Reklama

Reklama

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství

  • USA Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (více)
Trailer 3

Profesor Albus Brumbál ví, že mocný temný kouzelník Gellert Grindelwald je na cestě převzít moc nad kouzelnickým světem. Protože není schopen ho zastavit sám, pověří magizoologa Mloka Scamandera, aby vedl neohrožený tým kouzelníků, čarodějek a jednoho chrabrého mudlovského pekaře na nebezpečné misi, kde potkají stará i nová fantastická zvířata a střetnou se s rostoucí armádou Grindelwaldových následovníků. Ale jak dlouho bude moci Brumbál zůstat stranou, když jsou sázky tak vysoko? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (515)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zatím nejhorší Kino návštěva letoška. Tohle je obrovský zklamání. Jsem fanoušek Pottera, dokonce i jedničky a dvojky FZ( která je ostatními hejtována), ale tohle mě absolutně nebavilo. Já osobně jsem rád za každé větší Fantasy, kde jsou monstra, čarodějové, velkolepé trikové atrakce, jelikož ten žánr mám rád a nedostává se nám příliš často a Fantastické zvířata rozhodně mají potenciál tohle vše naplnit, ale spíš než na velkolepý Fantasy nářez jsem měl pocit, že sleduji velkolepé rodinné Drama s mírnými Fantasy prvky a to jsem si určitě neobjednal. Davidu Yatesovi se celý svět rozpadá pod nohama a pořádně neví, co vlastně chce točit, ale je to unylé, nezáživné, zdlouhavé, překombinované a vlastně i dost otravné. Mikkelsen jako náhrada za Deppa bohužel nefunkční, Jude Law snad jediná dobrá postava a bavil mě i tajemný Ezra Miller, zbytek postav včětně hlavního hrdiny je nezajímavá i zbytečná. Potěšilo pár odkazů i návrat do Bradavic společně s ústřední znělkou, to nostalgicky na emoce zahrát umělo a jsou zde překvapivě jen 3 akční scény ( velkolepé, hezké, ale krátké a je jich málo) při 140 minutové stopáži a blockbuster měřítku dát akční výplň 15 minut je fakt špatný nápad. Kéž by ve filmu fungoval alespoň humor, ale je dětinský a těch pár zvratů příliš nezaujme. Já osobně se nudil a čekal na konec a moc si nedokážu představit, že plný sál dětí se u filmu bavil ( Politické volby je asi moc zajímat nebudou). Přišlo mi s podivem, že hlavní hrdina za celý film nic moc nepředvedl, vlastně mi přišlo, že je spíš vedlejší postavou a to asi účel být nemělo. No bylo to neuspokojivé. Příběh 3/5. Akce 3/5, Humor 1/5, Násilí 0/5, Zábavnost 2/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 2/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 4/10. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Upřímně, čekal snad někdo, že Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore bude vážně dobrý film? Stejně jako v minulém díle, i zde na Vás totiž znovu čeká nudná rutinní režie Davida Yatese, příšerně toporné herecké výkony (chudák Mads Mikkelsen) a neuvěřitelný scénáristický bordel, který nedává vůbec žádný smysl. Všechno se zde děje tak nějak nahodile a bez většího smyslu, což má za následek naprosto zmatenou a extrémně nataženou podívanou, která po většinu času velmi úspěšně nudí. Za zmínku tedy opět stojí jen velmi vydařené digitální triky a některé akční scény, u nichž jde asi nejvíce vidět trestuhodně nevytěžený potenciál celé značky. Ve finále tedy dostaneme další podprůměrný a zbytečný snímek z podprůměrné a zbytečné série. Gratulace. PS: Doufám, že další film již nebude, protože studiu už konečně dojde, že vsadili na špatného a ke všemu i chromého koně. (HBO Max) „Our war with the muggles begins today!” ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi jednička Fantastických zvířat a docela i dvojka, ale trojka je teda úplně jinde. Zhruba 80 % stopáže Brumbálových tajemství jsem vůbec nechápal, co se proboha děje a o co komu jde. Na začátku filmu se dá dohromady tým náhodných čarodějů, kteří mají supertajné úkoly. Nikdy tak není jasné, proč je na plátně zrovna tahle skvadra lidí, kam má jít a čeho tam chce dosáhnout, což vede k totálnímu a nekonečnému zmatku. Akční scény samozřejmě vypadají draze, kdyby se ale většina z nich vystřihla, vlastně v ději nebudou chybět. Stejně jako Bradavice, do nichž jsme se vůbec nemuseli vracet, anebo… spousta dalších drahých věcí. Prázdnější a bezvýznamnější potterovský film tu zkrátka ještě nebyl. A hodně bych se divil, kdyby tahle série přežila do čtyřky bez zásadních změn. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Jelikož patřím do generace, která vyrůstala na sérii Harry Potter, tak jsem vždy natěšený na každý další návrat do světa čar a kouzel (nejen) v Bradavicích. Z Fantastických zvířat mám však i po třetím díle rozpačité pocity - na jednu stranu jsem rád, že se rozrůstá mytologie čarodějnického světa, na druhou stranu je však z této série cítit ždímání slavné značky za účelem výdělku. Brumbálova tajemství obsahují nejednu pozoruhodnou (a nostalgickou) scénu, zároveň jsem měl však pocit, že nejedna dobře načatá či nápaditá scéna se ztratila ve spleti rozpačitého scénáře. Linie s čchi-linem byla super, i když jsem si při každé zmínce o jeho nejryzejší čistotě nemohl nevzpomenout na chudáka jednorožce z Kamene mudrců. Zobrazení a dovysvětlení vztahu mezi Brumbálem a Grindelwaldem bylo místy možná až moc doslovné, nicméně jsem celkem uvítal obsazení Madse Mikkelsena (Depp je sice můj oblíbený herec, ale do FZ se prostě nehodil). U kouzelnických soubojů se mi zdálo, jako by se tvůrci nechali inspirovat MCU, zejména Dr. Strangem, a vlastně ani nevím, jestli je to dobře, nebo špatně. Postava Queenie byla pro mě konečně snesitelná, zatímco Credence mi tentokrát poprvé nesedl. Díky situování děje mj. i do Berlína se ve filmu mihlo hned několik německých herců, což jsem uvítal, a zejména bych vypíchnul Olivera Masucciho (známého ze série Dark). Jsem samozřejmě zvědavý na další (a snad už i závěrečné) pokračování a lhal bych, pokud bych řekl, že jsem si třetí FZ v kině neužil, přesto jsem jako divák měl v ústech jakousi pachuť z očividné dějové překombinovanosti a roztěkanosti. Lepší tři hvězdičky! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k finančním neúspěchům série, bych tuhle Trojku považoval za finále. Jenže, jedná se o takové vyvrcholení chromé na jednu nohu, s rukou za zády a se šedým zákalem. Nejlepší scéna je zde umístěna uprostřed (útěk z vězení) a místo, aby měl závěr nějakou náležitou gradaci, tak se stejně jen spíše plká a plká. Tohle měl být ten osudový souboj, na který jsme museli čekat 7 filmových hodin a 6 let? Brumbál je Gay? To jsem fakt věděl nemusel. 40% ()

Galerie (78)

Zajímavosti (16)

  • 5. listopadu 2020 oznámil na svém Instagramu herec Johnny Depp (Grindelwald), že ho studio Warner Bros. požádalo, aby „rezignoval na svou roli“, což také udělal a studio oznámilo, že role bude přeobsazena. Stalo se tak kvůli rozhodnutí soudu v případu domácího násilí Deppa vůči jeho ex-manželce Amber Heard. Již před natáčením druhého dílu Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) kolovala po internetu petice pro odstranění Deppa z filmu, tehdy se však studio rozhodlo za hercem stát. Deppa nahradil Mads Mikkelsen. Depp však díky své smlouvě dostal celý plat 16 milionů amerických dolarů. Soud s Amber Heard ji však uznal vinnou z pomluvy jejího bývalého manžela a za výroky o domácím násilí jí uložil zaplatit odškodné v celkové výši 15 milionů dolarů. (hansel97)
  • Prof. Minerva McGonagall (Fiona Glascott) v tomto filmu již vyučuje, i když se narodila až 8 let po událostech. Narodila se totiž v roce 1935 – jak je napsáno v knize „Harry Potter: Fénixův řád“, v Bradavicích začala pracovat v roce 1956 po dvou letech práce pro ministerstvo, kam nastoupila okamžitě po promocích 1954, a tak se jako studentka dostala poprvé do Bradavic v roce 1947. (Maulincio)
  • V tomto díle se podíváme do Brazílie. Kouzelníci zde studují na škole Castelobruxo, která se nachází v Amazonském pralese. Budova je hrad ze zlata a mudlové toto místo znají jako El Dorado. O bezpečí se starají duchové jménem Caipora. Jelikož se škola nachází v Amazonském pralese, tak se studenti specializují na bylinkářství a magizoologii. Studenti mají možnost výměnného pobytu se studentem z evropských škol a tak zde chtěl studovat Bill Weasley. Bohužel, díky finanční situaci nemohl. Nejznámější ředitelkou Castelobruxo je Benedita Dourado, která se přátelila s Armandem Dippetem a ve funkci byla ve 40. letech minulého století. (3T)

Související novinky

Oživí Hogwarts Legacy zájem o Harryho Pottera?

Oživí Hogwarts Legacy zájem o Harryho Pottera?

23.02.2023

Pakliže jste posledních pár týdnů netrávili na opuštěném ostrově, nejspíš jste slyšeli o nové videohře Hogwarts Legacy ze světa Harryho Pottera, odehrávající se v Bradavicích a na blízkých pozemcích… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

07.07.2022

Sérii Fantastická zvířata, spin-offu populární potterovské franšízy, se nedaří ani trochu tak dobře, jak asi studio i tvůrci doufali. Na nové díly tudíž nikdo nespěchá, což naopak uvolnilo ruce… (více)

Reklama

Reklama