Reklama

Reklama

Vzkaz v láhvi

  • Dánsko Flaskepost fra P (více)
Trailer 1

Po osmi letech strávených v Severním moři doputuje tajemný vzkaz v láhvi až na stůl kriminálního Oddělení Q, které se specializuje na staré nevyřešené případy. Detektiv Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) a jeho asistent Assad (Fares Fares) jsou vtaženi do temného případu vraždícího psychopata, sektářské víry a unesených dvojic sourozenců, jejichž zmizení nikdo nehlásil. Jen co detektivové začnou záhadu rozplétat, věci se dají do pohybu v ďábelském tempu. Třetí díl krimisérie podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena navazuje na to nejlepší z tradice severských detektivek a díky režii Hanse Pettera Molanda tentokrát dojde i na černý humor. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (440)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nie je nič horšie ako keď diváka ovládnu zmiešané pocity. Ja osobne som z tejto doposiaľ trilógie oddelenia "Q" mierne sklamaný. Od tohto pokračovania som si sľuboval stúpajúcu tendenciu, no nakoniec musím skonštatovať že napriek najvyššiemu % vyjadreniu užívateľov je z pomedzi všetkých troch príbehov tento najmenej uveriteľný. Určité policajné postupy, kroky, rozhodnutia, konania jednotlivcov úplne bez logiky, čo značne zráža moje hodnotenie nadol. A to nehovorím o spolupráci medzi nasadenými zložkami, ktoré pôsobili pri tak vážnej situácii amatérskejšie ako mužstvo Pepika Hnátka na čele z Jardom Kuželom. Záverečný obrat neveriaceho Tomáša, ktorý kráčal cestou pochýb no nakoniec "prezrel", už bolo na mňa trošku moc. Snímok je rovnako ako prvé dve časti spracovaný pomerne slušne, no vzhľadom k uvedeným mínusom ho od udelenia dvoch hviezd zachránil len milimeter. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Odkaz vo fľaši, starý osem rokov, privedie o chvíľu detektívov Carla a Assada zo známeho - ODDELENIA Q, na stopu Johannesovi, sériovému psychopatickému vrahovi detí s temnou - depresívnou minulosťou z detských čias, keď sa stal SYNOM DIABLA, odvtedy sa začal špecializovať na profesionálne zbesilé vyčíňanie, keď vraždy pácha pomocou nožníc, ktoré vie tak dokonalo používať, že sa dotyčnému doslova zastrihne do vnútorností ! Alebo, ani na sekundu nezaváha zavraždiť jedného zo súrodencov, ktorých uniesol, a to pred jeho vlastnými očami !!! Jemu potom neostáva nič iné, ako sa tomu všetkému prizerať, a odniesť si z toho doživotnú traumu. Ak vás po mojom úvodnom skonštatovaní prešiel mráz po chrbte, tak sa pripravte, že v poradí tretí diel z oddelenia Q, bude poriadne vyčerpávajúci, pokiaľ si Carl s Assadom môžu konečne vydýchnuť ! Predtým sa zahryznú do protivníka, ktorý im nedá ani na okamih pokoj, lebo ich zamestnáva ďalšími únosmi detí, či deprimovaní policajných kolegov, ktorých nemá náladu ušetriť ! Ako vravím, po prvom dieli - Ženy v klietke, prostredných - Zabijakoch, ale až zatiaľ posledná časť, je splnením všetkého, čoho som si mohol priať, a to zažiť perfektnú severskú kriminálku, z ktorej tuhne krv v žilách, áno, je to pravda, je to fascinujúce sledovať !!! Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, sú tradične skvelí, prvý je večne zamračený, nevidel som ho nikdy usmiať sa, druhý je vtipnejší, ľudskejší, sú rozdielni, i napriek tomu si rozumejú. V Carlovi Mørckovi sa niečo zmenilo a zlomilo, začal v niečo konečne veriť ! Pål Sverre Hagen, ako Johannes, je vynikajúci, ako šialený vrah, je vierohodný, zároveň strašne desivý, pritom by to nikto naň sprvoti ani nepovedal, videl som ho v dobrodružnom Kon - Tiki. Bravúrny film. - ( prečo ? ). Aj kon - tiki, ale najmä tento ! Lebo má bravúrny scenár Nikolaja Arcela ! ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet DKK 39,5miliónaTržby Celosvetovo $9,396,000▐ miestami priam delikátna atmosféra, napätie, ale ako celok to má rovnaké neduhy ako predošlé diely, niekedy sa to fakt bije zo strašnou naivitou, režisér nedokáže tomu dať lepší dejoví prechod bez toho aby nepoužíval klasické obohrané klišé, herci fajn /videl v kine: 60%/ ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Co je? Mysleli jste, že vás necháme vyslýchat naše lidi bez účasti místní policie?“ - „Jo.“ Po Ženě v kleci a Zabijácích jsem se na Vzkaz v láhvi moc těšil. Ústřední pár detektivů jsem si již dávno oblíbil a stejně tak očekával vše, co oba výše zmíněné díly nabízely. I když jsem moc nechápal, proč přišla změna režiséra. Nakonec jsem za ni rád. Nejenže Moland „dodržel“ atmosféru a styl původních dvou dílů, dokázal je ještě vyšperkovat. A to až tak, že se mi „trojka“ líbila prozatím překvapivě nejvíc. Režisér se nebál přitlačit a mnoho scén bylo opravdu parádních. I když několikrát to až přehnal (přeživší útoku nůžkami, nehlídaný pacient, oživování). Ne však v případě hlavního záporáka, který je možná místy až moc suverénní, ale ta stylovost a charisma z něj doslova prýští. A také znovu plesám nad humorem, možná ještě o něco černějším a nekorektnějším než dřív. K 5* chybělo tentokrát opravdu málo. „Carle, známe se léta. Moje víra tě nikdy nezajímala.“ - „Doufal jsem, že to přejde. Že je to zlozvyk. Jako kouření a homosexualita.“ ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Úvodem si neodpustím jednu poznámku, kterou ať laskavě přeskočí všichni přitroublí sluníčkáři a pravdoláskaři, kteří mi nedopatřením vlezli na stránku - točit filmy o podivných a zpátečnických křesťanských fanaticích, jimž vraždí děti fanatik satanistický, zatímco role správňáckého policajta se ujímá osvícený vousatý mohamedán, považuju v době, ve které Evropu jako švábi zaplavují hordy nevypočitatelných a primitivních muslimů, za nezdravé, nebezpečné a... ovšemže hodně pitomé. No a k filmu: Atmoška (neboli nálada) seversky strohá a introvertní, místy příjemně hustá, příběh i děj místy příjemně temný. Můj oblíbený sociopatický policista Carl Mørck od minule ještě víc sešel, jeho psýcha je ještě víc zdevastovaná, jeho výraz je ještě víc šílený a celkově vypadá na brzké nervové zhroucení a totální rozpad osobnosti, což se mi mocinky líbilo. Goslingův norský dvojník v roli záporáka je taky velký sympaťák, ale neodpustím mu, že na konci neodkrágloval Assada. Můj nejoblíbenější moment - nešťastný pohled policejního mládence se stříkající krční tepnou skrz okénko jedoucího automobilu; za tenhle fajnový okamžik bych dal nejradši čtvrtou, ale to z ideových důvodů, o kterých jsem už psal, prostě nelze. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy otec unesených dětí stojí v otevřených dveřích vlaku, je ve dveřích na konci vagónu, při prostřihu (záběrů) z helikoptéry ale stojí na druhé straně vagónu (vepředu). (SsgtJira)
  • Ještě před natáčením byl film prodán do více než 15 zemí. (freelex)
  • Od roku 2010 išlo o najväčšiu účasť na otváracom víkende dánskeho filmu - 154 251 kusov predaných lístkov. (Astonko)

Reklama

Reklama