Reklama

Reklama

Epizody(3)

Je to právě 51 let, co Spojené státy americké vyslali do vesmíru mezihvězdnou loď. Jedná se o vojenský přísně tajný projekt nazvaný Ascension, při kterém je do vesmíru vysláno 600 lidí různého původu, pohlaví i náboženství. Cesta vesmírné lodi bude trvat celkem 100 let, takže až třetí generace se dočká jejího cíle. Úkolem je zachovat lidskou populaci také mimo Zemi. Na palubě ale dojde k vraždě mladé ženy, což nenávratně změní životy všech cestujících... (TV Prima)

(více)

Recenze (86)

Košoun 

všechny recenze uživatele

Skvělá sci-fi minisérie, která sice úplně nepřekvapí (zvrat na konci prvního dne / druhého dílu je opravdu předvídatelný), ale je zručně natočená, stále se tam něco děje a především je většina postav sympatická a dobře zahrána (na béčkovou kabelovku). Navíc to má velice nadprůměrný vizuál (opět na seriál z kabelovky). Zajímavá třídílná jednohubka pro fanoušky sci-fi, ještě lepší by bylo, kdyby skončila uzavřeně. Takto se bojím dalších pokračování, které v tak stísněném prostoru a omezeném počtu postav, který seriál nabízí a těžko rozšíří, nebudou mít moc co nabídnout, a obávám se, že jen bude točit v kruhu. Úvodní minisérie ale za mě za 4*, bavil jsem se! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Obyčejná soap opera ozvláštněná rádoby s-f kulisami, ale any ty nezachrání celkový dojem argentinské telenovely. Pokud chcete, aby vám diváci věřili váš vymyšlený svět, musí ten svět fungovat - v 50. letech by asi černoch nebyl důstojníkem, ženy by nechodily jak z hipísáckých 70. let, muži by neměli metrosexuálně zastřižený vous. A vůbec - ta společnost že by neprošla žádným vývojem? Ani technickým, ani společenským? Skutečně ti vědci na palubě nevymysleli lepší počítače z toho, co měli, barevné obrazovky? A třídní společnost se stále dělí na ty v podpalubí a ty nahoře? Jsme na parníku Titanik, nebo co? Nemluvě o všech dalších dírách v logice, příbězích, chování postav. Někdo je 50 let na palubě lodi, má ji prolezlou odshora dolů, a nikdy nenajde skryté dveře nebo tajné vchody? A asi mi to uniklo, ale co se dělo s těmi, co zemřeli? A kde mají starce, kurnik? Všude běhají jen holky v mini (rádoby v 50. letech!). Z dětí je tu jen malá holčička. Některé generace prostě zcela chybí (třeba puberťáci). Prostě těch WTF je příliš mnoho, a vystačily by na cestu na konec vesmíru a zpátky. A takovému seriálu prostě nevěřím. Když mi navíc předloží vývar z Chicago Hope, Rosamunde Pilcherové a něčeho jako VIP vraždy a Ordinace v růžovce. Detektivní linie je taky pěkně hloupá - navíc v 50. letech už snad věděli, že na důkazy se nesahá a uměli brát otisky prstů, ne? ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak to je síla. Je tu nová sci-fi minisérie od Syfy. Odehrává se na vesmírné lodi jménem Ascension, kterou Američani vypustili v roce 1963 s cílem osídlit hvězdnou soustavu Alfa Centauri. Děj začíná v současnosti, tedy 51 let od vypuštění na svou 100letou cestu. Myšlenka je založená na skutečném vesmírném projektu zvaném Orion ze 60. let od amerického vědce Freemana Dysona. Je docela zajímavé, jak na posádku nepůsobí žádné vnější vlivy, takže si technika, interiér i image zachovává atmosféru 60. let. To samé platí i o hudbě, filmech a knihách. Neobjevuje se tam moc známých herců. Po pár nešťastných událostech posádku ovládne strach. Poprvé je na palubě spáchána vražda. Je tedy na prvním důstojníkovi, aby to vyšetřil. Ten samozřejmě jako nikdo na palubě nemá s takovou situací žádné zkušenosti. Časem začne přibývat mrtvých. Mají tam totiž sabotéra. Dál se děj vyíýjí opravdu velmi překvapivě. Posádka musí překonávat další krize. Konec je nečekaný a hodně otevřený. Škoda že už to nebude pokračovat. :( "Nikoho nezajímá prostřední kapitán..." ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

První díl začal docela slibnou dějovou linku, u které jsem si říkal že by mě mohla zaujmout. Konec prvního dílu mi potom potvrdil to co jsem si myslel. V druhém díle se to začalo kazit a děj trochu ustupuje do pozadí a moc se toho tady nestane ( myslím nějak výrazně zásadního ) Třetí díl už to totálně zkazil a dějových zvratů je tady několik. To co začalo slibně, končí naprosto nezáživně. ( poslední vteřiny třetího dílů tomu potom nasadily korunu ) Podivné podivnosti, kterým jsem se divil : nikdo neřeší že na lodi není beztíže. // Druhý vchod na pláž, najdou čistě náhodou po 50 letech kdy o něm do té doby nikdo nevěděl ( odhrnutím asi 1 cm písku ) // Celým dějem prolínající se soft porno - všichni mají sex se všema. Celkově se mi nechce věřit že by to mohlo fungovat doopravdy. Pokazilo by se asi milion věcí. Co naštve asi nejvíc, je otevřený konec. Proč to ty studia dělají ? Npoučily se v tom že otevřené konce většinou znamenají nezájem o série další ? Kdyby natočily ještě 1 díl a celé to uzavřely, byla by to pecka. Další sérii by mohly zasadit na samotnou mimozemskou planetu, kde by mohly pokračovat do aleluja. Takhle je mi líto, ale za tuto sérii dávám 2 hvězdy ( ale sakra slabé ) ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Veliké překvapení z produkce SyFy. Tato minisérie nasadí už prvním dílem velice vysoká očekávání s perfektním (i když jsem ho tušil) twistem v závěru. Zbývající dvě epizody už trochu pokulhávají, ale oproti jiným seriálům této stanice si tvůrci poradili i s rozuzlením poměrně dobře a já si mohl vychutnat toto povedené sci-fi. ()

Galerie (52)

Reklama

Reklama