Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Albert Ganz je odsouzený trestanec, kterého osvobodí jeho přítel Billy přímo ze stavby silnice. Zastřelí přitom dva dozorce a uprchnou. Následně ještě zastřelí svého komplice Henryho Wonga. Téhož dne ještě zastřelí při policejní razii v hotelu dva policisty a odzbrojí policistu Jacka Catese. Jack zuří, a když se dozví, že ve vězení sedí Ganzův bývalý parťák Reggie Hammond, neváhá a ihned se za ním vydává, aby od něj získal informaci, kde se může Ganz skrývat. Hammond mu nemůže z vězení pomoci, jedinou možností je získat pro něj propustku na 48 hodin. Reggie zavede Jacka k dalšímu bývalému parťákovi, Lutherovi, který se však brání a na Jacka střílí. Jack ho spoutá a odvede na policejní stanici. Reggie dostane nápad, jak zjistit, kde žije Billy, Ganzův parťák. Předstírá, že je policista, a poněkud svérázným způsobem získá informace o tom, kde žije Billova dívka. Ta tvrdí, že s Billym už nemá a nechce mít nic společného. Zatím tedy Jackovo a Reggieho hledání moc úspěšné není. Jediným dílčím úspěchem je, že Jack Reggieho trochu lépe snáší. Sám je málomluvný a Reggie nezavře pusu. Prozradí Jackovi, že společně s Ganzem, Billym, Lutherem a Wongem obrali drogového dealera o půl milionu dolarů. Ty peníze jsou stále v Reggieho autě v parkovacím domě. Ganz unesl Lutherovu přítelkyni, aby Luther peníze vyzvedl a přinesl mu je výměnou za její život. Luther, který byl propuštěn, peníze vyzvedne, Jack a Reggie ho sledují až do metra, kde je však spatří Ganz a Billy. Jack je pronásleduje, ale jim se podaří uniknout. Reggie se snaží dostihnout Luthera, ale ani on nemá štěstí. Jack se vrací na stanici bez Reggieho, bez peněz, bez Ganze a navíc má potíže s přítelkyní. Poněkud se mu zvedne nálada, když mu kolega, se značným zpožděním, řekne, že mu Reggie u něj nechal vzkaz. Má mu zavolat do baru. A Reggie tam skutečně na Jacka čeká. V protějším hotelu se ubytoval Luther. Podle Reggieho pátrání si objednal buzení asi na osm hodin a tak mají čas. Jenže netrvá dlouho a Luther vychází z hotelu i s penězi. Nastupuje do autobusu, který ukradli Ganz s Billym, aby vyměnil peníze za přítelkyni... (TV Prima)

(více)

Recenze (179)

Stegman 

všechny recenze uživatele

Hlášky? Nic moc. Příběh taky nic moc. Forma ještě hůř. To se rovná jedné hvězdičce. Víc vážně nedám, ani kdybyste mně hrozili, že mi to pustíte ještě jednou. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Vynikající herecká dvojice, která si opravdu sedla. Eddieho nejpovedenější role spolu s Policajtem z BH. S N.Noltem se výborně doplňují a dávají celému příběhu ten opravdový šmak akční zábavy. Výběr W.Hilla padl správně i na záporáky a v podání S.Landhama a J.Remara jde skutečně o parádní trefu. Podtrženo sečteno . Skvěla akční komedie, skvělé obsazení, skvělý scénář, skvělá kamera a hlavně vynikající soundrack (v pasáži, kdy parťáci sledují Luttera můžeme slyšet stejnou hudbu jako v Komandu s Arnoldem)! ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

Tyto akční hodiny tvoří zvučné jména. Pozorným posluchačům určitě neunikl hudební motiv během záběrů na ulici, který skladatel Horner rozšířil o tři roky později v daleko větším akčňáku "Komando" A s Komandem pokračujem dál. Jednu z vedlejších roli mněl zde David Patrick Kelly, který si v Komandu zahrál grázla Sullyho. Dalším spestřením byl každopádně Sonny Landham, který v komandu sice nehrál, ale v Predátorovi už ano. Zajímavé propojení. Eddie Murphy si tady pěkně našlápl, už v jeho úvodním vztupu:-) Klasika, ale né až tak ohromující. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Parádní akčňárna s klasickými prvky, které nemohly v 80. létech chybět. Jakkoliv Nicka Nolteho nemusím, tady se mi nepřejedl a Eddie Murphy mě opět přesvědčil, že je lepší vybírat si jeho rannější tvorbu. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Buddy klasika v tom nejlepším slova smyslu. Mezi Nickem Noltem a Eddiem Murphym to skvěle jiskří, akce je zábavná a příběh napínavý. Nejlepší je však to jejich špičkování mezi sebou. To se neokouká. 48 hodin je tím dobrým příkladem, proč mám filmy z 80´let rád. Skvělý film! ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Perfektní buddy movie. Mezi Noltem a Murphym to neskutečně vře a navzájem se perfektně doplňují. Prim má ovšem Murphy a např. scéna v buranským baru byla naprosto skvělá. ()

Dagoussek 

všechny recenze uživatele

Zábavný akční film s mladým Eddym Murphym. Filmy, kde jsou dvojice s odlišnou povahou je spousta, tento je jeden z nich, řekla bych s klidným dějem, nic velkého a závratného, ale stojí za to i tak se na něj mrknout. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Bežný komediálny priemer so zlým policajtom a ešte horším policajtom. Alebo policajtom a nepolicajtom, ktorí majú vyriešiť jednoduchý prípad návštevou asi všetkých barov a striptízových barov v meste. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Kultový film? Ale kdeže. Aj napriek tomu, že trvá iba hodinku a pol som sa dosť nudil. Nolte s Murphym sú totálne nesynchronizovaná buddy dvojka a hlášky? Akosi som nezachytil ani jednu, ktorá by ma pobavila. Od Hilla si radšej pozriem Červenú horúčavu, než by som si mal znova pustiť 48 hodín. 40 % ()

lskala 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála akčních komedií, na které se dokážu dívat opakovaně! Murphy je neskutečně drzej a Nolte, coby jeho přesný protiklad, ho skvěle doplňuje. 75% - 4**** ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Tyhle starý krimikomedie jsou prostě zábavný, dobře se na to dívá a člověka to baví. Dokonalost je sice daleko, ale 4* jsou, myslím, na místě. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Slušná komedie se slušným námětem a dějem, ale zase nic zvláštního. Jedině co je nadprůměrné jsou výkony Nolteho a Murphyho. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu není film 48 hodin ničím výjimečný. Jde o vcelku tradiční mustr akční krimi-komedie se dvěma naprosto rozdílnými chlapy. Jeden je drsným poldou (Nick Nolte) a jeden je ukecaným vězněm (Eddie Murphy). Nutno říct, že jim role sedly výborně a film má i díky nim tu správnou atmosféru. Navíc je to debutující role pro Eddieho Murphyho, který se díky ní odrazil k mnoha dalším filmům. Pokud máte daný žánr rádi, 48 hodin dokáže pobavit na necelé dvě hodiny. :-) Když pominu určitou nostalgii, nemám potřebu se k filmu už vracet a nevrátil jsem se ani na pokračování Dalších 48 hodin, které po úspěchu prvního filmu vzniklo o osm let později. Dle zdejšího hodnocení to chyba nebyla. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

48 hodin to byla jedna z prvních policajtských akčních komedií, superhvězdný debut pro Eddie Murphyho. A taky obrovská nostalgie, neboť to byl v dětství můj milovaný film. Ten film má i po letech úžasný drajv. Základem je nasranej polda, který na každého huláká, je sprostej a odhodlanej chytit hajzla, co zabil dva jeho kolegy. Z basy vytáhne zlodějíčka, které hláškuje a machruje. Tohle není láskyplné nepřátelství - polda zlodějem opovrhuje, ten do něj rýpe. A jak se ze zlodějíčka stává parťák, najdou k sobě cestu a vrchol je krásný konec. Skvělé komické scény (balení holky, výslech ve vidláckém baru) doplňuje řízná i když trošku šíleně střižená akce plná rozmlácených aut, vystřílených nábojů a rozstřílených těl (nekompromisní finále!). Nolte i Murphy famózní, záporáci hnusní. Mínus je ztracený původní dabing, protože předabování zmizlo 90% sprostých hlášek, které jsem si pamatoval a dost mi to zkazilo zážitek. Vědět to, radši si stáhnu originál. 4* a asi nejlepší Hillův film. PS SPOILER: V dětství mě přišlo šíleně líto, jak to ve dvojce dopadlo - na konci jedničky zbývá Murphymu půl roku vězení a čeká na něj holka a půl milionu a ve dvojce nic z toho... ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Kvalitní komediální kriminálka s tehdy ještě neokoukaným Eddie Murphym a drsňákem Nickem Noltem. Ti dva spolu válí a dokáží bavit po celou dobu. Jedna z mých oblíbených krimikomedií ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je celkem dobrá zábava i po letech. Logika v ději sice chvílema dost pokulhává, ale tady mi to zas tolik nevadí. Je to spíše komedie než cokoliv jiného. ()

Související novinky

Čeká nás nových 48 hodin?

Čeká nás nových 48 hodin?

18.08.2021

Akční komedie to v současnosti nemají lehké. Jejich místo zastoupily komiksy, a filmů jako Správní chlapi režiséra Shanea Blacka se tak v současnosti točí méně a méně. Nyní to každopádně zkusí po… (více)

Dva upíři proti apokalypse

Dva upíři proti apokalypse

30.08.2015

Nová Fantastická čtyřka se nedočkala vysokých tržeb ani pochvalných reakcí, takže to s druhým dílem nevypadá moc dobře. Michaela B. Jordana (Kronika, Creed), který si zahrál novou verzi Human Torche,… (více)

Zemřel skladatel James Horner

Zemřel skladatel James Horner

23.06.2015

V 61 letech nás opustil držitel dvou Oscarů za Titanic, hudební skladatel James Horner. Zkušený letec havaroval ve vlastním stroji, který pilotoval na severu od kalifornské Santa Barbary. Horner byl… (více)

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (více)

Reklama

Reklama