Reklama

Reklama

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství

  • USA Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (více)
Trailer 1

Profesor Albus Brumbál ví, že mocný temný kouzelník Gellert Grindelwald je na cestě převzít moc nad kouzelnickým světem. Protože není schopen ho zastavit sám, pověří magizoologa Mloka Scamandera, aby vedl neohrožený tým kouzelníků, čarodějek a jednoho chrabrého mudlovského pekaře na nebezpečné misi, kde potkají stará i nová fantastická zvířata a střetnou se s rostoucí armádou Grindelwaldových následovníků. Ale jak dlouho bude moci Brumbál zůstat stranou, když jsou sázky tak vysoko? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (515)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tímto mě Yates nedostal. Předchozí Fantastická zvířata mám ráda, mě baví, pohodová zábava, třetí díl ale uondával a uondával, Búthán na konci rozesmál, výměnu Deppa neřeším, Jude Law moc fajn, Ezra taky uspěl, má milovaná Alison Sudol sešla, ztvrdla k nepoznání a bylo jí zbytečně málo, Dana Flogera, fantastických zvířat, akce i roztomilé poetiky rovněž, no a celkově to nedrželo pohromadě. Nové postavy vcelku bezvýrazné, jejich sestavení do skupiny, ačkoli nemusíme vědět vše, divně splácané, avizovaných Bradavic taky jen trochu. Na celkovou stopáž mi to přišlo nečekaně nijaké, příšerně udřístané, komplikované, tlačené na pilu. Ponurá težkopádnost, místo zábavné lehkosti, takřka bez humoru, snad jen ten nostalgický se u ptakopyska a větvičky místy našel, v konečném důsledku vlastně ani nevím, komu to bylo určeno. Nezanevřu, třeba se to v budoucnu vybere, ale tohle nebyl díl, na který bych se v budoucnu potřebovala podívat znovu. Nekompaktní, odtažité, kromě Juda, si v tom všichni zahráli sami pro sebe. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Půjdu zřejmě proti proudu, ale oproti předchozím Grindelwaldovým zločinům (kterým jsem dala 3*, vím, ale jsem holt útlocitná) mi to přijde jako odražení se ode dna a jsem tak nějak spokojená, že se to má šanci zase vyšvihnout do výšin. Buďme optimisti! Samozřejmě, že přeobsazení role hlavního záporáka udělalo své. Jasně, že to Mads hraje jinak, po svém, ale líbil se mi, respektive, věřila jsem mu to. Co mi pořád přijde úsměvné, jsou Grindelwaldovi poskoci, kteří vypadají, jako kdyby si hromadně zašli na botoxové vylepšení a teď se jim na tváři nemůže usadit nějaký pořádný výraz. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Pozor, tento komentář může obsahovat stopové množství spoilerů!!! ......... "notyvole" - ano, tento výraz mi mimoděk vyklouzl z hrdla a můj výraz v obličeji mohl někomu připomínat chovance Jedličkova ústavu, když ho zkouší z násobilky v momentě, kdy Rowlingová z Brumbála udělala cukrouše! Celý film byl pro mě najednou v keramickém zařízení určené pro vylučování lidských tělesných odpadů čili v hajzlu. Už mi bylo jedno, o čem to je.  Nic proti cukroušům, ale ve filmu se na to dívat nechci, neviděla jsem ani tu ... Horu!!! Myslím, že to pro úplné prcky ale není. Hned ze startu se hraje na mollové akordy. Depp mi v této sáze nikdy neseděl a i když je mi líto, za jakých okolností byl nahrazen Madsem, jsem radši. Mads mi jako záporák sedí mnohem víc. Každopádně byla chyba, že jsem se těšila na nějaké povzbudivější dílko, jelikož to předposlední mě moc nepotěšilo. Neříkám, efekty jako jooo, dobrýýý, ale ten děj ... těžko říct, jestli to nějaký ucelený děj mělo. Spíše jsem to vnímala jako chaos, jako takové zoufalství z ničeho stvořit něco, co nakonec fakt nevyšlo. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zbytečné pokračování. Přeobsazení je možná kontroverzní, ale je ku prospěchu příběhu i chemie. Představa, že Johny říká některé repliky Madse do očí Judeovi, tak asi brečím smíchy na místě (a to předpokládám, není záměr). Mrzí mě, že Harry Potter svět je prodlužován právě takovou nastavovanou kaší, kde se už i ztrácí, kdo je vlastně hlavní postava. Postava Mloka je jen stín hlavní postavy, která má nějaký hlubší smysl v příběhu, Albus na sebe stahuje hodně pozornosti, ale nemá moc času na plátně, hlavní tajemství příběhu Credence (Ezra) přešel do role figurky a Grindelwald konečně nahání hrůzu svými rozhodnutími, ale vlastně to na příběhu nic nemění. Jsem rád za návštěvu kouzelnického Berlína a tím moje vzpomínky končí. Adekvátní film pro HBO MAX. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Brumbálova tajemství jsou první díl ze série Fantastických zvířat, který mají nějaký vyprávěcí koncept a dostaneme se k nějakým závěrům. Vizuálně se mě film líbil, kouzel mě v něm přišlo méně než v druhém díle, ale zase jsem si  je užil. Pokud jde o postavu Grindelwald nemohu si pomoci, ale všude chválený Mads Mikkelsen mě vůbec nesed. Já samozřejmě vím, že je to top herec, ale Depp mě svou obličejovou mimikou bavil mnohem, ale mnohem víc navíc z něj šlo takový čistokrevný zlo, z Madse nešlo nic. Což je trošku problém nejde jen o to vyměnit herce a jeho tvář, ale že se najednou ta samá postava chová o 100% jinak než dříve. Ostatní postavy si naopak polepšily. Už to nejsou jen figury vyskutjicící se v hezkým vizuály, ale začínají mít svůj smysl a propsanost. Vizualita sice stále vítezí nad vším ostatním, ale v klidu můžu říct, že tenhle díl mě konečně docela i bavil a zajímal. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (16)

  • Ve scéně, kdy Grindelwald (Mads Mikkelsen) jede davem, můžeme zahlédnout na jednom z plakátů znak Prince dvojí krve, který můžeme znát už z Harryho Pottera (2009). (KGBelik)
  • Když Bunty (Victoria Yeates) dává Newtův kufr ke zkopírování, můžeme zahlédnout motýla, jak vyletí z kufru. Bunty si ho nevšimne a nechá ho uletět. (KGBelik)
  • V tomto díle se podíváme do Brazílie. Kouzelníci zde studují na škole Castelobruxo, která se nachází v Amazonském pralese. Budova je hrad ze zlata a mudlové toto místo znají jako El Dorado. O bezpečí se starají duchové jménem Caipora. Jelikož se škola nachází v Amazonském pralese, tak se studenti specializují na bylinkářství a magizoologii. Studenti mají možnost výměnného pobytu se studentem z evropských škol a tak zde chtěl studovat Bill Weasley. Bohužel, díky finanční situaci nemohl. Nejznámější ředitelkou Castelobruxo je Benedita Dourado, která se přátelila s Armandem Dippetem a ve funkci byla ve 40. letech minulého století. (3T)

Související novinky

Oživí Hogwarts Legacy zájem o Harryho Pottera?

Oživí Hogwarts Legacy zájem o Harryho Pottera?

23.02.2023

Pakliže jste posledních pár týdnů netrávili na opuštěném ostrově, nejspíš jste slyšeli o nové videohře Hogwarts Legacy ze světa Harryho Pottera, odehrávající se v Bradavicích a na blízkých pozemcích… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

07.07.2022

Sérii Fantastická zvířata, spin-offu populární potterovské franšízy, se nedaří ani trochu tak dobře, jak asi studio i tvůrci doufali. Na nové díly tudíž nikdo nespěchá, což naopak uvolnilo ruce… (více)

Reklama

Reklama