Reklama

Reklama

Moderní metropole zvířat Zootropolis je město jako žádné jiné. Jen v Zootropolisu najdete luxusní čtvrti jako je Sousedství Sahara nebo chladný Tundrov. Je to velkolepé velkoměsto, ve kterém žijí pospolu zvířata ze všech koutů světa. Je to metropole, kde můžete být kýmkoli bez ohledu na to, zda jste obří slon nebo malá myška. Když však do města dorazí optimistická strážnice Judy Hopkavá, zjistí, že být prvním králíkem v policejním sboru velkých a drsných zvířat není žádná legrace. A protože chce všem dokázat, že na to má, skočí po první příležitosti řešit náročný a záhadný případ, i když to znamená vzít do party upovídaného a všemi mastmi mazaného lišáka Nicka Wilda. (Falcon)

(více)

Recenze (990)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Výborná animovaná záležitost,kombinace antidruhistické komedie a detektivky,lišák v Batemanově podání je skvělý,totálně mě odrovnali lenochodi a reakce vlků na zvuky nebo problémy,jejich výrazy byly k nezaplacení.Od filmu jsem očekával kvalitní grafiku a humor,dostal jsem skvělou grafiku a výborný humor,takže si nemám na co stěžovat.Další,co mě opravdu dostalo,byl Mr.Big.Před tímto filmem jsem viděl Zoolandera 2 a můžu říct,že není Zoo jako Zoo.Luxus! ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Hodnotím velice kladně. Příběh je sice jednoduchý a lehce předvýdatelný, ale je roztomile podaný. Vtipné, milé a zábavné. Hned několikrát jsem se zasmála (lenochodi, no prostě bomba). Jsou zde vyobrazené různé narážky na zvířata a jejich porovnávání s lidmi taky na jedničku. A lišáka se zajdou si jednoduše zamilujete. - " Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true." ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Pohádka která udělá radost i těm nejstarším, strážnice hopkava a lišák byla skvělá dvojka, nádherný příběh, skvěla hudba, úžasná animace. Každá postava byla něčím zajímavá a i vtipná, hrozně dobře se kouká na dobře provedenou práci. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Povedená, zábavná a příjemná animovaná podívaná :-) Když pominu fakt, že jde o multikulturní šrouby do hlavy, které nepřímo ukazují na dnešní malý problémek. Taková moderní bajka na aktuální dění :-) Ale je to roztomilé, má to příběh a dobře se na to kouká :-) ()

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších animáků, co jsem kdy viděl, super postavy, kvalitní příběh, fajn hlášky, zvířata s lidskými vlastnostmi a lenochodi, to bylo něco neskutečného a vtipného, že jsem se smál ještě několik minut...Skvělá zábava pro celou rodinku! ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch fakt lepších animáků.. už to nedokážu tolik brát jako malej, kdy jsem byl na tehdejších 90's klasikách, výbornej byl Velkej Don Corleone, to sem sral.. "Příjdeš bez ohlášení na narozeniny mé dcery" to bylo hotovo.. no nenudil jsem se ani chvíli, což k týhle stopáži znamená rozhodně plus, mě se to líbilo, a aniž bych o hudbě k filmu dopřeu cokoli věděl, Giacchino se prozradil svým soundtackem alá Medal of Honor ( 1+ 2Underground na PSX) hned několikrát, což taky potěšilo, jo - 8/10 ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Další výborný animák od studia Disney, kde hlavní prim hrají rovnoprávnost, cílevědomost, myší mafiáni a lenochodi na odboru dopravy. Zootopia je krásným mixem všeho co dělá filmy od Disnehyo ojedinělým. Je zde tuna popkulturních odkazů, nenucené broušené gagy, výborná animace a hlavně, motivace hlavního hrdiny, v tomto případě hrdinky, která se, navzdory všem překážkám, urputně žene za svým celoživotním snem. Snad jediná vada na kráse tohoto filmu je stopáž, která je s ohledem na "nahuštěnost" akce a hlášek až příliš krátká. PS: Musím zde vyzdvihnout titulní píseň od Shakiry "Try Everything“, která skvěle zapadá do konceptu celého filmu. „Everyone comes to Zootopia, thinking they could be anything they want. But you can't. You can only be what you are. Sly fox. Dumb bunny. And that is not wet cement.“ ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Oh! You are naked! - For sure. We're a naturalist club." Začalo to jako nevinný nápad pustit si další z řady animovaných filmů. Nečetl jsem synopsi, vůbec jsme netušil o čem příběh bude. Výsledek? Nejlepší animák za poslední roky. Judy Hopkavá je ultra roztomilá Mrkvička, která má sen se stát policistkou v hlavním městě Zootropolis. Jak se ukáže, není to zas tak lehké jak se zdá, pro malého králíčka z venkova. Při jedné ze svých denních obhlídek při vypisování dopravních pokut potká lišáka Nicka. Vzniká přátelství, které je navěky. Případ Zootopie se rozbíhá, protože zvířata jsou pohřešovaná a nikdo neví, kam mizí. Je tedy na sympatickém lišákovi a roztomilé Mrkvičce, aby zvířata našli. Líbí se mi, že Disney spojil animovaný příběh s detektivní zápletkou. Zároveň je to vtipné, originální a někdy až hloupé, co všechno tvůrci vymysleli. (V tom nejlepším slova smyslu.) Film mě bavil, smál jsem se a přišlo mi to neuvěřitelně sympatické. Naanimováno a nadabováno je to skvěle. Hudební podtext mi tam taky zapadl. Design města a zvířat je boží. Byla to prostě super zábava. Já zkrátka nemám, co bych vytýkal. Křečci podnikatelé, co si kupovali nanuky mě vážně rozsekali. (95 %) ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Keď napíšem, že by som sa po dopozeraní Zootropolis najradšej pustil do Blacksada, ale nemôžem, lebo mám rozčítané Fables... tak už asi nemusím nič dodávať, však? Fajné! (...a to až také fajné, že som si len pár dní nato konečne zadovážil komplet Grandvilla, nech je to s tým antropomorfným zverincom u nás doma komplet... a pridávam hviezdičku, pretože ak to má hoci len 1 dieťa zo 100 vyprevadiť o pár rokov na cestu za objavovaním uvedených komiksov, tak lepšie, než dobre je! ;)) ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších animáků, jaký jsem viděl! Tenhle animák se mě neuvěřitelně dotkl, přišlo mi to velmi současné (i zde - stejně jako v současném světě - spoustu zvířat přemýšlí "černobíle", mají předsudky a nechají se ovládat médii). Zootropolis má vážně výborně propracovaný příběh s nádherným posláním, ale i fajn vtípky, výbornými nápady a sympatickými postavami. Má to v sobě prostě všechno. Počkat! Má........................................to..............................................v so....................................bě.................................všeeeeeeeee-chno. PS. Sakra, POMO! Situace v Evropě mě napadla také hned, už jsem myslel, že jsem jediný... :) Po zhlédnutí jsem si říkal, jestli to není i fakt alegorie. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Svet zvieratiek a trefných vtipov. Krásne prostredie a fungujúce pravidlá fikčného sveta. K tomu 2 sympatický hrdinovia a celkom príjemné zvraty a dokonca sa nájde priestor aj pre dospelé vtipy- starosta ma dal to tejto funkcie, lebo chcel hlasy oviec. Každopádne veľmi svieže a farebné. Ale nejedná sa o žiadne nejaké veľdielo. Jediné čo drží celý film nad vodami priemeru, je to že sa až tak veľmi nesnaží byť len pre deti, ale ani tú cestu k dospelému divákovi si nedokáže nájsť až tak ľahko. V zásade ale funkčné. Akurát musím pvýkrát podotknúť, že slovenský dabing mi celkovo nesadol a preto som si to možno neužil tak ako by so mal. Ale z objektívneho hľadiska je to plné pamätných postavičiek a má to kopec naozaj skvelých vtipov. Takže slabé 4. ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších animáků co jsem kdy viděl. Po všech stránkách naprostá spokojenost. Doufám, že se tvůrci pustí i do dalších dílů. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Naprosto pohodovej animák s dvěma skvostnými highlighty: brilantní parodie na Kmotra a mega vtipná a nezapomenutelná scéna s lenochodím úředníkem Flashem! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicka buddy movie komedialna detektivka. Akurat je animovana a namiesto ludi tu su zvierata z coho vyplýva mnoho vtipov. Prave tie ma bavili najviac. Neskutocne vynaliezavo vymysleli jednotlivym zvieratam ich ulohy. Skvele bolo uz uvodne divadelne predstavenie a tam hlavne to zviera, ktore malo na starost hudbu. Dalej pobavil velky odkaz na Krstneho otca. Ustredna dvojka sa tiez vydarila. Naivna zajačica Hopkava a prefikany lišiak. Samotny detektivny pripad je slusny ale aj tak ma mrzelo, ze zapletku tvori detektivne patranie pri ktorom som sa miestami nudil. Nastastie boli po ruke neustale nejake vtipy a obcas aj skvela akcna scena, takze to az tak neznesitelne nebolo. Vysledkom je prijemna rozpravka, ktoru prezije aj dospely. 7/10. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších animovaných filmov. Príbeh je určený skôr stredoškolákom a dospelým, pretože tí viac ocenia zápletku plnú vyšetrovania, a užijú si popritom vydarenú zvieraciu štylizáciu. Zároveň je ale Zootopia plná milých a vtipných momentov, vďaka ktorým sa namotajú aj deti. Najviac vtipu priniesol leňochod, návšteva "Kmotra" a vyjúci vlci. Všetky vekové kategórie spojí a pritiahne k obrazovkám dvojica v zložení lišák Nick a hopkavá Mrkvička. Ich zoznamovanie, škádlenie, postupné skamarátenie pôsobí prirodzene, nesilene a hlavne zábavne. Za mňa jediná výhrada je k prítomnosti Shakiry. Počúvať jej zmutovaný spev je za každých okolností mínus. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Nejsem animákový nadšenec, ale Zootropolis příjemně překvapila. V podstatě si půjčila vzorec vyprávění oldschoolových detektivek, nebo ještě přesněji - filmů noir, a obalila je docela vkusným humorem a trochou zamaskovaného poselství o snášenlivosti určeného dětem. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Příjemná animovaná oddychovka, i když závěr je dost patetický. Dobrá podívaná pro celou rodinu. Lenochové rulezz! ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Krom nablýskané animace to nepřináší nic nového do žánru. Vážně - některé momenty mi přišli jak z filmu, ale příběh je tuctovej a zvraty, či dokonce samotné vyšetřování na můj vkus povrchní. Zasmál jsem se pouze u scény s Lenochodama, zaujala mě jen liška, králík kterej ovšem všecko ví, všecko zná a nikdy se nevzdává mě nezaujal absolutně vůbec. Po hodině jsem se topil v nudě a má to nudnej soundtrack, těch pár sekund Everybody Hurts nespasí tu trendy muziku. Mám pro zvířata slabost, ale scénář mi nepřišel vůbec dobrej. Je to škoda no. ()

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama