Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Jakou cenu musí zaplatit detektiv vyšetřující případ vraždy prominentního soudce, kterou spáchala jeho dcera? Třídílné psychologické drama, v němž divák sice zná vraha už od začátku, ale až do konce je v napětí, protože postupně odkrývá okolnosti a důvody vraždy, která ovlivní životy hned několika postav. Dvacetiletá Lily přibíhá v šoku uprostřed noci do bytu svého otce, policejního vyšetřovatele Richarda, aby mu celá od krve sdělila, že v sebeobraně zabila svého milence. Poté, co Richard zjistí, že zavražděným je prominentní soudce Kowalský, rozhodne se dceru krýt. Zamete stopy a tělo zakope. Když se Kowalského ostatky najdou, je vyšetřování přiděleno kriminalistickému týmu, který vede právě Richard. V průběhu vyšetřování Richard zjišťuje, že postupně získávané důkazy jsou v rozporu s verzí jeho dcery... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (201)

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Za mě perfektní, skoro bezchybná krimi série. Vraha poznáme hned na začátku, ale ta pavučina spojující velké množství lidí a jejich případných motivů k vraždě soudce byla tak hustá, spletitá a aktuální, že vysekávám velkou poklonu autorům, protože tam nebyla žádná viditelná nelogičnost a nesmyslnost a byl jsem v napětí až do konce jak to dopadne, co praskne a co ne. Většinově už se tady objevují odsuzující komentáře, ale celkové hodnocení mluví za vše. Je to perfektní psychologická krimoška, já jsem přímo nadšen i z toho jak to ukončili. Bravo, bravo, bravo! ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Psychologické kriminální drama přináší něco, co tu už velmi dlouho nebylo. Příběh klasicky začíná vraždou, avšak známe pachatele a děj už jenom postupně odkrývá okolnosti kolem toho. Tvůrci se zřejmě shlédli v tvorbě HBO a jejich seriálu ´Pustina´. Příběh s pomalejším tempem, avšak neskonale temným. Prostředí opět kolem dolů, jenom ne mosteckých, ale pro změnu ostravských. Nasnímané je to přes šedivý filtr, což jenom podtrhuje prostředí Ostravska. Případ každou další minutou složitější a komplikovanější, avšak se nakonec k jádru věci přesto všichni dostanou. Pachatel je od samého začátku znám, jen jde o to mu to potvrdit. Konec překvapí či udiví, ale takhle to v podstatě mělo být. Konečně přichází doba, kdy tvůrci dávají větší ohled na kvalitní scénář a kvalitní zpracování než na potřebu vůbec něco vysílat? Bylo načase. Jen neusnout na vavřínech. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

(Viděno komplet.) Strašně rád bych dal čtyři, ale první epizoda je učebnicová ukázka nezvládnuté expozice. Pak to jde jen nahoru, ale šlo by to sestříhat do jedné perfektní tříhodinovky. Plus by bylo ale taky nutný vykašlat se na ten colorgrading "vyblitá šedá", který zabíjí veškerou snahu o zajímavé kompozice. A scénář nezapře, že na něm dělali Slováci - občas jako lidem nešel z pusy. 65 % ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hrozně fajn záležitost, která občas dojíždí na příliš velkou stopáž se záběry na industriální pitominky tam, kde by to chtělo vybičovat herce k nějaké pořádné mimice a hodit to na detail daného gezichtu, kdyby měl každý díl hodinku, bylo by to snad perfektní. Herci hrají skvěle a svoje role různých existencí na hraně etiky si užívají, což je pro někoho možná taky problém, protože tak trochu parchantem je tu každý, což ne každému vyhovuje. A to, že spousta věcí zůstává nevyřčených, je naprosto excelentní volba. Díky ČT. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ondrovy Vetchému je tak snadné uvěřit, že by pro své dítě byl schopen všeho. A díky tomu je i honě silný závěr z pohledu rodinných vztahů. I ostatní vztahy jsou zajímavé a dobře zahrané. Jinak jako kriminálka Spravedlnost předvádí slušný standard a snad až v závěru přišlo pár lehce neuvěřitelných kotrmelců. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Jako lokace policejního oddělení vražd posloužily industriální prostory nové Pragovky v Praze na Vysočanech. Tyto prostory posloužily také jako Barrandovská jídelna v seriálu Bohéma (od r. 2017). (kriplozoik)
  • Kowalského auto, které Richard (Ondřej Vetchý) řídí na cestě z místa činu je Audi A6, později však zapálí o něco starší Volkswagen Bora. (Shareck)
  • Když Richard (Ondřej Vetchý) hledá důkazy proti své dceři na chatě, tak než nahlédne do krbu, rozhodí peřinu na posteli. Na konci záběru si prohlíží fotku u okna a když pak odchází, je postel opět vzorně ustlaná (MaraF)

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Reklama

Reklama