Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Jakou cenu musí zaplatit detektiv vyšetřující případ vraždy prominentního soudce, kterou spáchala jeho dcera? Třídílné psychologické drama, v němž divák sice zná vraha už od začátku, ale až do konce je v napětí, protože postupně odkrývá okolnosti a důvody vraždy, která ovlivní životy hned několika postav. Dvacetiletá Lily přibíhá v šoku uprostřed noci do bytu svého otce, policejního vyšetřovatele Richarda, aby mu celá od krve sdělila, že v sebeobraně zabila svého milence. Poté, co Richard zjistí, že zavražděným je prominentní soudce Kowalský, rozhodne se dceru krýt. Zamete stopy a tělo zakope. Když se Kowalského ostatky najdou, je vyšetřování přiděleno kriminalistickému týmu, který vede právě Richard. V průběhu vyšetřování Richard zjišťuje, že postupně získávané důkazy jsou v rozporu s verzí jeho dcery... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (200)

zette 

všechny recenze uživatele

Napad dobry, postupne vsak me ocekavani vyprchavalo a verim tomu, ze za mesic si max. vzpomenu, ze se to tocilo v Ostrave, hral tam Vetchy a snad, ze mel zlobivou dceru:-). Postavy vesmes nesympaticke, atmosfera dobra, libily se mi i herecke vykony, za vsechny Ondrej Maly. Skoda, ze jsem nevidel vsechny dily najednou... Nejedna se o zadny propadak, ale momentalne se da u nas narazit i na lepsi kriminalky. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od začátku známe vraha, ale drama, které se rozpoutá v následujících dnech, překonalo má očekávání. Po odhalení všech souvislostí jsem teprve pořádně pochopil, co zamýšleli tvůrci strohým, ale výmluvným názvem. Bylo nutno sledovat hodně pozorně děj, protože nám jej tvůrci pořádně zamotali. Závěr byla těžká psychóza. Vynikající Vetchý ale zvládl skvěle roli otce - vyšetřovatele. Jen hru na "Nevinnost" nám podal už před pár lety Hřebejk. ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele

Kvalita všech tří dílů je téměř vyrovnaná, ten třetí ale ostatní převyšuje. Teprve v něm se totiž rozjede to pravé psychologické drama, teprve v něm se ukáže, že svým způsobem nikdo není bez viny a otázka "Proč to?" je tu téměř všudypřítomná. Tedy ano, je to hodně nejasné, ale právě to považuji za pozitivum příběhu. Je to znát i v poslední scéně... každý ať si popřemýšlí. Richardův příběh je samozřejmě nejzajímavější, krom mnohého jiného mě v něm zaujala náročnost maření vyšetřování, ono je to opravdu obtížnější, než klasicky vyšetřovat. Naopak silně nesympatická mi byla v příběhu Richarda jeho hysterická dcera, nemuselo to být až tolik, vůbec když to... ale více v závěrečném dílu. Za to herecké obsazení ostatních se povedlo na výbornou, obzvlášť Ondřej Vetchý hraje bezchybně, ale daleko za ním nezaostává ani jeho parťák Martin Finger. Potěšila také role Ondřeje Malého, častý představitel řekněme "tajných policajtů", si tady zase zkusil něco jiného, i když vlastně jiného... Po technické stránce zaujme především kamera, ta tvoří pěkné kompozice, zabírá trefné, občas i vtipné detaily (ano, scéna "žolík", jedna z nejlepších) a dobrým nápadem je i použití filtrů, které ještě přidají na atmosféře. Peter Bebjak jednoduše detektivky umí a ač má Spravedlnost tak trochu rozporuplné hodnocení, já jsem s ní spokojen. 75% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dvouapůlhodinový film a byla by to pecka. Nicméně i s přetaženou stopáží se tahle detektivka skandinávského střihu vydařila a to i díky tomu, že filmaři měli dvakrát víc než šťastnou ruku. Jednak se zadařilo stran lokality. Prostředí Ostravy je stejně bezútěšné jako film sám a k zvolenému formátu pasovalo ideálně. Ale především se vyplatilo angažování Vetchého, který je sice jistotou téměř vždy, ale v tomto případě překonal sám sebe a troufám si říct, že lépe snad ještě nezahrál. Ale výborně vyšlo i obsazení vedlejších rolí na čele s Fingerem, Plouharem nebo Maximovou, která pro mě byla velkou neznámou a i velkým překvapením. Líbily se mi i načtrnuté linky příběhů jednotlivých postav, akorát jsem měl trošku problém s tím, že tu snad všichni zúčastnění jeli v nějaké levotě. Samotné rozuzlení mě docela překvapilo a i to je velké plus. ČT zkrátka opět boduje. 80% ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Strašně špatný. Měli zajímavý námět, kameramana a někoho, kdo dokáže slušně emulovat pochmurnou hudbu z Twin Peaks. Výsledkem je vlekoucí se minisérie, kde jsou podivné postavy (a dost nepravděpodobné vztahy mezi nimi), není komu fandit, část vedlejších příběhů prostě vyšumí do ztracena nebo se vyřeší nějak zkratkovitě. Není absolutně komu fandit, všichni jsou nesympatičtí kreténi a už tak v půlce seriálu začnete mít pocit, že se nedočkáte žádné satisfakce nebo že přijde impotentní konec. A taky že jo. Herecké výkony nuda, vévodí jim tradičně příšerný Vetchý, který umí hrát spíš beze slov, ale když má předstírat nějaké emoce mluvou, je to sebevražda katanou. Tahle země by možná měla začít dělat něco jako zkušební divácké projekce, aby se ty nadějnější projekty daly nějak opravit, tady by to ale chtělo hodně práce. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Když Richard (Ondřej Vetchý) hledá důkazy proti své dceři na chatě, tak než nahlédne do krbu, rozhodí peřinu na posteli. Na konci záběru si prohlíží fotku u okna a když pak odchází, je postel opět vzorně ustlaná (MaraF)
  • Veškeré venkovní lokace policejní základny jsou situovány v centru města, u ostravské radnice (tzv. Prokešovo náměstí). Kavárna naproti policejní vyšetřovny, kde se Richard (Ondřej Vetchý) setká s parťákovou manželkou (jeho milenkou), se ve skutečnosti nachází 2 kilometry od policejní základny. Jedná se o historický hotel Loft v části Přívoz. (Van_Stajpen)
  • Jako lokace policejního oddělení vražd posloužily industriální prostory nové Pragovky v Praze na Vysočanech. Tyto prostory posloužily také jako Barrandovská jídelna v seriálu Bohéma (od r. 2017). (kriplozoik)

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Reklama

Reklama