Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 4: Vládce snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kristen, Kincaid a Joey se utkali s Freddym Kruegerem již v NOES 3. Tentokrát jsou zpět v normálním životě, ale Kristen znova začíná mít noční můry... V jedné z nich se prochází Freddyho domem, dojde až do kotelny a tam vtáhne do svého snu Kincaida i Joeyho. Po útoku psa se Kristen probouzí s ošklivou ránou na ruce... Během další noci se Freddy znovu "vrací k životu" a Kincaid a po něm i Joey se nedosní rána... To je však jen začátek a Freddy se už těší na další mladé maso, samozřejmě s Kristen v čele... V roli Kristen se představí Tuesday Knight, která také nazpívala titulku "Nightmare" (úvodní titulky). (5150)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (254)

fcreading 

všechny recenze uživatele

Can't sleep tonight 'cause i, gotta run, gotta hide. Nightmare, running from this nightmare, I turn around, but there's no one there And I'm running, running from this nightmare Running, running from this nightmare. Tuesday Knight, ktorá naspievala túto úvodnú pesničku, si aj zahrala rolu Kristen. Ďalšie pokračovanie slávnej Nočnej mory v Elm Street. Ešte viac v nadupanejšom štýle a viac krvavom. Freddy nemá s nikým zľutovanie. Asi najlepšia cast celej trilógie, jedna z mojich obľúbených, ktorú si vždy rád pustím 100 percent. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Vražda jako sport - obzvlášť když v tom vystupuje frajer Krueger. Pro mě asi nejzdařilejší pokračování kultovní série, jejíž pomyslnou kvalitativní laťku pozvedlo zase o trochu výš, alespoň co se efektů týče. Borci z Dream Quest Images (spolupráce na trhácích jako Sliz nebo Total Recall) se tu vyřádili opravdu neskutečně, protože i dneska působí jejich masky stále svěže. Však kdo by zapomněl na slavnou scénu proměny děvy na velkého švába nebo závěrečnou Freddyho likvidaci v kostele. Brutálně černý humor tu znovu zastoupí Kruegerovy hlášky a jeho nápady při aktech zabíjení. Pecka. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se i těšil na další pokračování této série, protože trojka nebyla vůbec špatná. Nicméně jsem musel překousnout, že postavu Kristen už nehrála Patricia Arquette, ale v mých očích nesympatická Tuesday Knight a to šlo jen velmi ztěžka. Tato slečna byla možná dobrá zpěvačka, ale její toporný herecký projev a v mých očích až odpudivá (ne)přitažlivost mi dokázali pěkně znechutit první polovinu filmu. Harlin se sice snažil, co to šlo – úmrtí těch dvou dementů z předchozího dílu rozhodně stálo za pozornost, atmosféra rovněž nebyla k zahození, ale ta omáčka okolo a hlavně stupidnost některých dialogů mi doslova rvaly žíly. Naštěstí to měl poslední spratek z Elm Street brzy za sebou a já se konečně mohl začít věnovat nové postavě. Alice sice zpočátku u mě taky zrovna dvakrát nezabodovala, ale její finální proměna a souboj s Freddym v kostele – to už stálo za potlesk. Navíc i ona byla obklopená bandou tupých přátel – takže masa do mlýnku tu bylo dost a Freddy mohl opět řádit jako pominutý. No a Harlin to v určitých scénách skutečně uměl rozjet na plné obrátky. Atmosféra houstla, nechyběla ani slušná porce černého humoru a nakonec došlo i na několik slušných „gore“ scén. Křupání loktů a přeměna v brouka – hm to jsem si nechal líbit. Čtverka tak sice nezačala vůbec dobře, ale postupem času přišlo výrazné zlepšení a já byl nakonec docela spokojený. Na kvalitu prvního a potažmo i třetího dílu to však nemá. Zvláště když tu byla celá řada věcí, bez kterých bych se s neskonalou radostí obešel. Dost dlouho jsem zvažoval, jak budu nakonec hodnotit, ale s přivřeným okem se ještě protentokrát uchýlím k nadprůměrnému ohodnocení. Bylo tu přece jenom i dost věcí, které se mi líbily. Sice už to začíná pomalu skřípat, ale Freddy z toho ještě pro tentokrát dokázal šikovně vybruslit…70% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že ti dva idioti z minulého dílu zemřeli velmi brzy, tak byl zbytek filmu koukatelný. Trošku se film vrátil do snesitelných mezí přibližujících se prvnímu dílu. Speciální efekty bych zde omezil na minimum, protože je tady prostě nezvládají a vyznívají velmi trapně. První díl nejspíš zůstane nepřekonatelný, ale tenhle bych si dovolil zařadit hned na druhé místo. * * ()

5150 

všechny recenze uživatele

"Neměli jste mě zahrabávat, já ještě žiju." Freddy Krueger____Po letech jsem se k NOES 4 vrátil, ale bohužel kouzlo prvního zhlédnutí bylo definitivně pryč. Nicméně i tak stále zůstává mým nejmilejším dílem série, hlavně pro svoji zábavnost... Moje nej pasáž je ta úvodní "titulková", kdy malá holčička kreslí křídama na chodník a do toho hraje píseň "Nightmare"... Jinak doporučuju komentář od Mr.Apache. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (22)

  • Hrdinka předchozího dílu, Kristen, se měla objevit i v tomto filmu, ale její představitelka Patricia Arquette otěhotněla. (Karlos80)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 13 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama