Reklama

Reklama

VOD (1)

Eleven se marně snaží kontaktovat Willa a Lucas varuje, že „zlí muži přicházejí“. Nancy s Jonathanem ukážou policii, co se Jonathanovi podařilo vyfotit. (Netflix)

Recenze (35)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi prvá časť, ktorá sa od tých odlišných trochu odlišuje. Predsa len sa blíži finále a tak sme stále bližšie a častejšie vo svete, ktorý nám tvorcovia po častiach ponúkajú stále viac a viac, ale nikdy nie naplno. Bathtub patrí jednoznačne Jedenástke a konečne sa dejové línie väčšiny miestnych ľudí navzájom prepoja a nemusíme tak sledovať spoznávanie okolností separátne a tým pádom aj duplicitne, ale naraz. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S minimalistickým obsazením a na malém prostoru si s námi pohrávalo komorním postapokalyptickým survivalem Hidden bratrské duo Matt a Ross Dufferovi už v roce 2015. Mělo za sebou podíl na několika krátkometrážních horůrcích. Tímhle ovšem vyvolalo maximální humbuk a sedmou epizodu považuju asi za nejzdařilejší. Herecký výkon Millie Bobby Brown je na oba zdvižené palce nahoru. Divák vnímá odkazy na Spielbergovy klasiky, na kultovní kousky jako je Věc, Vetřelec, Návrat do budoucnosti nebo Noční můra v Elm Street. A jsou to sakra milé vzpomínky. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Očekávané spojení dějových linií se dostavilo a všichni hrdinové seriálu začali táhnout za jeden provaz. Pokud mi předchozí epizoda připomněla Kingovy příběhy, honička v sedmém dílu mi evokovala film E.T. Mimozemšťan. Děj se evidentně blíží k rozuzlení a já se mohu těšit na závěrečnou epizodu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vôbec sa nečudujem, ak niekoho umelecky silne ovplyvnia filmy z detstva a má možnosť k nim vyjadriť náležitú poctu. Pre tvorcov bol jedným z týchto snímkov aj E.T. čo badať v úvodných akčných minútach, kde dôjde aj na obľúbenú naháňačku autá vs. bicykle. Skvelý homage nielen spomenutému filmu, ale aj celej mysterióznej filmografii 80. rokov. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ále čo.. V predposledne epizóde prvej série sa nám pospájali všetky kladné postavy, ktoré prechádzali vlastnými dejovými líniami. Bolo to celkom pútavé. Eleven sa v spoločnosti všetkých postáv rozhodne spojiť sa s nezvestným chlapcom a tým oškvarkom menom Barbara. Keďže je veľmi zoslabnutá, sama to nezvládne a tak skúsi to, čo fungovalo pri experimentoch na nej. A to izolačná nádrž. Síce ju vyrobia z toho čo majú k dispozícií, ale zafunguje to.... ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lucas varuje Mikea, že agenti na čele s doktorom Brennerom sú na ceste k Mikeovmu domu. Mike, El a Dustin agentom utečú aj vďaka domu, že El vďaka svojim schopnostiam prevrhne dodávku. Šerif Hopper, Joyce, Jonathan a Nancy sa tretnú na policanej stanici a od Troya sa dozvedia že hľadané dievča je s Mikeom a jeho kamarátmi. Šerif vyzdvihne deti v ich úkryte a spolu spoja svoje sily v školskej telocvični. Dustin sa od učiteľa fyziky dozvie, ako postaviť nádrž vďaka ktorej El dokáže putovať svetom na druhej strane. El tam zistí, čo sa stalo s Barbarou a aj to, kde sa nachádza Will. Šerif Hooper a Joyce sa rozhodnú ísť po Willa na druhú stranu a vniknú na pozemok Brennerovej továrne, kde ich zadrží ochranka. Škoda toho, ako je zobrazené putovanie El druhou dimenziou a rovnako toho ako ľahko hrdinovia postavia nádrž, nakoľko by malo ísť o prísne tajný projekt. Rovnako útek Mikea a priateľov pred agentmi je strašne naivný. Už nech Willa zachránia a uvidíme, akým smerom sa bude odvíjať dej druhej série. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wow, tohle byla opravdu povedená epizoda, která rozvíjela pouze hlavní děj... A musím opět pochválit tu tvorbu co připomíná filmy jako E.T. - Mimozemšťan, Vetřelec, Noční můra v Elm Street, a další kinematografické legendy... ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ok, ok, to bylo drsné. Takové shledání všech linek všech aktérů, které beru jako takové menší předfinále. A nádrž mi dala zabrat víc, než než jsem čekala. Naprosto chápu potřebu sepsání samostatného příběhu Willa. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ asi najakčnejšia epizóda zo všetkých. Dočkáme sa dokonca aj jednej perfektnej scény z nadupaného traileru. Postavy sa nám po dlhej dobe konečne stretávajú a získavajú nové informácie spoločne. Práve táto medzigeneračná spolupráca je jednou z najväčších domén seriálu. Dlho si ju však neužijeme, postavy sa stretávajú len aby sa opäť rozdelili a epizóda tak končí zatiaľ najlákavejšími cliffhangermi. Should I stay or should I go noooow? ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Všetci zasvätený do záhady okolo zmiznutých detí začínajú pomaly ale iste ťahať za jeden povraz. Prevedenie: Chalani sa konečne uzmieria a vracia to príbehu iskru. Ell sa snaží pomáhať kde iba môže až na pokraj vlastných síl. Páčilo sa mi hlavne prepojenie všetkých dejových liniek. Už nám iba zostáva nájsť a zabiť Demogorgona. Pocity: Som spokojný s tým, že sa všetci spoja proti či už druhej dimenzií alebo proti tajnému labáku. Aj napriek tomu že je to predvídateľné, páčilo sa mi to. 90% ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V epizodě se sice najde jedna-dvě hlouposti, které vedou k zamyšlení stylu "sakra proč?!", nicméně vše je už usazené, překvapení se nekonají, každý už ví na co se dívá a děj jede dopředu a nenudí. Nejsou tam žádné zdržovačky které nafukují děj, Winona Ryder je stále otravná (ona to jinak neumí) a protože to je jediná otravná postave seriálu je vše v naprostém pořádku. ()

Reklama

Reklama