Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brigádnice z biofarmy se záhadně ztrácejí a zůstávají nezvěstné. Plzeňské kriminalistické oddělení vedené plukovníkem Drtinou se je snaží vypátrat. Na biofarmu je jako brigádnice vyslána kapitánka Ondrová. Milena je již druhou brigádnicí, která se po svém odchodu z biofarmy podezřele ztratila. Z plzeňské kriminálky je do „terénu" vyslán nejdříve mladý kriminalista Jakub Lepší, ale kromě podezřelých momentů nic zásadního neobjeví. Po něm se do Lhoty vypraví jeho kolegyně Mirka Ondrová, aby se v utajení na biofarmě zaměstnala. V obci i na samotné biofarmě se potká s řadou lidí s tajemným osudem. Patří mezi ně zejména majitel biofarmy Klas. Místní šlechtic Rohan Mirku Ondrovou seznamuje s historií Lhoty i s příběhy jejích obyvatel. Nakonec ji pozve i do svého podivného domu, kde jí láskyplně vypráví o své dceři Leoně žijící na farmě v Německu. Paralelně s pátráním Mirky Ondrové se odvíjí příběh záhadné ženy věznící brigádnice ve svém sklepě. Skončí Mirka Ondrová v tomto panoptikálním vězení?

Smrt na biofarmě je závěrečným dílem šestidílného kriminálního seriálu Místo zločinu Plzeň. Ani událostí ve Lhotě nevybočují z řady záhad tohoto seriálu, kdy nároky na jednotlivé kriminalisty jsou extrémní. (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Až budeš dělat tendr na bílou paní, taky se ti do toho nebudu motat." Když někdo zmizí, je zmizelej a přesto posílá esemesky, tak bych si asi nechal lokalizovat jeho mobil, ale to by pro plzeňské kriminalisty asi bylo moc snadné. Místo toho posílají do akce bez krytí nejhloupější kapitánku v dějinách kriminalistiky a ta odvážně zapátrá mezi biofarmářem, bigamistou, knížetem, bláznem a dvěma divoženkami. No fajn, byla to blbost, ale to už k těm plzeňským zločinům tak nějak patří. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale tak jo za Romana Rohana tu 1* nakonec dám, ale i tak je to jedna z nejvíc wtf detektivek co jsem kdy viděl. Škoda, že je tenhle díl posledním hřebíčkem do rakve ze začátku ne tak hroznýho seriálu.10% ()

rt12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po příšerné jedničce (nedokoukala), jsem dala na zdejší hodnocení a podívala se na dva ,,nejlepší" ze seriálu. Vezmu to zkrátka scénář 0, režie 0 , akce na úrovni leklé ryby. Chudáci herci byli donuceni vystupovat v postavách, které podstoupili lobotomii mozku. U Červené Karkulky jsem se klepala strachy víc a hlavně dávala smysl. Nemám ráda odpady tak dám 1 hvězdu z útrpnosti. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slušné ukončení nic moc série. Vaculíkově kamarádce se ztratí dcera za slušně podivných okolností a případ je na světě. Na místo je vyslána mladá Kohoutová, která však také sedne na lep pachateli. Ještě že je tu místní blbeček, který má nakonec víc všech pět pohromady než všichni policajti dohromady. Závěr série přinesl místy opravdu psycho podívanou. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šlechtic (Ivan Urbánek) se jmenuje Rohan. Rohanové jsou bretaňský, respektive francouzský šlechtický rod, jehož jméno je odvozeno od Rohanu v Morbihanu. Jméno rodu nese dodnes v Praze třeba Rohanský ostrov či Rohanské nábřeží. Pánové Hapka a Horáček složili píseň "Jako kníže Rohan". Jako inspirace posloužil Horáčkovi Kamil Rohan (1900-1982) jenž byl lidumil a mecenáš, který žil na zámku Sychrov. ()

KM Phoenix odpad!

všechny recenze uživatele

V obsahu se sice píše, že "nároky na jednotlivé kriminalisty jsou extrémní." Já kontruji, že nároky na přijmutí příběhu pro diváka jsou mnohonásobně větší. Biofarma, nezvěstné brigádnice, undercover kapitánka, šlechtic Rohan a to je jen pár neskutečných haluzí, které se v tomto mimořádně bizarním díle vyskytují. Většinu času jsem nemohl uvěřit, že něco takového se dostane do televize a ještě je to servírováno jako kriminálka. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nic jsem nečekala, nic jsem nedostala. Nevadí mi, když pachatele vytuším hned na začátku, pokud je příběh zajímavý. A uvěřitelný. Tentokrát jsem to ne tušila, ale věděla. Kapitánku v podání Kohoutové bych klidně mohla nahradit já (i ve svém věku) a myslím, že bych si poradila líp. Farma, na které se vyskytují podivné existence, které vedou podivné dialogy, neustále se někde poflakují,  ale nikoho jsem tam neviděla pracovat. Žila jsem až do včerejška v domnění, že práce na farmě je docela fuška. Zajímavé místo, z toho se mohlo vytěžit víc než ta exotická zvířátka. Aspoň že pachatel byl pohledný. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem dobré zakončení seriálu. Majitele biofarmy Evžena Klase hraje T.Bambušek. Hanu Bartošovou, matku nezvěstné brigádnice Mileny hraje slovenská herečka Jana Hubinská. Rohana hraje I.Urbánek. **Natáčelo se mj. v plzeňské věznici na Borech. Další z míst natáčení Viz zajímavost u medailonu Ivana Urbánka . ()

Neroy 

všechny recenze uživatele

Masakr, defacto zadny z pripadu nevysetrili, vysetril se sam, a posledni dil byl nejdrsnejsi. Kbyby takhle skutecne fungovala policie, tak nejlepsi povolani v cr bude najemny vrah. Ale i tak mne to proste bavilo. Mozna staci se slovy que sera sera, chodit svetem a vsechno se vyresi samo. A Kohoutova asi tusila ze o nejhure zahranou kriminalistu bude soutezit s Bardos a nasadila latku idiocii hodne vysoko... ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na jeden serial by jeden psychopaticky seriovy vrah mohl stacit, ne? Nemusi byt v prvnim i v poslednim dilu. Jo, no, neschopnost lokalizovani sms dopada jako stin na kvality plzenske mordparty... 5/10. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Super konec seriálu, díl sice pomalu graduje, ale konec stojí za to... Mimochodem Berenika Kohoutová  je tak hloupá či dobrá herečka...?! 🤔🤔 No tak nebo tak slušné podívání.. ()

elery 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu nevídaná slátanina hodná komunistické dramaturgie soudruha Kavčiaka! Scénář ani režie nezůstaly pozadu. Kolik toho kdo v České televizi musel zkasírovat, aby to prošlo? STRAŠNÝ!!! ()

Lykos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak ani poslední díl to nezachránil. Kapitánku Bereniku bych neposlala samotnou ani řešit krádež pěti rohlíků ve večerce. A už vůbec bych jí nedávala do ruky nářadí, divím se, že si vážněji neublížila. Nicméně jsem se v tomto díle poprvé zasmála, a to při rozhovoru Martina Hofmanna s policistou. Jinak naprosto zapomenutelný díl zapomenutelného seriálu. S ohledem na právě viděné mám chuť přidat Ostravě ještě jednu hvězdu. Myslím, že Plzni udělené dvě hvězdy jsou výrazem mé nesmírné laskavosti. ()

Reklama

Reklama