Reklama

Reklama

Zaklínač - Série 1

(série)
Trailer 4
USA / Polsko, 2019, 7 h 57 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (225)

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proč nás Lauren S. Hissrich během příprav seriálu tolik strašila?! Zaklínač se totiž nakonec nad očekávání povedl. Předlohu sice neadaptuje úplně přesně (proč by taky měl…), využívá ji ale dostatečně, občas i doslovně používá její obzvlášť povedené repliky. Vypráví v dobře zvolené struktuře třech časových rovin pro tři hlavní postavy, díky čemuž můžeme zároveň sledovat původ Yennefer a Ciri a zápletky z povídek s Geraltem. Tato nechronologičnost není hned zpočátku zřejmá, čtenáři zde budou ve výhodě, pozorný divák se ovšem nebude ztrácet i bez znalosti knih. Je ale pravda, že některé povídky vzal seriál až příliš rychle a v závěrečných epizodách řada nevygradovala tak dobře, jak by měla. Henry Cavill obecně možná nemá obrovský výrazový rejstřík, Geralta ale zvládá výborně a herecké schopnosti dorovnává obrovským zápalem a porozuměním zdrojovému materiálu. U Ciri a Yennefer nakonec také nebyl důvod k obavám. A Joey Batey jako Marigold, ač třeba na statických fotkách ze středověkého okolí poněkud vyčnívá, jakmile začne mluvit nebo dokonce zpívat, je skvělý. Přešlapem se tak ukazuje jen Triss a pár vedlejších postav (dryády jsou ale úplně v pohodě). Seriál se může chlubit nádhernou výpravou (jen s výjimkou vysmívané nilfgaardské zbroje). Fantastický soundtrack s důrazem na struny a smyčce využívá i středověké a renesanční nástroje (loutna, niněra a mnohé další), což mu oproti klasickému orchestru dodává kromě „dobové“ atmosféry i dojem určité neučesanosti, drsnosti. A Geraltovy bojové scény nabízí vynikající choreografii s mečem. Jen těch scén pohříchu není zas tak moc a ta asi nejlepší je hned v první epizodě. I přes některé výtky jsem zkrátka se Zaklínačem nadmíru spokojen. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Beru první sérii jako takový rozjezd toho zajímavějšího, co přijde. Jsem rád, že Zaklínač dostal takovýto prostor a konečně ho vidíme. Původní polský seriál jsem neviděl a asi to už neplánuji. Trochu jsem se bál hereckého obsazení, Superman jako Geralt a pak dost neznámých herců. GoT nás naučil, že herci nemusí být nutně známý, aby to bylo dobré. A to se potvrdilo i tady. I to, jak vypadá prostředí u mě sklidilo pochvalu. Nezbývá než dodat, že se těším na pokračování. ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série - (9/10). Mi bylo na začátku celkem jedno, kdo ztvární Geralta, Ciri, Triss.. Hlavní bylo, aby byl ten seriál kvalitní.. O nic jiného nešlo.. Herec, který se na roli moc nehodí může ztvárnit ve výsledku skvělý výkon.. A Henry .. Bože chlape.. Ty jsi mi udělal, ale brutální radost.. Přesně tak, jak jsi ho ztvárnil, jsem si toho zaklínače Geralta představoval. K seriálu nemám skoro žádné výtky.. Vyzdvihl bych souboje, které jsou úžasně natočené, kontaktní a kamera krásně tancuje s bojovníkem, který svírá meč, nebo něco jiného. Dále bych chtěl pochválit hudbu, která se velmi povedla a krásně doplňuje scény, které by byly bez ní poloviční. A v neposlední řadě jsem byl velmi potěšen hereckými výkony, protože někteří herci odvedli neskutečný kus práce a krásně nám představili postavy, které představují. Např. Marigold - Složil skvělé písně, které se mi hned usadily v hlavě a musím si je pořád zpívat. Geralt - Úžasná práce s mečem, mimikou a naprosté sžití se s celou postavou zaklínače. Nejlepší epizoda: Zrádce měsíc (S01E03) . Hodnotím pouze jako fanboy, který hrál jen Zaklínače I. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wicher, alebo v tomto prípade jeho prvá séria sa nesie v štýle prvých dvoch kníh, kedy sa na pozadí poviedok rozvíjajú charaktery a udalosti, ktoré budú mať dopad na hlavnú dejovú líniu. Tá by podľa logiky mala začať druhou sériou a práve preto som celkom pozitívne naladený. Čo sa týka seriálu. Henry Cavill konečne našiel pre svoje stoporené herectvo využitie. Ako Geralt mi nevadil a to je pre mňa najväčšie plus. Inak postavy vnímam obsadené typovo dobre - možno až na tých černochov ( mrzí ma to ale strašne sa mi do doby kaštieľov a zámkov nehodia nech sa snažím byť akokoľvek tolerantní, ale prekúsnem to). Príbehy fajn vypointované a hlavne ako som spomínal vyššie pekne vysvetľujúce svet, súvislosti a dokonca načrtávajú hlavnú zápletku. Za mňa spokojnosť. Nečakal som dokonca ani obrovskú bitku. Pre mňa je zaklínač hlavne o tej filozofií a predurčení. Myslím že to keď sa bude blížiť k finále bude mať práve toto ten zimomriavkový efekt, ktorý v GOT tak chýbal( ak to teda nepokazia). Príšery v pohode, baby pekné, hudba rovnako. Sú tam chyby a nie je ich málo. Na druhú stranu drží si to akúsi kvalitu a nespadáva to do podpriemeru. Asi záleží čo od toho očakávate a či poznáte predlohu alebo nie. Plus sa mi páčilo ako sa tvorcovia hrali s časom a udalosťami, ktoré aj napriek pomotanosti dávali na konci krásne zmysel. 1. séria - 80% ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice povedený rozjezd seriálu Witcher, který má velký potenciál. Henry Cavill si Geralta užívá, a nedovedu si představit někoho jiného, jeho "fuck" a "hmm" nikdy neomrzí. CGI není dokonalé, to rozhodně ne, ale není to takový průser, abychom obraceli oči, jen je to zkrátka jasně vyditelný. O to více očekávám, že po úspěchu přidá Netflix na rozpočet, seriál si to zaslouží. Časově se každá epizoda odehrává v jinačím časovém pásmu, a někdy to může být zmatené, ale ke konci to všechno do sebe zapadne, je to zajímavý, jakým stylem vyprávění se tvůrci vydali. Jsem spokojený, a na druhou sérii se těším, jsem na to zvědavý. :) ()

Galerie (78)

Zajímavosti (67)

  • V knižní předloze zaklínač, který se Strigu pokoušel ulovit před příchodem Geralta (Henry Cavill), utekl. Zatímco v seriálu jej tvůrci nechali zabít. (Geralt z Rivie)
  • Yennefer z Vengerbergu (Anya Chalotra) se narodila v roce 1192 a na začátku příběhu je jí 14 let. První série končí, když je jí 71 let. (Geralt z Rivie)
  • Oproti knižní předloze Borch (Ron Cook) v knihách pouze odešel ze scény, zatímco v seriálu spadl do propasti a ostatní jej považovali za mrtvého. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama