Reklama

Reklama

Hellraiser IV: Bloodline

  • Česko Hellraiser: Pekelný jezdec (více)
Trailer

Píše se rok 2127. Předurčen k uzavření pekelné brány jednou provždy se Dr. Merchant vydal na misi v boji proti zlu. Ta započala již v 18. století, kdy jeho předek sestrojil ďábelskou schránku, která otevírá bránu do pekel. Celé generace se snažily zlu zabránit, ale až Dr. Merchant nad ním zvítězil. (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Moc jsem sice nechápal, proč si démonka a cenobiti tak pohrávají s hračkáři (tvůrci hlavolamu), když je mohou pěkně zákeřně a i s pro ně typickými mučicími praktikami sejmout pěkně ze zálohy jako ostatní nešťastníky, kteří se jim na jejich misi připletou do cesty, ale i tak se mi výlet do minulosti i do budoucnosti pekelného hlavolamu docela líbil a vyloženě jsem si některé momenty užíval (odvážní noční hlídači - bráchové, pejsek). ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

Prozatím nejhorší část. Jestliže jsem třetí díl okomentoval úvodní větou "až takový kvalitativní odliv se nekoná", tak v Bloodline je jakostní sešup markantnější. Sestupná tendence je silně citelná i v atributu pro Hellraisery dominantním a tím je atmosféra, opravdu jsem na vážkách, zda-li se zde nějaká vůbec rozprostřela. Putny popela se zde sypou i nad formu vyprávění, avšak za sebe tvrdím, že se mi tento průnik dějových polorovin až překvapivě pozdával, rozhodně žádný úděs či scénáristické zoufalství se nekoná, jak glosují jiní... Ale nakonec jsem také emoce nezkrotil - v potupném závěru Pinhead jakoby kopíroval malátný pohyb Michaela Myerse, což je samo o sobě docela úlet, a pohled na transformující se papírový vesmírný koráb na konci vyvolal svíjivý smích. 4,5/10 ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Na počiatku možno malo ísť o ultimatívny hellraiserovký snímok. Odohráva sa to v troch odlišných dobách, ktoré potenciálne ponúkali záplavu trikov a všemožného gore. Ale, to by si najprv boli museli tvorcovia vstúpiť do svedomia, pretože takýto katastrofálny guláš, ktorý dá sa povedať spláchol sériu do hajzlu, sa len tak nevidí. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Když dávám tři, nemyslím tím průměr, ale myslím tím lepší, než ten humus, co se s tématikou Hellraisera vyvalil později. Srovnáváno s tím by se musely dávat tuplované odpady, kdyby se tomhle dalo míň, jak tři hvězdy. Ještě to totiž má trochu příběh, trochu děj, trochu se odhaluje minulost kostky a párkrát přijde i nápadité zabití. Přesunutí do budoucnosti příběhu vůbec neprospělo, hlavní postava Merchanta je zoufale nesympatická a kvalit předchozích dílů to rozhodně nedosahuje, stejně tak to ale nedosahuje bahna dílů pozdějších. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

No díky bohu za ty flashbacky do minulosti, jinak by z toho byl druhý Jason X. Oceňuji nápad s prozrazením původu kostky, ale zase na druhou stranu to mohlo zůstat taky utajeno, tajemno kolem vzniku kostky by mě zase tak nevadilo. Co mě, ale potěšilo byly masky (např. policajti) a efekty vedoucí k smti, které si myslím, že se docela povedli. Ale v čem má tento film u mě rozhodně mínus, je konec - ano je to sice až v daleké budoucnosti, ale i tak, tohle si Pinhead nezasloužil :) Ale nemůžu filmu upřít jistou zábavnost, u filmu jsem se až na pár momentů nenudil. Solidní průměr, ale protože 2,5 hvězdy tady není, zaokrouhlím to na 3* ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Film existuje ve dvou verzích. Jedna z nich je prodloužená a obsahuje vystřižené scény. (ČSFD)
  • Ve francouzštině jméno postavy Angelique (Valentina Vargas) znamená „andělská“, což je ironie vzhledem k tomu, že tato postava je ve filmu démon. (ČSFD)

Reklama

Reklama