Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další animovaný film z dílny, která stvořila Shreka. Přišlo jaro a zvířátka se probrala ze zimního spánku. Zjišťují, že uprostřed jejich domova náhle vyrostla vysoká zelená věc - živý plot. Oportunistický mýval RJ se postaví do čela zvířátek (veverka, vačice, ježek, skunk, mýval a želva), která se rozhodnou svět ZA PLOTEM prozkoumat, což samo sebou způsobí řadu napínavých a zábavných momentů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (496)

ditrue 

všechny recenze uživatele

Prijemny animak ktery neurazi ale ani nejak nadstandartne nepobavi...ne tak nabite vtipem jako Shrek a ne tak propracovane jako Nemo. Nektere vtipky sou podarene ale jindy sem se docela nudil... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Za plotem není v žádném ohledu vyjímečný film - na druhou stranu ale nemá žádné výraznější nedostatky. Svým způsobem je to dokonalý výrobek, protože scénář je dobře srozumitelný všem věkovým kategoriím a každý člen rodiny si v něm najde přesně tolik, aby odcházel příjemně naladěn - tedy jde o ztělesnění pojmu rodinný snímek. Roztomilé postavičky, které ale nepřekračují hranici kýče, humorné hlášky napravují dojem tam, kde se příběh sklouzává na hranice sentimentu při obhajobě rodinných hodnot. Přiměřená dávka angažované kritiky konzumní společnosti podaná v zábavném balení. Slušné tempo i dabing. Celkový dojem 75 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Má přítelkyně má ráda celovečerní animáky, já ne, ale mám rád mou přítelkyni a tak koukám s ní. ZA PLOTEM má slabší začátek, ale pak se rozběhne a finále s hyperaktivní veverkou posilněnou energetickým nápojem, která se pohybuje v nulovém čase a předběhne laserové paprsky je nářezové. Jen škoda, že akčních scén není víc, protože na tu honičku se psem a finále byla radost koukat. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Další důkaz toho, že trailer a celý film je hodně něco jiného. Jestliže upoutávky se zdáli být dosti shitózní záležitostí, tak film jako celek je naprostý opak. Příběh jako takový je sice svým způsobem naprosto jednoduchý a předvídatelný, čímž myslím, že celý děj člověk zná po deseti minutách od začátku filmu, jelikož scénář kopíruje snad ta největší klišé. Na plátně to znamená to, že mýval R.J. zničí zásoby jídla medvědovi a ten mu na oplátku vyhrožuje smrtí, jestli mu do týdne nesplaší nové. R.J. využívá ostatní zvířata s kterými se spřátelí, pak z toho má špatný pocit, vyklopí pravdu, je mu odpuštěno, no prostě klasika. Naštěstí u animáků se na příběh stejně zas tak moc nekouká a co je důležité poněkud více, jsou fórky, narážky a hlášky. Těch je v Za plotem taková hromada až se člověk diví, že to vůbec všechno může fungovat. Ale světe div se ono to funguje a navíc skvěle. K tomu v originálním znění je už tradičně spousta slavných osobností, ze kterých naprosto nejvíc vyčnívá Bruce Willis, který je sice na R.J možná trochu starý, ale stejně zní hodně cool. Trochu ohraným dojmem působí využívání co největšího počtu chlupatých zvířat, aby pánové animátoři mohli ukázat, že doba jde stále kupředu, někdy to totiž opravdu už trochu škodí. Když se to vezme, tak jediným nesrstnatcem je v příběhu želvák Verne a to je pro mě trochu málo. V záplavě letošních průměrných animáků však tohle dílko působý hodně svěžím dojmem, obzvlášť pro mladší publikum je to hitovka, ale i pro nás poněkud starší (i když o pár let) se jedná o vynikající zábavu. Osobně jsem se takhle bavil naposled u prvního Shreka a to už je celkem doba. :) ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

To byl panečku animák. Na Pixar to sice zdaleka nemá, ale Za plotem ční vysoko nad průměrem současné tvorby animovaných snímků. Včera jsem shlédl pokračování Doby ledové a jde o markantní rozdíl jak v příběhu, tak ve vtipu. Za plotem mě rozesmál častěji, než obě Doby ledové dohromady a ta animace, pastva pro oči (ale nesmíte obraz zkoumat příliš zblízka - Pixar to prostě není). K namluvení nemám žádné výhrady a veverka byla lepší než v Karcoolce. Poslední dobou nestojí animáky za nic (Za plotem je konečně něco lepšího) a já věřím, že po Autech a Monster House se zablýská na lepší časy. Ale abych jen nepěl chválou, musím i něco vytkout. Stejně jako u dvojky Doby ledové mě nechytil hudební doprovod a jen pár vtípků, které jsou určené dospělejším. A lidé vypadají prostě příšerně. Pixar už v Incredibles dokázal, že člověk jde zanimovat tak, aby to vypadalo docela normálně a v tomto ohledu jasně vede. Škoda, ale do plného hodnocení moc nechybělo. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Všetko je tu tak detské, milé, hrajkavé a zároveň tak hlboké, inteligentné a vyspelé. Neotrepaný, čo do dĺžky krátky, no o to srdečnejší príbeh s postavičkami, ktoré sú proste na zožranie. Tomu pomohla aj skvelá vypiplaná grafika s rozkošnými zvieratkami, vyladenými nápadíkmi a milým dabingom. Spočiatku vidno však, že sa to ešte len rozbieha a nie každý záber bol vtipný. A čo je najsmutnejšie, tak to ostane skoro až do konca. 70%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrá zábava. Moc jsem si od OVER THE HEDGE nesliboval a neprávem ho házel rovnou do role letošního outsidera. Animace sice není úplně špičková, ale o tu tady zase tak moc nejde. Jde o zábavu a té má OVER THE HEDGE na rozdávání. Sympatické postavičky v čele s želvou Vernem a mývalem RJem rozbíhají kolotoč filmových citací (lednička jako by z oka vypadla dveřím z druhého MATRIXU) a opravdu pohodové, relaxační, odpočinkové legrace na kterou se jistě rád podívám někdy znovu. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Pocit dokonalosti Incrediblov či Nema sa síce nedostavil, ale aj tak je Over The Hedge v nekonečnej záplave CGI nepodarkov poslednej doby (zväčša pod Disneyho vlajkou) v rámci žánru skutočne lukratívna zábava (aj na druhý krát). Intruders! Intruders! 85% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Pre deti kopa roztomilych hovoriacych chlpatych zvieratok, a pre ostatnych niekolko velmi vydarenych vtipov (zvucka THX) a pribeh vystavany ako kritika konzumnej spolocnosti. "Co to je? To je auto. Ludia ho pouzivaju, lebo pomalu zabudaju chodit". Snimok ktory z tej kopy nepodarenych animakov z poslednej doby jednoznacne vinika. (7/10) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Něco s pointou, něco bez ní, něco s myšlenkou, něco bez ní.. Něco s humorem, většinou bez něho.. Uteklo to příjemně, vyběhly titulky, ale cosi tomu scházelo. Pro mladší diváctvo to bude každého druhého měsíce důvod, proč prositi maminku, aby jim pustila dvd, já mám bohužel dojem, že mě zase někdo podceňuje. Naleštěné a průměrné nic, které se ke mně napodruhé určitě nedostane!! Nic pro odborníky na výživu.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ďaľší animovaný film a zasa to isté. Partia zvieracích hrdinov s ľudskými vlastnosťami sa snaží zabaviť predovšetkým najmenších divákov. Trocha poučenia, nadmiera bláznivého pobehovania, zopár vtipov pre zasmiatie, sem tam nejaká parafráza, ale hlavne profesionálne 3D animácie. Nie je to špatné, no už to na mňa prestáva fungovať. Farebný svet rodinných animákov akosi začína šednúť. *** ()

petero 

všechny recenze uživatele

Najlepšia bola veverička hlavne keď si dala colu s kofeínom, takto dobre využité Matrixovské spomalenie som nečakal v nejakom kreslenom filme. Dosť našľapaná rozprávka pri ktorej sa nezabudlo na charakterizáciu zvieratiek aj som sa nasmial takže bolo dobre. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Skvelá zábava,stojí to za to.Moja dcéra mala s tejto rozprávky veľkú radosť,ale,keď som si ju pozrel ja,mal som ešte väčšiu.Vždy,keď si to pustí,prisadnem si a pozerám aj ja.Zas a znova.80%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vydařený animák studia DreamWorks, kteří mají ve své stáji hlavně Shreka a Madagascar. DreamWorks lze tedy chápat jako největšího konkurenta Pixaru. Na kvalitách jejich filmů se to samozřejmě projevuje. Za plotem rozhodně potěší jak sympatickými postavami, tak neotřelým dějem. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

V záplavě animovaných filmů poslední doby se horko těžko hledá snímeček, který by nějak vyčníval a nebyl jen jedním z mnoha. Tomuto dílku se to, zdá se, podařilo... Můžou na něj stejně tak děti jako dospělí a oba se budou bavit královsky. Pravda... samotná dějová linie je jednoduchá a vlastně už docela provařená (osamělý "padouch" chce oklamat partičku naivů, aby se tak vyhnul trestu od silnějšího, ale nakonec si je zamiluje a zůstane s nimi...) Ale to vůbec nevadí, všechno vynahradí zpracování, které je velmi dobré a hlavně vtipné. Animace je kouzelná a povahy jednolivých postaviček jsou docela dobře vykreslené. Ztřeštěné honičky mají švih a vůbec celý film má dobrý spád, čemuž pomáhá i stopáž filmu, která není zbytečně natahovaná. Dobrý to bylo...:-) Mimochodem... Ten červený vozík plný jídla a vůbec ten duch, který byl za tím vším, mi přišel tak nějak symbolický...:-) ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Půvabná podívaná z dílny DreamWorks, u které je vždycky znát, že dělá do her, animace jsou výborné, ale nikdy mně nedovedou vtáhnout, si potom sám připadám jako za plotem, kromě Shreka. Nerad to dělám, aleve srovnávání s Pixarem se neubráním. Tem mě vždycky ohromí animací, dojme příběhem a vždycky cítím, že ta odvedená práce byla dělána s láskou! U ostatních společností už to tak valné není, jsou možná víc humorné a směsice gegů je obsáhlejší, stylověji nadabované (kde je Carell, tam to frčí), ale příběhově slabší. I přesto celkem spokojenost, ale jde vidět, že FreamWorks hraje a game of chance. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

První polovina jest banálním příběhem roztomilých postaviček, které se neustále placatí sem a tam, že by to jeden nejraději vypnul. Pak se však příběh rozjede a začíná nabírat obrátky, aby v závěru - a nejen metaforicky - doslova explodoval. Chvílemi to vypadá, že autoři nechají tu milou rodinku opravdu brutálně povraždit. Skvělá scéna skunk(ová)+kocour připomene klasické kreslené americké grotesky. Český dabing je mimořádně povedený a vtipný. Jo, a mám slabost pro mývaly! Páč jestli se nudíte, tak si kupte medvídka mývala... ()

Reklama

Reklama