Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Jakou cenu musí zaplatit detektiv vyšetřující případ vraždy prominentního soudce, kterou spáchala jeho dcera? Třídílné psychologické drama, v němž divák sice zná vraha už od začátku, ale až do konce je v napětí, protože postupně odkrývá okolnosti a důvody vraždy, která ovlivní životy hned několika postav. Dvacetiletá Lily přibíhá v šoku uprostřed noci do bytu svého otce, policejního vyšetřovatele Richarda, aby mu celá od krve sdělila, že v sebeobraně zabila svého milence. Poté, co Richard zjistí, že zavražděným je prominentní soudce Kowalský, rozhodne se dceru krýt. Zamete stopy a tělo zakope. Když se Kowalského ostatky najdou, je vyšetřování přiděleno kriminalistickému týmu, který vede právě Richard. V průběhu vyšetřování Richard zjišťuje, že postupně získávané důkazy jsou v rozporu s verzí jeho dcery... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (200)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Spravedlnost má tři výrazné plusy. Námět, Vetchého a malý počet dílů. Třetí kvalita je kupodivu ta nejdůležitější, protože jen díky ní se dají snést všechny chyby a slabiny seriálu. V první řadě scénář, který je plný nesmyslů a sice efektních, ale za vlasy přitažených scén. Postavy občas jednají nelogicky, občas sebevražedně. Pokud to mělo ukázat drtivý tlak pod kterým se nacházejí, tak režisér selhal. Takhle na pohled působí jako vyjukaní amatéři. Další výraznou slabinou je zvuk. A nemyslím tím jenom že všichni chachaři mluví jako rodáci ze Žižkova, i když ani to atmosféře rozhodně neprospívá. Mix zvuku je příšerný, herci huhlají a i okolní ruchy zní nepřirozeně. Alespoň hudba je slušná. Víc než na lepší průměr to není, ale jak říkám, jenom tři díly a ten Vetchý je fakt výborný. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Konečně si někdo taky všiml Ostravy jako supr kulisy pro pochmurnou detektivku. Jenomže! Že tam nikdo nemluvil ostravským dialektem byla chyba přezíravá k regionu. Když některé postavy začaly používat hovorové výrazy z pražštiny, tak to už mě nadzvihlo. Zvuk byl vůbec příšerný, hudba se snažila ždímat napětí i v naprosto klidných scénách a to ještě nervy drásajícím brnkáním, drnkáním a duněním. Znělo to, jako když někdo ladí a působilo to na mě dojmem záměrného mučení diváka, protože kvůli té hlasitosti a monotónnosti jsem měla několikrát chuť tohle dílko vypnout. Kdybych to udělala, tak bych přišla jen o hodně přemrštěnou zápletku, které se zauzlila do neskutečně nesmyslných odboček a nelogických kroků většiny zúčastněných. Kamera i střih byly slušné, takže při povrchním pohledu vypadá minisérie dobře, ale při pohledu jen trochu zkoumavějším je jasné, že jde o nedotažený průšvih. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Ach jo, kdyby se aspoň tomu Vetchému dalo fandit v jeho aktivitách... ale ne. Ve "Spravedlnosti" se ukáže všechna černota světa, od nevěr, rvaček až ke chladnokrevným vraždám (třeba takový "Rapl" ale dokázal prosvětlit hutnou atmosféru suchými hláškami nebo sympatickými postavami). Milion dějových linek navíc vede k závěru-nezávěru, který vyloženě naštve. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po prvej časti som mal dojem, že sledujem jednu z najlepších českých kriminálok. Bohužiaľ, potom sa človek pristihne premýšľať, ako sa mohol tak solídny námet, začať uberať tak neuveriteľne naivným, scestným smerom, plným “nonsensov”. Bebjak to prekombinoval, ako Yeminen, Peltonen v prvom útoku “troch švédskych koruniek”. Tretia “rana” z milosti ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

V dnešní šílené záplavě kriminálních seriálů si dovedu jen těžko vybrat aspoň jeden, který by mě nezklamal. Naštěstí teď jsem sáhl správně. Vyzdvihuji příběh a herecký výkon Vetchého, kdy jsou na jeho mimice opravdu poznat veškerá dilema, které se mu honí v hlavě. Na české poměry a zejména ve srovnání s ostatními seriály je toto jednoznačně na úrovni. Příběh vypráví o hodném tátovi policajtovi, který po nezdárné dcerce uklízí špínu. O zkorumpované vládní zakázce kšeftované s Rusákama a o osobních problémech čerstvého propuštěnce. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Jako lokace policejního oddělení vražd posloužily industriální prostory nové Pragovky v Praze na Vysočanech. Tyto prostory posloužily také jako Barrandovská jídelna v seriálu Bohéma (od r. 2017). (kriplozoik)
  • Když Richard (Ondřej Vetchý) hledá důkazy proti své dceři na chatě, tak než nahlédne do krbu, rozhodí peřinu na posteli. Na konci záběru si prohlíží fotku u okna a když pak odchází, je postel opět vzorně ustlaná (MaraF)
  • Natáčelo se na jaře 2016 v Ostravě. Konkrétně v Ostrava centrum - ulice Sokolovská, Most M.Sýkory. Dále v Ostravě Vítkovicích na nádraží, ulici Zalužanského - lakovna Vítkovice, ulici Jeremenkova - nádvoří zdravotní školy, ulici 1. máje - dělnická kolonie, ulici Lidická - kolonie. Byly použity i reálné názvy ulic Rudná, Železárenská. (ČSFD)

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Reklama

Reklama