Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kuneš má sbaleno. Zdá se, že v kraji ho nemůže zdržet vůbec nic. Ale když se v ohrožení ocitne jeho dcera Johana, stává se z něj skutečný Rapl. Spolu s Lupínkem musí využít všech zákonných i nezákonných prostředků k její záchraně. (Česká televize)

Recenze (38)

huspenina33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle se hodně nepovedlo. V okamžiku kdy si Alexej Pyško s Raplem nasadil na hlavu masku a šli vykrást policejní služebnu to šlo a 100 % dolů, samá blbost, Raplova dcera, které že jí unesly ani moc nevadí, prostě jedná, zaměří na domě znak, který Rapl zrovna náhodou zná, snaží se utéct po prostěradlech, to že ukradli 28 kg perníku ani moc nevyšetřují, jen koukaj na služebně na přeřezaný mříže, Pyško dá zkušenýmu mafiánovi do kufru telefon, ten si ničeho nevšimne, Vaculík, který do 12-týho dílu chtěl zavřít i svojí babičku za spiknutí, najednou je milosrdný a všem to promine.Blbost na blbost. To že to byl Etzler, že zabil Wagnerovou, nějak vyšumělo do ztracena atd. Škoda, díl od dílu to šlo dolů. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je mi to líto, ale stejně jako u Cirkusu závěr je prostě odfláknutej. Zaprvý chybí katarze ohledně vraha tý policajtky, kvůli který Kuneš do Krušnejch hor vůbec přijel. Odfláknuto. Že to byl přece jen nakonec Etzler, to aspoň potěšilo, protože to dodrželo alespoň základní postup detektivního / kriminálního příběhu. Zadruhý chybí pointa ve vztahu Lupínek a jeho žena, ale to se obávám, že je jen další berlička pro druhou sérii. Zatřetí chybí Kuneš a nějaká ta Kunešovina. Začtvrtý totálně zazděný Vaculík, taky další berlička pro druhou sérii. No a zapátý absolutně nedotažený vztah Kuneš | dcérka | Jitka Ježková (tedy Gregorova vdova). Celej ten závěr seriálu je jasný prostředníček pro to, aby se natočila druhá řada, a Kuneš by si ji i zasloužil, jenže teď s větší produkcí, větším rozpočtem a hlavně - HLAVNĚ - kvalitnějším scénářem. Jan Pachl je bezpochyby solidní režisér, který má cit pro severskou kameru a filtry a dokonce i střih; ke všemu obklopil výtečnýho Čermáka výtečným hereckým ansámblem, ačkoliv jsem si v prvních epizodách třeba o Příkazkým myslel svoje; a celkem dobře pracuje s klasickým postupem kriminálky, ale pokud se jedná o ústřední příběhovou linii (zde vražda Vágnerový, nebo jak se ta policajtka píše; a Etzlerův ústřední "záporák"), je Pachl slabý spisovatel, který neumí zvýraznit pointu a dovést příběh do pořádného konce. Už jsme to zažili u Cirkusu a Rapl to bohužel znovu zopakoval. Je to věčná škoda, protože Rapl je na české poměry pořád vynikající záležitost hlavně díky své severské atmosféře a překvapivě zajímavými postavami, a to i v postavě Lucase, Máchy nebo Slepice. Jenže to, co by mělo tuhle kriminálku táhnout, totiž ústřední příběh, postrádá v zásadě krizi, peripetii i katarzi. A to je, dle mě, dost velká chyba, která zbytečně Rapla shazuje. Poslední epizoda budiž nejslabší, ale jinak je Rapl výtečnej seriál a já si ho opravdu užil. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tak konec hry. Tohle je válka." Rohan s Kunešem ve válce proti drogové mafii a GIBsu mě bavili. Sice to žádní ukrutní bouchači nejsou, ale postavili se tomu čelem a toho si cením. Taky slyšet Katapulty z gramofonové desky ve mně vyvolalo hezké vzpomínky. A pokud někdo stále odmítá milionové majetky z dědictví po Lukasi Rohanovi, tak mám jisté podezření, že to byl můj otec, strýc nebo bratr a cítím povinnost se o ty pozemky, domy a auta postarat. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl se povedl, když porovnávám dosavadní díly. I slepice je tam kde má být a funguje to dobrě. A aspon to vidíte že na každého jednou dojde. Ať říká kdo chce co chce, někdy to potřebuje jen čas. "STBák" se ukáže, a přemýšlím jestli má VAculík taky tik v tom oku, nebo si našel pro postavu specifický znak, jestli by to tak bylo tak klobouček pane. Dnes mě ta mezinárodní spiš německá spolupráce sedí. Krajina je užasná a atmosféra parádní. Holka je bojovnice to zahrála dobře. Lupínek je konečně požádnej Lupen, a proto jeho manželka k němu může opět vzhlížet. A už jí snad přejde ta krize středního věku. Obrovské odhalení které jsem už tušila, ale potvrzení je taky fajn. Tahle parta se k vám prokousává dlouho, ale v posledních dílech když vydržíte, tak se k vám nejspíše prokouše/ nebo taky prostřílí. Pro mě skoro horror se střílením vysoké. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všechny díly Rapla jsem hodnotil nadprůměrně - jen u toho posledního jsem měl nutkání dát méně. "Přepadení" depozita s 30 kily perníku a jeho vyhodnocení GIBSem (Vaculík) mě dostalo do kolen...smíchy. A taky těch 400 litrů, které tak lehce vytáhl "farář" Vyorálek z oné vykutálené ředitelky. Prostě kovbojka, no...ale zábavná a efektní. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se v Dolním Litvínově, elektrárně Mělník, Březové, bývalém dole František Josef na Kladně -Dubí, Jáchymově. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • V samém závěru epizody je vidět, že Rohanová (Kristýna Frejová) má na „useknutém“ prsteníčku kožené pouzdro v délce celého prstu. Znamenalo by to jediné – když prst dorazil na polici, museli jej dát k ledu a později jí ho transplantovat. (sator)

Reklama

Reklama