Reklama

Reklama

Blok 99

  • USA Brawl in Cell Block 99 (více)
Trailer 1

Když bývalý boxer (Vince Vaughn) přijde o zaměstnání a stojí před rozpadem manželství, rozhodne se přijmout práci drogového kurýra v naději, že se štěstí obrátí na jeho stranu a on konečně zabezpečí svou ženu Lauren (Jennifer Carpenter). Právě ve chvíli, kdy se mu začíná dařit, končí za mřížemi, kde bude muset učinit řadu děsivých a zoufalých rozhodnutí, aby ochránil své nejbližší. Zatlačen do kouta má jedinou šanci: probít se vězením jako nelítostným bojištěm nejnebezpečnějšího bloku ze všech – Bloku 99. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (643)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Výrazné zklamání...a ač se tam Bůh skloňuje ve všech pádech (hlavně tedy v použité hudbě a tetáži), jde o bohaprosté béčko. Subžánr vězeňského dramatu nabízí řadu skvělých filmů, Brawl In Cell Block 99 k nim ale nepatří, neboť ho tvůrce, S. Craig Zahler, zkřížil s akčním subžánrem ,,sám vykosí celou mafii", v tomhle případě celé vězení, a k tomu ještě hlavní (super)hrdina rozšlape celkem dost latexových lidských hlav. Docela utahaný, naivní až hloupý film... Nejlepším vězeňským dramatem roku 2017 je i nadále suverénně Trestanec režiséra Rica Romana Waugha... ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Bradley Thomas (Vince Vaughn) bývalý boxer a alkoholik prožívá manželskou krizi se svou ženou Lauren (Jennifer Carpenter), protože přišli o dítě. Bradley slíbí své ženě nový domov a lepší život, ale bude muset dělat kurýra pro Gila (Marc Blucas). Po osmnácti měsících se to daří naplnit, Lauren je opět těhotná a očekávají narození holčičky. Vše se zkomplikuje v momentě, kdy Bradley skončí ve vězení... První půlka filmu je taková klidnější, ale pak se to slušně rozjede. Snímek se nedá doporučit někomu se slabším žaludkem, protože dojde i na lámání kostí. V menší roli trestance hrál Michael Medeiros, který mi hlasem i vizáží připomínal Clinta Eastwooda. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Vince Vaughn jako největší motherfucker letošního roku, vedle nějž je John Wick jen pejskařský přizdisráč. Kromě extrémní, velice sugestivní, nepříjemné a zvláštně nefilmové (neefektní) brutality a surovosti mě nejvíce překvapilo, že jsem Vaughnovi toho nehorázně chladnokrevně jednajícího drtiče lebek po celou dobu neměl problém věřit... Zahler zatím píše a točí hodně osobité drsné snímky. Dlouhé, pomalé, divácky lehce odměřené, v klíčových momentech důrazně vyhrocené, násilné a nekompromisní. Moc se těším na jeho další počin(y). 90 % ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Takový ten obvyklý den. Přijdete domů dřív z práce a zjistíte, že vám nějaký dement spí se ženou. Nejdete a neurvete mu hlavu. Ne, řešíte to jako chlap a snažíte se znovuvybudovat vztah a život, který jste před tím měli. Takové věci ale stojí čas a tím i peníze, tak začnete pašovat drogy... Blok 99 stojí především na minimalistickém výkonu Vince Vaughna (zapomenete, že kdy točil komedie) a Zahlerově nekompromisnímu přístupu k násilí. Scénář o cestě pana Tomáše vězeními je plný ulámaných končetin, smradu z nemytých záchodů a mučení všeho druhu. Zahler po Bone Tomahawk vychytal dramaturgii a příběh tak působí mnohem konzistentnějším dojmem. Fantastická atmosféra, kdy se vám u některých scén bude chtít zvracet, ale nedokážete odtrhnout oči je velice specifická. Originální. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Krimi thriller ako remeň. S. Craig Zahler to podobne ako v Krvavom tomahavku poriadne roztočil, len tu nejaké tie nedostatky v porovnaní s predchádzajúcim snímkom vypiloval alebo rovno odstránil - napr. tempo, aj keď pomalšie, bolo lepšie prispôsobené príbehu, ktorý sám o sebe na mňa pôsobil vyváženejšie a čo sa týka záživnosti tak stabilnejšie ako v Tomahavku. No a to by nebol Zahler, aby v závere nevymyslel nejaké to prekvapenie v podobe brutálneho masakru, ktoré sa v thrilleroch vidí iba zriedka. Navyše bolo veľmi zaujímavé v tejto pozícii vidieť práve Vince Vaughna, ktorého mám zaškatuľkovaného ako takého šulinka z haldy romantických rodinných komédií. No tu páni... tu naozaj ukázal čo v ňom je, a to bolo ďalšie príjemné prekvapenie. Nie je to síce čistá päťka, ale vďaka tomu záveru sa k vyššiemu hodnoteniu rád prikloním. Jednoznačne to bolo lepšie ako ďalší film s podobnou ústrednou pointou - Shot Caller (2017). ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Když Bradley Thomas (Vince Vaughn) ve vězení mluví s Placid Manem (Udo Kier), tak má nejprve zakrvácený obvaz na levé ruce, ve které drží sluchátko, v další scéně zakrvácený není a v následující je opět zakrvácený. (VášaVF)
  • Dvakrát vo filme väzni spomenú, že by radšej boli uväznení v Rakúsku. Pravdepodobne tým odkazujú na väzenie v Leobene, ktoré bolo už niekoľkokrát označené za "najpríjemnejšie" väzenie na svete, vďaka jeho modernému a luxusnému vybaveniu. (Astonko)
  • Poté co Vince Vaughn dostane vyhazov a odjíždí z práce, střídavě na sobě má a nemá bezpečnostní pás v autě zapnutý. (CjKukis)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama