskutku kurevském štěstí, když tenoristická buňka v mezidobí nemetastazuje, zejména explozivně, nebo operátor Predátora nepojde stářím či alespoň za šťastným klackem znuděně neusne. Oč snazší to v čase psaní tohoto komentáře jistě má průměrný ruský pilot hrdinně bránící ródinu až ze Sýrie hromadným vyhlazováním civilů v Idlíbu, o tom netřeba vést polemiku. Potud nemám připomínek, neb vše bohužel působí velmi věrohodným dojmem. Jenže pak se nám do zóny dopadu přimotá slaďoučká dětská trhovkyně a je to eufemisticky řečeno v prdeli – operátor oproti všem předpokladům není vydrilovaný jessérovač, ale plnění rozkazů odmítající reinkarnace Gándího, takže absolvujeme další vogonské kolečko otravné jak domovní důvěrnice v půl třetí ráno a paralelně s tím se jeden nebohý čmoud snaží onoho čokoládového andělíčka zachránit i proti jeho vůli, neb africký spratek „překvapivě“ projevuje nulový respekt k soukromému vlastnictví a snaží se již jednou prodaný tovar opětovně zpeněžit - no už jen za to bych já raketu zacílil přímo na tu malou svini! Plus se na rušné ulici motá asi stovka dalších burek a utěrek, které ale nikoho moc netrápí. No, naštěstí to všechno nakonec dobře dopadlo, a to včetně úhynu příčiny dramatického dějového zvratku, za největší sympaťáky jsou překvapivě zelení mozci ve skvělém podání profesora Snejpa a dokonale mrazivé Mirénky a celkově to příjemně napíná a odsýpá, takže snižuji jen za tu neúměrně protahovanou emocionální podpásovku. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Celý film prostě vydržet nešlo. Nikdo nestojí o pohled na rádoby důležitou Helenu a generála, který má střevní problémy. Nejzajímavějším aspektem filmu byl bezesporu zubatý somálský pirát, jež si na e-Bay koupil poněkud broukovitého drona. Jak říkám, film jsem nedokázal shlédnout celý, ale doufám, že Helena se z výsledku mise zhroutila. A dobře jí tak! 20% ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Helenka, jako plukovnice v maskáčovým vohozu v pekelně prekérní situaci. Potřebuje odpálit barák plnej samovražedných slizkých čmoudu. A bohužel před barákem sedí spratek zaburkovanej od hlavy, až k patě a prodává chleba. A skoro dvě hodiny se volá přes půl světa a řeší hovna, jestli odpálit nebo ne, aby spratek náhodou nenatáhl ráfky. 102 minut mi tekly nervy a chtěla jsem tu raketu odpálit sama. Napínavá podívaná a ten brouček co to teroristický hnízdo monitoroval, byl fakt vymazlenej. Škoda, že mu došly baterky a už neodletěl. Nakonec to Helča s Alánkem zkouleli na výbornou, ale ty nervy. Hlavně ta logika nechat umřít 80 lidí kvůli jednomu, to normálnímu člověku hlava nebere. A Alan to té upjaté kancelářské jalovici s mikádkem na konci pěkně nandal. To se to roní slzičky za stolečkem s kávičkou a sušenkami, když jsme úplně mimo realitu. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Další film, kde se nebojuje tváří v tvář na bojišti, ale rozhoduje se na druhém konci světa. Ta zodpovědnost, na kterých rukou zůstane krev, mi přišla chvílemi až směšná, takhle přehnaně humánnímu postupu v reálu jednoduše nevěřím. Vojenské špičky si od ted' musí zapamatovat, že ve svých supervýpočtech musí počítat s každým bochníkem chleba. Na základě toho, co jsem viděl, mohu ze 75% potvrdit, že šlo o napínavý film. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Tak to byl teda mazec. Čekal jsem následky, ale tohle ne. Nevím jestli mám plakat jak malé dítě, nebo schvalovat každé hnusné rozhodnutí, které musí "někdo" udělat. Rozhodně poutavé, z druhé strany Potěšilo mě, že tam hrál záporák ala kapitán philips a jako jahůdka na dotru mr. mrakodrap z die hart :) ()

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama