Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Oblíbené trio je zpět. Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May se vrací v novém seriálu The Grand Tour, který je nepřímým pokračováním jejich posledního působení v Top Gearu. Naše trojka se vydává na cestu po celém světě, kde testuje různá auta, plní úkoly a především si užívají život jako "motoristi ve středním věku", kdy každou epizodu uvádí v jejich mobilním stanu. (UncleMorty)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (175)

Marrdaa 

všechny recenze uživatele

13. díl poslední série v Mongolsku byl pravděpodobně ten nejkrásnější, který sem od trojky May, Hammond a Clarkson viděl. Přenádherné scenérie, fórky, ale hlavně spousta postřehů a zajímavostí z úst všech tří protagonistů, které mi vnukli naději, že už by se do budoucna nemuselo jednat jen o natuplou show, kde si ze sebe všichni akorát střílí. Pánové tu záplavu informací dávali na vrub své týdenní střízlivosti (což je sama o sobě zajímavá myšlenka). Inu nová show konečně dotáhla tu starou a dokonce ji i v pár případech předčila. Vzpomínám na skvělou epizodu o historických závodech rally Lancie (s02e07), příběh boje Davida s Goliášem vyprávěný Jeremym bral dech. Nebo krátká biografie Jima Clarka (s03e05), historicky jednoho z nejúspěšnějších jezdců F1 o kterém jsem do té doby sice nic nevěděl, ale na konci epizody jsem měl slzy na krajíčku. Nicméně co neukáplo po cestě k dnešní poslední epizodě 3. série muselo všechno ven naráz krátce po ní. Jelikož Jeremyho Clarksona považuju za jednoho z velikánů 21. století, velmi mě zarmoutilo jeho prohlášení na konci dílu. Pánové nám totiž oznámili, že tohle není jen poslední díl série, ale poslední díl vůbec... Chtěl bych jim proto poděkovat, alespoň prostřednictvím tohodle strohého příspěvku. Za těch 17 let jejich práce mě ani na chvíli nepřestali bavit, vytvořili seriál jehož každý díl jsem viděl minimálně 2x (TG Americký speciál třeba i 20x) a z jehož každého dílu jsem si odnesl něco nového, nějakou informaci, pocit, emoci a hlavně TUNY smíchu. I když mě to mrzí, tak tenhle krok chápu, protože končit se má v nejlepším a že to pánové v posleních dílech opravdu dotáhli do dokonalosti o tom si myslím není sporu. Díky <3 ()

bif 

všechny recenze uživatele

S01E01: Nostalgie, která po opulentním začátku hezky zapadne do již známých kolejí. 4,5*. S01E02: Začátek fajn, zbytek zbytečná nuda a opakující se vtip s hosty už není vtipný. 2* S01E03: Bohužel. Opět nic moc. Celý díl byl sice s nádhernými auty v překrásné Itálii, ale vše bylo až trapně strojené a nahrané. Potřetí stejný vtip s hostem. Začínam se o GT bát...3* S01E04: Čtvrtý díl začal skvěle. Srovnání BMW a Porsche konečně přineslo nějakou informační hodnotu. Zbytek super.4* S01E05: Pátý díl opět vynikající start, od 25 minuty nastala nuda. Vážně někoho baví koukat, jak hrajou Lodě s autama?3* S01E06: Pomilionté opakované vtipy už odmítám komentovat, ale ta část o Fordu GT byla geniální. 5* S01E07: Namibijký speciál považuji za nejhorší speciál, co kdy Clarkson a spol. natočili. 2* S01E08: Druhá část nudy, ale o něco lepší. 3* Další díly již komentovat nebudu. Zkrátka první série se povedla tak na trošku lepší průměr. 3*. Škoda, snad se v další sérii už nebudou dokola opakovat ty stejné "vtipy". 2. Série : Mnohem, mnohem lepší, konečně jsou pryč trapné vtipy a zpátky opravdu zábavné sekvence. PS: díl s Chironem je neskutečnej ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu trvání prvního dílu jsem měl na tváři přihlouplý úsměv, jelikož to, co jsem postrádal v novém Top Gearu, je zde zpátky v plné parádě. Mám tím samozřejmě na mysli trio moderátorů, kteří tvoří 95% úspěchu daného pořadového schématu. Jsem moc rád, že se kluků "ujal" Amazon, protože se původní Top Gear začal tak nějak opakovat. The Grand Tour má opět tu svěží jiskru, kterou jsem zhruba u posledních dvou řad postrádal. Je zde také znát, že producenti tentokrát "nekecají" do jejich práce, takže kluci mají volnou ruku při realizaci jejich šílených nápadů. Je zde znát, že každý díl má o mnoho větší rozpočet než celý TG na BBC. Je zde znát, že to co Jezza, Hamster a Captain Slow dělají, dělají s láskou a se svým typickým suchým humorem, který je katalyzátorem neskutečných dialogů. Jsem zkrátka nadšen a dojat, že JSOU ZPÁTKY! (Prime Video) ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Určitě lepší než Top Gear a Autosalon :). První díl lehce rozpačitý a kostrbatý, ale je tam velký potenciál. Až si to zaběhnout a uvolní se, bude to zase stará dobrá parta. A až si kamera, režie a střih také sednou, bude to ještě zajímavější. Já tomu věřím je to tam! UPDATE po druhé sérii: snižuji hodnocení na 3* a obrovské zklamání. Recenzí aut absolutní minimum a hodně odfláknuté. Už úplně rezignovali na testy "obyčejných" aut, více méně jen čím dál hloupější a nudnější výlety po americe a vizualizace, agresivní střih a nápadité grafické zpracování také stále kulhá za původním Top Gearem. Ne ne ne, Clarkson se propadá hluboko za nový Top Gear bez nich! ()

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

Clarkson, Hammond, May. To oni jsou, respektive byli, Top Gear. Po jejich odchodu pořad ztratil svoje kouzlo, nicméně na pomoc přispěchal Amazon a tak mohla takhle nyní již ikonická trojice pokračovat v duchovním nástupci Top Gearu, vtipně (a možná i z trucu) pojmenovaném The Grand Tour. A ačkoliv je z pořadu znát, že nejlepší léta z Top Gearu už jsou za námi, pořád se jedná neskutečně zábavnou podívanou, která nyní víc než na autech stojí právě na komediální sehranosti moderátorů. A mně to vůbec nevadí. 9/10 ()

Galerie (98)

Zajímavosti (30)

  • Účastníkem závodu na letišti v Piešťanech je i vůz Velorex, o kterém Jeremy Clarkson řekl, že byl vyráběn v Sovětském svazu pro hendikepované lidi. Velorex byl ovšem vyvinut i vyráběn po celou dobu v tehdejším Československu. (machonza)
  • Při natáčení ve Švýcarsku měl Richard Hammond s vozem Rimac Concept One nehodu, při které auto hořelo a pro Hammonda musel přiletět vrtulník. Jeremy Clarkson si původně myslel, že havaroval jiný jezdec s Lamborghini Aventador, a ne Hammond, který řídil elektrický supersport Rimac Concept One. Na soc. síť Drive Tribe napsal: „Jak jsem tam stál a čekal na další zprávy, tak mi došlo, že to hořící auto nebylo žluté jako ten Aventador. Bylo bílé. A Hammondův Rimac byl bílý... Opravdu jsem si myslel, že je mrtvý.“ Mnohem hůře dopadl v roce 2006, kdy tehdy ještě v rámci natáčení Top Gearu havaroval ve speciálním voze v rychlosti 460 kilometrů za hodinu a utrpěl vážné zranění hlavy. V nemocnici strávil pět týdnů. (Maulincio)
  • Začáteční písmena názvu pořadu Grand Tour / GT by mohl být Top Gear (od r. 1978) po zpátku. Clarkson teorii zatím nepotvrdil, ale ani nevyvrátil. (DexMASTER094)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama