Reklama

Reklama

Naprostí cizinci

  • Itálie Perfetti sconosciuti (více)
Trailer 1

Skupina přátel se schází k pohodové večeři. Znají se důvěrně celé roky a také další setkání by se neslo v duchu lehkého škorpení a nostalgických vzpomínek na to, co bylo... kdyby se nezrodil zdánlivě nevinný nápad: dát mobilní telefony na stůl a sdílet každou SMS i každý příchozí hovor. Kolik toho o sobě nesmíme vědět, abychom mohli zůstat přáteli, milenci, manželi, rodiči...? Během jediného večera se ukáže, že až příliš mnoho. I ti, které známe, mohou totiž být naprostými cizinci. (Film Europe)

(více)

Recenze (516)

CrazymanM 

všechny recenze uživatele

Výborná konverzačka,skvěle jsem se bavil.Jen je potřeba mít na takový druh filmu náladu,tudíž jsem to dlouho odkládal.Ale stálo to za to!!! ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Předně musím upozornit, že německou adaptaci jsem viděl dříve a tam ty herce mám daleko více nasledované, a tak je to pro mě o stupínek výš. Ten koncept je prostě geniální! A krásně vidím, které prvky film spojují. Příběhově je to stejný, ale jak jsou Italové horkokrevnější tak ten film má takový svůj náboj a celé je to takové dynamičtější a nutno uznat, že v těch nejdramatičtějších chvílích, kdy dojde k nějakému odhalení je to režijně odvedeno až mistrovsky, jakým způsobem se tady pracuje s ozvučením je ještě prostě o levely výše! V těch situacích, které dostávají postavy do kolen, tak je to daleko více procítěnější. Bohužel to vidím až jako druhé, takže Vám netrvá dlouho si přiřadit ty postavy k předloze a už víte, co se stane.. Ale díky té režii mi to nevadí. Jsem překvapen, jak dobře to funguje i "na druhé koleji". 85% ()

bambola 

všechny recenze uživatele

Hoďte smártfoun do pléna, není se čeho bát... přece. Teda všichni se bojíme, ale hlavně nehnout brvou. Třeba se stane zázrak. A to jsem si na začátku myslela, že to bude hodně oddychová italská plkošárna. Což částečně byla, ovšem námět se opravdu povedl. Zdánlivě dokonalé vztahy. ()

BarGoldstein 

všechny recenze uživatele

dosti vtipné, velmi italské, někdy za polovinou smích v sále ustal ... a nastal ten vážný sociologický průzkum. Furt dobrý! Jenom konec byl na mně (i Leďase) příliš italský... ()

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Výběr tématu je trefa do černého, na tohle téma lze vymyslet opravdu hodně a autorům se to (velmi) povedlo v této situační konverzační (tragi)komedii nad italskou vícechodovou večeří a lahvemi bílého i červeného. „Černé skříňky“ to opravdu jsou, ty naše přenosná přechytrelá zařízení, a mají v sobě vzpomínek opravdu hodně – co nechceme nikdy zapomenout a co chceme naopak úplně vytěsnit. Nad tímhle tématem se pak vznáší témata další: společnost a její pravidla vs. vnitřní pravidla jednotlivce a páru, to je z filmu taky pořádně cítit. A pak samozřejmě pořádná dávka pokrytectví a vědomí toho, že nestojí ztrácet to, co už máme; kompromisy jsou nám tím více vlastní, čím více starší jsme. Povedený, neotřelý film. [90%; 2017-05-08 Kino Pilotů] ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Konečně zábavná hra! Už se těším, až si ji zahrajeme, v našem kolektivu by mohla zaznamenat podobný úspěch jako ve filmu. =) Kam se sere flaška... ()

podoustev 

všechny recenze uživatele

Film, který mě po delší době opravdu dostal, aneb Nikdy si ani s nejlepšími úmysly nenechte navzájem lustrovat telefony! Skvělá kombinace sociálního dramatu s černou komedií, která vás nenechá ani na moment oddychnout, natož usnout. Poprvé v životě mě mrzelo, že neumím italsky, protože stíhat s takovou jižanskou kadencí briskních konverzačních přestřelů číst titulky bylo víc než náročné. ()

SuperXero 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre prepracovaný film postavený na konverzácií pár dobrých kamarátov pri večeri. Je až neuveriteľné aká tenká čiara z nás robí najlepších kamarátov / rodinu / partnerov. Pritom stačí vedieť o tom druhom len o kúsok viac pravdy a môže byť všetko inak. Zatmenie mesiaca fungovalo ako symbol vývinu večera a robenie si názoru na druhých. Koniec len podčiarkol význam milosrdných poloprávd v ich vzťahoch. ()

abilea 

všechny recenze uživatele

Musím to sem napísať. Film "Naprostí cizinci" (Úplní cudzinci) je fakt skvelá konverzačná dráma, ktorú spustí zdanlivo nevinný nápad - odtajniť počas večere mobilné telefóny. Tak trochu tušíte, že to bude absolútna tsunami a po skončení večere nebude nič ako predtým. Ale tú jazdu si musíte prežiť. Dlho som nevidela tak výborný film. Okrem premysleného deja fantastické herecké výkony, nádherné kulisy (hltala som tie ich nádherné byty) a bez debaty kulinárske skvosty na stole. A jednotku s hviezdičkou dostáva skriptka. Taliani proste vedia žiť (a točiť filmy)! ()

silvusaak 

všechny recenze uživatele

Ocividne a nevyhnutelne. Jedno heslo nebo otisk prstu umi zmenit zivot. Neni to o datech a CIA ale o jednoduchosti tajemstvi a touhy po dobrodruzstvi. Hledame a nevime co chceme. 5* bez mrknuti. ()

Blejzr 

všechny recenze uživatele

Hodne hustej a bohuzel asi i dost pravdivej film o cernych skrinkach v podobe nasich telefonu.. Opravdu to dostalo sveho zanru - Komedie/Drama, nutno rict ze ta scena kdy si Peppe a Lele vymenili telefony a doslo to az k te gay scene, byla jedna z nejvtipnejsich co jsem kdy videl a bylo mi to od zacatku jasne :D Fakt vyborna zalezitost! ()

jirka25 

všechny recenze uživatele

Ten konec jsem si musel pustit dvakrat a jeste precist komentare jinak bych to nepochopil :-) Stacilo par sekund vynechat a nedavalo by to na konci smysl. To melo byt nejak vyrazneji naznacene. Takze pro ty take tapali: Konec je zamysleny tak jak to dopadlo kdyz tu hru nehrali... ()

doriana.g 

všechny recenze uživatele

Dva svatí, dva zmrdi, dva dobráci s malým máslíčkem na hlavě a jedna bukva. A víme to jenom my.. :-) Fajn, líbilo, dokonce jsem projednou přežila i ten trapný italský afekt. ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Italský "Carnage" s pomalejším rozjezdem béčka se vyšvihne po nevinně začínající se hře v emočně silný komunikační hlavolam. ()

allegria 

všechny recenze uživatele

Perfektní - zdánlivě jednoduchý děj, ale v jednom večeru se odehraje víc, než jindy za celé roky. Překvapení jedno za druhým, všechno to zvolna graduje, nenudíte se! Navíc skvělí herci, nikdo nepřehrává, jako by se člověk díval skrytou kamerou do jedné domácnosti... A poučné :-) teda určitě! ()

tomino28 

všechny recenze uživatele

Je třeba ujasnit si jednu věc hned na začátku: kdo čeká komedii, ať raději sáhne jinam! Ten, kdo u filmu, zůstane, dočká se kvalitního kousku vystavěného na jednom zajímavém (nebo blbém?) nápadu, kdy si všichni přítomní položí na stůl své mobilní telefony a mají strávit zbytek večera jako otevřené knihy bez tajemství a záhad. A jak se dá očekávat, tato idea dá vzniknout mnoha více či méně nepříjemným momentům a divák tak může pozorovat, co udělá s dlouholetými přáteli jeden netradiční večer, kdy vyplouvají na povrch nejrůznější tajemství. ()

Tawni 

všechny recenze uživatele

Film si pustíte s tím, že sledujete komedii o partě přátel. V průběhu děje si ovšem uvědomíte, že se vlastně o žádnou komedii nejedná. A vlastně ani o partu přátel. Všichni si navzájem lžou a předstírají a postupně praská ta bublina přetvářky. Líbí se mi rozmanitost filmu - ne každý je veřejně odhalen, ne každý spáchal něco špatného. V mnohém mi film připomněl francouzský snímek Milosrdné lži, ale lépe dotažený do konce. A paralela na konci tomu jen přidala třešničku na dortu. ()

Související novinky

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Kino Lucerna zve ke snění s italským filmem

Kino Lucerna zve ke snění s italským filmem

29.11.2017

To nejlepší z italské kinematografie nabídne na začátku prosince putovní přehlídka XV. ročníku Středoevropského festivalu italského filmu MittelCinemaFest 2017. Česká republika se již popáté… (více)

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

13.07.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 13. do 19. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama