Reklama

Reklama

John Wayne jako mstitel hledající zrádce v řadách armády... Železnice nikdy nebyla zcela jistým dopravním prostředkem, pokud šlo o přepravu peněz. V době války Severu proti Jihu se plukovník Cord McNally vydává po stopě zlodějů, kteří při vlakové loupeži zabili také jeho přítele. Mnohem více ale touží dopadnout tajemného muže, který výhodně prodává nepřátelům informace o transportu peněz a každém pohybu vojsk. Stopy vedou Corda McNallyho až na území Ria Loba, kde zákon je v rukou "nikoho" a farmáři i lidé z městečka jsou vystaveni neustálému strachu... Western natočil režisér Howard Hawks (podepsaný pod mistrovskými díly Zjizvená tvář, Herna na Zlatém pobřeží, Leopardí žena, Červená řeka a Rio Bravo). Vždy kladl neobyčejný důraz na výběr herců a jejich vedení před kamerou. Není proto náhodné, že pro roli Corda McNallyho si zvolil legendu amerického filmu herce Johna Waynea, s nímž již dříve spolupracoval. John Wayne hrál ve více než 142 snímcích. Jeho největší úspěchy jsou spjaté především s žánrem westernu (Přepadení, Muž, který zabil Liberty Valance, Nosila žlutou stužku, Červená řeka a Rio Bravo). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (78)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Westerny s Johnem Waynem sice příliš nevyhledávám, ale tohle mě bavilo. Začátek navnadil a připravil jedno z nejlepších přepadení vlaku jaké jsem měl možnost vidět a i když se film pak vydal kapánek jiným směrem, než by člověk čekal, vůbec jsem se nenudil. Waynovi stárnoucí pistolníci mě paradoxně baví víc, než mladší verze a ani tady jsem nebyl zklamán. Sympaticky působil i zbytek herců na čele s Jackem Elamem a potěšila trojice krásných holek. Poctivá a slušná práce. 80% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Klasický western s Johnem Waynem v hlavní roli. Jeho jméno už vlastně mluví za vše. Nepotřebuje další představování, protože jde o pojem. I když je tady už John Wayne poněkud starší, tak to pořád nic nemění na tom, že je pořád charismatický a pořád drsný a opravdový chlap, který jde za svým. Bez něho bych si tenhle příběh ani nedokázala představit. On se prostě pro takové role narodil. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

V Rio Lobo nepřítele odrovnáte jednou ranou pěstí. městečko je plné dychtivých krasavic, a bohužel většina těch mladých herců kolem Waynea jsou dost špatní herci, V Rio Lobo je pár skvělých momentů (přepadení vlaku a celá jiho-severoamerická premisa a přátelství je fajn), ale jinak je to i přes bezchybný tvůrčí tým docela slabota. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Třetí variace na téma "pár chlapů ve vězení" v podání Johna Waynea a Howarda Hawkse. Atmosféra je občas vážná (jako v těžkopádném Riu Bravu), občas uvolněná (jako v hravém El Doradu) a přibylo i několik ženských postav. V dialogových výměnách je sice Rio Lobo poněkud senilní a některé scény působí nechtěně komicky, nicméně akční scény mají stále slušný drajv a jsou napínavé. Jako bonus uvidíme excentrického Jacka Elama s brokovnicí a kupou hlášek - něco jako James Caan v El Doradu, akorát o 30 let starší. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že Howard Hawks dokáže Wayna obsadit i ve westernu jiného děje, než tomu bylo v případě El Dorada a Ria Brava. Vcelku zde všechno fungovalo. Děj byl relativně zajímavý, ženy disponovaly nadstandardním zevnějškem a Wayne byl standardně skvělý. Víc než kulky svištěl vzduchem hodně kvalitní humor, který mi několikrát rozhýbal bránici. Jedinou výtku bych měl snad jen k ostatnímu hereckému obsazení. Určitě se dalo obsadit více charismatičtějších tváří. V mých očích ovšem převládala spokojenost a klidně zde zanechám slabší 4 kousky. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v mexickém Cuernavacu a americkém Tucsonu. (Terva)
  • John Wayne byl během natáčení vážně nemocný a měl velké problémy s nasedáním na koně. (facojurka)
  • Své poslední herecké vystoupení absolvovala Sherry Lansing, která se posléze stala generální ředitelkou společnosti Paramount. (Terva)

Reklama

Reklama