Reklama

Reklama

Naprostí cizinci

  • Itálie Perfetti sconosciuti (více)
Trailer 1

Skupina přátel se schází k pohodové večeři. Znají se důvěrně celé roky a také další setkání by se neslo v duchu lehkého škorpení a nostalgických vzpomínek na to, co bylo... kdyby se nezrodil zdánlivě nevinný nápad: dát mobilní telefony na stůl a sdílet každou SMS i každý příchozí hovor. Kolik toho o sobě nesmíme vědět, abychom mohli zůstat přáteli, milenci, manželi, rodiči...? Během jediného večera se ukáže, že až příliš mnoho. I ti, které známe, mohou totiž být naprostými cizinci. (Film Europe)

(více)

Recenze (516)

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvělý námět. Jednoduchý, ale originální a dostatečně poutavý, kdy se člověk až diví, kolik špíny se může odhalit na jedné "nevinné" společné večeři. Ano, je to dost přehnané, kolik věcí se během jednoho večera provalí. Ale obávám se, že to množství nevěr a tajemstvích přehnané není. Zvlášť v dnešní společnosti, kdy spolu lidé nekomunikují, mají tajnosti a nijak zvlášť je to netrápí. Takže pokud si chcete udržet přátelství či vztah, tuhle hru sdílených mobilů rozhodně nedoporučuju. Protože jak je zde řečeno, je to černá skříňka našich životů. 80% ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Komentář píšu hned po předešlém a mám z filmu hodně podobný pocit. SPOILER - MOŽNÁ Zápletka zní hodně zajímavě a mohlo by se z toho vyklubat něco skutečně spletitého s výbornou gradací i pointou. Místo toho nám Italové dokládají potvrzení o tom, že šest ze sedmi osob se navzájem podvádí, jsou pokrytci, protože se za to navzájem hejtují a dvě osoby mají coming out, bohužel úplně stejný. KONEC SPOILERU. Závěrečná ?pointa? je pak zcela nepochopitelná a pokud tam byla jen proto, aby tvůrci řekli, že je otevřená a každý si ji může vyložit po svém, pak u mě svojí bezradností prohráli. Normálka bych to dal za průměr, ale neskutečná uštěkanost postav, které měli zřejmě představovat stereotyp národa, je k nevydržení a prakticky všechny postavy jsou psychicky narušené svině. A proto dávám 2*. To máte za to. Moc by mě zajímalo, jak se s remakem poprali ve Francii. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Začne to jako docela nudná konzervačka, ale jak se položí telefony na stůl, tak se to rozjede. Příběh o tom, kam může vést otevřenost v přátelství a manželství, když člověk nemá čisté svědomí. To, co na začátku vypadá jako dokonalá parta skvělých přátel se postupně přerodí v solidní panoptikum. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Skvěle vykonstruovaný příběh, dialogy, které tnou do živého, výborní herci a závěr, který to všechno zkazil. Přiznám se, že jsem nejdřív viděl německou verzi, kde mi tedy závěr přišel taky špatný, ale z úplně jiného pohledu. Originál je vážnou konverzačkou, kdy se na první pohled nevinná hra zvrtne do katastrofálních rozměrů. Osobně mám největší problém s faktem, že tu vlastně, až na 2, jsou všichni totální hajzlové bez špetky morálních hodnot. Proč by pak ale vůbec na tuhle hru někdo přistupoval? Rozhovor s dcerou je vrcholem filmu, náušnice na konci černohumornou tečkou, ale rozuzlení mi vůbec nesedělo. ()

Simomon 

všechny recenze uživatele

POSLEDNI SLOVO: Konverzacni drama, ktere vyborne graduje! Má to všechno, co konverzacka ma mit  - napinavou zapletku, uveritelne dialogy, charismaticke postavy. Navic se mi hodne libilo zaverecné "rozuzleni", ktere jeste vice podtrhne celou pointu filmu. 90%, 5/5 ()

junxi91 

všechny recenze uživatele

Sešla se takhle parta rádoby úspěšných, moderních, vesměs spárovaných postarších přátel - makarónů, aby si vychutnali společně večeři u jedněch z nich. Jsou tam tedy tři páry a jeden tlustý vousatý kámoš Peppe, který jim měl představit svou novou přítelkyni Lucii, ta měla ale bohužel horečku. No a při klábosení o kravinách se shodli na tom, že se znají dlouho, jsou odjakživa kámoši, a tak proč nemohli vytáhnout ty zkurvené černé krabičky - mobily na stůl a číst si nahlas přijaté zprávy a dávat si nahlas přijaté hovory. Někteří se trochu zdráhali, ale nakonec nabubřele řekli "tak proč ne" a telefony vytasí na stůl. Pak se teprve začaly dít zajímavé věci - hrdému tátovi volala jeho pubertální zkundělá dcera, která měla možnost přespat u svého nabíječe a táta dobře ví, co to znamená a dojemně se s ní baví o tom, zda je na penetraci připravena a že na proniknutí do své svatyně bude vzpomínat celý život. Dále jsme se dozvěděli zajímavé věci o tom, že si Roccova žena Carlotta nechá zvětšit kozi a nebo že Rocco chodí na psychoterapie. Taky zde zazněla nějaká ta odmítnutá nabídka práce v Anziu. A Pepeho zamrzelo, že ho společný kamarád všech nepozval na fotbal a cítil se odstrčený, jako mnohokrát předtím. Není nad dobré kamarády! Pak z nabíječe Leleho na terase vypadlo, že má aférku s nějakou mladou courou a že mu každý večer v 10 posílá fotky, což by mohlo být nepříjemné, a tak si vyměnil mobil s fousatým Pepem. No a pak se to teprve rozjelo, postupně začala vyplývat pravda o tom, že jsou to vesměs záletníci, kurevníci, nevěrníci a dokonce buzeranti. Emoce by se pak daly krájet, výčitkami se nešetřilo a o možné rozvody nebyla nouze. Nakonec se rozešli domů a venku dělali, jakože vše bylo vlastně v pohodě. Taková příjemná, moderní konverzační komedie v makarónském podání o tom, že ty černé krámy jsou také naše černé skříňky a ukrýváme v nich hodně tajemství. Tento problém mě naštěstí netrápí, já kamarády nemám, na večeře mě nezvou a na mobilu nemám nic, za co bych se styděl, snad kromě pár slaďáků v hudebním přehrávači. A že by mi nějaká mladá coura volala a posílala mi hambaté fotky? To mi dříve pošlou na účet milion dolarů! ()

l.u.s.s. 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca talianska konverzačná komédia, ktorá sa postupne viac a viac dramatizuje. Nápad je veľmi originálny a verím, že každý sa sám zamyslel, ako by mohol takýto večer dopadnúť v jeho prípade. Film núti zamyslieť sa, koľko tajomstiev vlastne máme a ako veľmi sa pred ostatnými pretvarujeme. ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Tak jako Carnage, nebo Le Prénom, staví tahle konverzačka na uzavřené společnosti, dobrém scénáři a hereckých výkonech. Povedené. ()

existimi 

všechny recenze uživatele

7 přátel (3 manželské páry a 1 borec, jehož přítelkyně je nemocná) se u večeře rozhodne sdílet veškerou aktivitu na svých telefonech. To, co následuje je mind-blowing (sorry, nemám dostatečnou českou slovní zásobu). Opravdu jeden z nejemotivnějších zážitků, co jsem kdy v kině zažil. Je lepší nevědět nic a žít "spokojený" život, nebo vědět vše a žít ... ? ()

crap 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se na tento film do kina těšila. Zápletka zní super a realisticky, plus italština tomu dodá šmrnc (který jiný evropský jazyk zní jako hádka, i když se mezi sebou lidi pouze normálně baví?). Ale tak nějak ta prvoplánovost tu od začátku smrděla a dalo by se říct, že zabila potenciál toho, jak by se děj mohl rozvíjet dál.. Pro mě to byla spíš komedie než drama. Drama leda v tom, že věřím, že se lidé dost děsí té představy odhalit obsah svého telefonu. Verdikt: tři* za neúplné využití možností dobře stanovené zápletky, 4* za to že jsem se fakt nasmála. ()

Jiri.Kuca 

všechny recenze uživatele

Už je to dlouho, co jsem viděl naposledy italský film, který by stál opravdu za to. Tady můžu vřele doporučit naprosto všem. Skvělá zápletka, díky které má film dokonalý spád a vy neustále čekáte, co přijde dalšího. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

80% - komentář 20ti slovy: Originální scénář, kde se potvrzuje pořekadlo "Co oči nevidí, to srdce nebolí" ... ikdyž částečně. Večeře utíkala a "tajné" informace byly zajímavé. ()

MickeyWolf 

všechny recenze uživatele

Zatím všechny italské filmy za posledních deset co jsem viděl mi přišly, že hrály spíše na uměleckou strunu a jen málokdy jsem našel nějaký, který by mě zaujal. Tady se ale náramně sešel jak nápad, tak herecké výkony, a s italštinou v popředí u filmu, který těží převážně ze scénáře? Paráda! ()

nenet 

všechny recenze uživatele

Francouzské "Le Prénom" v italském, daleko hutnějším, provedení. Situace je možná navozena trochu uměle, ale elegantní nápad se zatměním to celé hezky uzavírá. Rozhodně si divák z filmu může odnést spoustu věcí k zamyšlení. Jenom si nejsem úplně jistá žánrovým zařazením mezi komedie. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Absolutely blown away! Parádní konverzačka, ta italština k tomu perfektně sedí, horkokrevní Italové jak z partesu. A ten konec jsem ze začátku vůbec nepobral, došlo mi to vzápětí. Super!!! ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Skvelý film. Nejedná sa o komédiu, to teda ani náhodou. Je to nefalšovaná dráma postavená na dialógoch, ľudských vzťahoch a z tých logicky vyplývajú vtipné situácie, či poznámky aktérov. Je to krásna štúdia toho, že každý máme tajomstvá a ten kto tvrdí, že nie, tak má najväčšie alebo ich má najviac. Veľkým pozitívom filmu je aj fakt, že všetci herci sú sympatickí, všetky ženy sexi a všetky postavy zaujímavé, ale nie na nervy idúce. Kto by to do Taliana povedal. ()

Související novinky

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Kino Lucerna zve ke snění s italským filmem

Kino Lucerna zve ke snění s italským filmem

29.11.2017

To nejlepší z italské kinematografie nabídne na začátku prosince putovní přehlídka XV. ročníku Středoevropského festivalu italského filmu MittelCinemaFest 2017. Česká republika se již popáté… (více)

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

13.07.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 13. do 19. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama