Reklama

Reklama

Zaklínač - Série 1

(série)
Trailer 4
USA / Polsko, 2019, 7 h 57 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Geralt z Rivie, zaklínač, ktorý loví príšery za peniaze sa stretáva s čarodejnicou Yennefer a princeznou Ciri. Ich osudy sú prepletené cez zákon prekvapenia a spoločné dobrodružstvá. Yennefer sa mení z deformovanej ženy na mocnú čarodejnicu, zatiaľ čo Ciri uniká pred dobyvateľmi z Nilfgaardu. (Filmaris)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (225)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Pre niekoho sklamanie a pre ďalšieho spokojnosť. Predlohu som nečítal, nakoľko som prešiel hru divoký hon a načrtol dvojku tak do detailu witchera nepoznám. Hlavný herec Geralta mohol byt lepší, a keď už tak mohol byť na scéne viac času. Ďalej nevýrazne postavy hlavne vďaka obsadeniu, Ciri a Triss. Yennefer bola fajn. Marigolda a jeho piesne v češtine radšej fakt nekomentujem. Určite pridu aj ďalšie série a budú o čosi lepšie, aspoň dúfam. 4* ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neznám ani knižní předlohu, ani hru...prostě mám rád fantasy a tak trochu jsem podlehl té mediální masáži. A výsledek? V náznacích vidím veliký potenciál, ale velmi to kazí scénáristi, kteří buď počítají s tím, že Zaklínače dobře znáte, nebo se spoléhají na to, že když rozehrají několik příběhů, tak diváka upoutají. To by klidně mohlo fungovat ... pokud by nebyla polovina postav které vypadají důležitě, hned v první epizodě odpravena. Takže to funguje asi takto...toto je matka tamté, co si její jméno nepamatuju, necháme ji říct pár vět, naznačíme nějakou skrytou hrozbu a šup...kaput. Toto je nějaká pipina, která má dilema...necháme ji se vykecat a šup...kaput. A tímto stylem je naloženo s několika postavami, které považujete za budoucí hráče a oni to jsou jen panáci na vykuchání. Naštěstí tady máme Geralta, který nejspíš do příští epizody vydrží a princeznu...tam to jisté není, ale třeba taky. Jinak Cavill je v pohodě, byť se tváří jako starší brácha Legolase. Zatím to je podivně tuhé a divácky nevstřícné. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Konečně je tu fantasy temnější, kouzelná a v akčních sekvencích i krvavá. Oceňuji jednotlivé linie včetně postupného prolínání a časových provázaností. To rozhodně diváka nenechá v klidu pasivně sledovat každý díl, ale nutí ho si spojovat různé okamžiky a momenty vůči dalším dílům (zásadní vnímám např. kouzelnický ples s rozdělením do jednotlivých zemí, tady se hodně vysvětlí a příjemnou formou). Asi jedinou vadou první sezony je fakt, že si autoři viditelně dost věcí zkouší a celá série se postupně vyvíjí (nejen skrze symboly v úvodních titulcích) a hledá svojí podobu. Od epizodických momentů po ty opravdu důležité. Vývoj postav v první sezoně je rozhodně zajímavý a např. Yennefer se mi rychle dostala mezi ty nejoblíbenější. Jsem zvědav, zda druhá sezona dokáže navázat a rozšířit příběh a nebo půjde o one-season-hit a bude se dále opakovat. PS: Cavill potěšil. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"If I have to choose between one evil and another, then I prefer not to choose at all." _____________ Strašne rád by som tomu dal aspoň o jednu hviezdu viac, ale ja proste nemôžem... Úvodné epizódy boli síce veľmi slušné, atmosférou mi miestami aspoň trochu pripomínali knižnú sériu a dokonca aj Henry Cavill si to dáva na pána a podáva skutočne solídny výkon, pri ktorom som mu toho Geralta naozaj veril... Avšak s knihami sa to naozaj nedá porovnávať... Nikto iný spomedzi hercov ma už nedokázal osloviť tak ako on – predstaviteľky Ciri a Yennefer boli celkom priemerné (no nie úplne hrozné) a mohli byť vybraté oveľa lepšie... To isté môžem povedať aj o spracovaní príšer a vlastne aj o CGI ako takom – miestami je to naozaj bieda (napríklad taký drak v šiestej epizóde mi prišiel hrozne vtipný 😂) a vidno, že o trochu vyšší rozpočet určite neuškodil... Okrem toho, oproti knihám je to miestami aj mierne uponáhľané a inokedy zase až moc pomalé a zdĺhavé... Veci, ktoré sa od kníh líšili úplne najviac radšej ani nekomentujem (napr. to, že Geralt má iba jeden meč alebo to, že sa neúspešné študentky Arethusy menili na úhory...). Avšak prvá, tretia (poviedka s Wyzimskou strigou je jednou z mojich najobľúbenejších) a štvrtá časť boli naozaj parádne a skutočne som si ich užil. Ak by Zaklínačské knihy neboli mojou srdcovkou, tak by som určite dal prvej sérii aspoň tie štyri hviezdy... Takto dávam iba 6,5 zaklínačských elixírov z 10... PS: Marigoldova skladba je perfektná! ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dílo A.S. mám opravdu hodně rád. Na seriálovou verzi jsem se ani nijak moc netěšil, ani se k ní neupínal, jelikož jsem se chtěl vyhnout zklamání, že to zkrátka nebude podle mého gusta. Po prvních 4 dílech jsem byl naprosto unešený a nadšený! U pátého a šestého jsem vystřízlivěl a zažil zklamání. Poslední dva mou náladu pozvedly, nikoliv již k počáteční extázi. Povedl se casting, od začátku jsem koukal na Geralta a ne na herce, Yen taky naprosto výborná, Ciri jakbysmet. Fajn i vedlejší postavy, třeba Myšilov, Calente. Předlohu si dějově už do detailů nepamatuju, ale za mě je to dost věrné. Navíc celou dobu jsem měl pocit, že jsem v Sapkowského světě, atmosféra (jo mohla být trochu tamější a špinavější), hlášky. Chorografie soubojů skvělá. Souboj se zbojníky v Blavikenu je jedna z nejlepších scén, jakou jsem kdy viděl. Striga taky super. Hudební doprovod úžasný. Tolik k tomu dobrému. Brnění Nilfgardu je fakt průšvih, ale dá se to přejít a snad to v dalších sériích napraví :). Některé scény jsem moc nechápal. Orientace v ději a prostředí celkem složitá i pro fanouška. Některé kecací scény nudné. Boj o Sodden byl přinejmenším zvláštní. A někdy to působí lacině. Co na závěr? Bylo to super, ale mohlo to být ještě o mnoho lepší. Rozhodně nejsem naštvaný a vidím ohromný potenciál do dalších sérií. 4,5* ()

Galerie (78)

Zajímavosti (67)

  • První série stála společnost Netflix 70 až 80 milionů amerických dolarů. (Geralt z Rivie)
  • Jeremy Crawford, představitel Yarpena Zigrina, měří 153 cm a nemusel tedy být pro svou roli uměle zmenšen. Nicméně netrpí poruchou růstu, jako někteří ostatní představitelé trpaslíků, kteří mají disproporcionálně kratší končetiny oproti tělu. Tomuto jevu se říká nanismus, neboli disproporcionální trpaslictví, a je nejčastěji způsoben achondroplazií, dědičnou poruchou způsobující zpomalenou a nedostatečnou přeměnu chrupavek na kosti (enchondrální osifikace). Na tuto nemoc již existují léky, například Voxzogo. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama