Reklama

Reklama

Devadesátník Zev (Christopher Plummer) se po smrti své ženy vydává z pečovatelského domu na útěk a na sedm desetiletí odkládanou cestu za pomstou. Bojuje se selhávající pamětí, ale má instrukce od přítele Maxe (Martin Landau), kterému podává zprávy o misi, v níž potřebuje získat zbraň a najít muže, odpovědného za smrt jejich rodin v Osvětimi a skrývajícího se pod cizí identitou. Zevovo urputné odhodlání ho vede na dobrodružnou cestu plnou neočekávaných zvratů při hledání toho správného viníka. Napětí, otázky morálky a šokujících odhalení v netradičně pojaté road-movie o stínech nacismu. (APK Cinema Service)

(více)

Recenze (310)

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Skvěle vymyšlený příběh s tak nečekanou pointou, že jestli minutu před jejím odhalením napadne něco takového jednoho diváka ze sta, bude to moc. Ale nejen na ní stojí kvality filmu: např. scéna, kdy nácek mladší, kterému před třemi měsíci umřel nácek starší, zjistí, že místo dalšího nácka má před sebou bývalého vězně a místo omluvy na něho začne řvát, je mrazivě absurdní, a to tím víc, že ten, kdo se omlouvá, je vězeň. I když - všechno je jinak... Ale kvality herectví Christophera Plummera jsou nezpochybnitelné. -------- V titulcích filmu uvedeno: koprodukce Kanada / Německo. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Herecký koncert (opravdu jsem to napsal?) Christophera Plummera v jeho verzi Mementa. Vzpomeň si obsahuje scény, které velmi nevtíravě a jen tak mimochodem vyjadřují hrůzy holocaustu a jeho přeživších obrovskou silou a naléhavostí, a úporná snaha hrdiny neumřít a jít krok po kroku dál vás vtáhnou, že vám z toho na závěr dobře nebude. ()

bolan 

všechny recenze uživatele

Nemám moc rád důchodcovský filmy. Kromě The Bucket List mě jednoduše žádný nezaujal. Pokud budu brát nečekaný závěr jako pozitivum, tak kromě něj, na mě celý film působil jako celé stáří. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Plummerův boj s demencí několikrát zacvičil s mými nervy, blízká setkání s hledanými taktéž. Pomalé, komorní, působivé, jen nevím, jestli mě závěrečný zvrat potěšil nebo spíš rozladil.. Nechci spoilerovat, jen musím podotknout, že z průběhu filmu jasně vyplývá, že Max plánoval závěr v minimálnější verzi, skutečnost pro něho byla spíš bonusem a milým (mno) překvapením. ()

Janko_Vlyrd 

všechny recenze uživatele

Ťažkopádne sledovanie hlavnej postavy, od jej pohybov, hovoreného slova až po putovanie svetom. Silné svojou myšlienkou, ktorá nikomu nie je cudzia. Dojemné svojim cieľom. Strhujúce a nezabudnuteľné svojim záverom, vďaka ktorému dávam maximálne hodnotenie. Filmársky klenot! ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Uzasna zalezitost. Neskutocne silny pribeh a vynikajuci Christopher Plummer. Zjedol som mu to i s navijakom. A to som ani len netusil, na co sa to zo zaciatku pozeram. Musim to este predychat, pocuvajuc zaverecnu clivu hudbu. Na pozadi toho "road movie" a stretnutia s par "adeptami" je v skutku vykresleny velmi silny zazitok. Ten zaver bol dych beruci. Odporucam. Nebyt tej az prilis pozvolnej cca prvej polovice filmu napalim tomu z fleku plny pocet. ()

Helldo 

všechny recenze uživatele

Wau... Velice pozvolnou gradaci lze díky střídmé stopáži snadno skousnout a chytře naservírovaný příběh s čupr výkony staříků a "Hanka" přináší osobitou a též velmi působivou esenci. ()

Endavour 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda by bylo adekvátní nazvat toto drama " grandpa road-movie", ale někdy mi to tak prostě připadalo. Nicméně se jedná o velmi zdařilý snímek. Vynikající Plummer, vynikající děj, a především pak překvapující konec, který asi jen tak někdo nečekal. Jinak než doporučit v tomto případě určitě nelze. Pět hvězd jsem neudělil kvůli nepříliš trnité cestě hlavního hrdiny k vykonání své vendety. Ono přece najít jednu konkrétní osobu v USA a Kanadě nebude asi záležitost jednoho týdne. (a to ještě v pokročilém stádiu demence). Uděluji 85%. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Vynikající Ch. Plummer jako anděl pomsty v thrilleru, který se sice vleče jako chůze vetchého starce ale díky skvělému finále se mu dá leccos odpustit. Egoyanovo Babí Memento. ()

simon84 

všechny recenze uživatele

Wooow. vyborny drama bych asi spis rekl, ale thriller, proc ne. Kvuli tomu konci se vyplati preckat misty trochu volnejsi prubeh. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Na stareckú pomstu sa s pribúdajúcim vekom čoraz radšej pozerám :). Aj keď je to pajdavé, nenudíte sa ani chvíľu. Plummer mal dostať Oskara bez diskusie. V tomto veku takýto výkon asi ťažko niekto zopakuje.. ()

KNTRFKT 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem si slíbil, že nebudu brečet. Tak bohužel. Neni totiž nic dojemnějšího, než artrózou se chvějící, flekatou kůží porostlá, seschlá ruka, držící ve třech prstech devítku, míříce do ksichtu zkurvenýmu náckovi, zatímco ve zbylých dvou prstech svírá balení tabletek na Alzhaimera, aby dotyčný náhodou nezapomněl, že chce odprásknout toho dědka před sebou a né sebe. Letošní porce dědků (Mr. Holmes), je vcelku povedená. Když totiž Plummer nedrancuje regály s Rohypnolem, nevylévá bažanta, nezapomíná na to, že toho bažanta před chvílí vylil a znovu ho neplní, tak toho dědulu hraje přímo skvěle a je z toho drámo, jak z ložnice Haliny. Ze začátku tedy trochu nudí pomalejší rozjezd, který se vleče, jak nácek k soudu, ale na konci dostanete takovej rozuzel, že se vám z toho rozklepou kolena, jak při osteoporóze, vypadne protéza a kardiostimulátor vypov íslužbu. Už mi tam jen chyběl ten Robert Parkinzón. ()

Reklama

Reklama