Reklama

Reklama

Mezi námi děvčaty

  • USA Freaky Friday (více)
Trailer

Obsahy(1)

Energická psycholožka Tess Colemanová je vdova. Vychovává sama patnáctiletou Annu a mladšího Harryho a zanedlouho se má provdat za přítele Ryana. Ona i dcera mají každá své starosti a příliš spolu nevycházejí. Zatímco Anna není vůbec nadšena, že se matka chce znovu provdat, Tess zase vadí Jake, do kterého se zakoukala její dcera. Anninou jedinou radostí je rocková kapela, zkoušejí v garáži a připravují se na konkurz. Jejich vystoupení je však ohroženo, protože se ve stejnou dobu koná předsvatební hostina matky a Ryana. Když se ji Anna pokouší přemluvit, je z toho hádka, do které nečekaně zasáhne majitelka čínské restaurace se svou matkou. Stará žena jim nabídne kouzelný koláček s proroctvím. A když se pak ráno obě probudí, zjistí, že si vyměnily těla. Po marných pokusech o návrat si uvědomí, že jedinou nadějí je zajít znovu do čínské restaurace. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (489)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Opravdu výborné. Jsou to už roky a roky a roky a roky a roky a roky (viděli jste My z Kačerova, ne?), co jsem se u nějakého filmu zasmál tak, jako u Freaky Friday. Výměna těl je námět ohraný, ale konkrétně si asi vybavím jen české "Já nejsem já" s Oldřichem Kaiserem a Petrem Nárožným. A jestli je něco jisté, pak to, že Lindsay Lohan a Jamie Lee Curtis nejsou Oldřich Kaiser a Petr Nárožný. Výborná volba (skvělých) ústředních představitelek udělala hodně. Navíc to pro mě byla vůbec první příležitost poznat Lindsay i jinak, než jako bulvární děvče do větru, a bylo to milé. Velice. Dovolím si tvrdit, že Lindsay byla ještě lepší než výborná Jamie. I přes to, že jsou očekávatelné, jsou vtípky dokonale vypointované a dotažené do konce. Každopádně tak, jak by se dalo očekávat, film se nevyhne poučkám a závěrečným prozřením (aha, tak ona to má opravdu těžké), které jsou ve svojí podstatě nelogické (dcera UMÍ hrát na kytaru, matka JE vystudovaná psycholožka), ale je to tak milé, a má to takový spád, že se nad tím při sledování asi nikdo nepozastaví. Mám i jiné výtky, například že Jamie v roli dcery občas spíš než jako puberťačka působí jako mírně retardovaná (což o to, ony tak puberťačky někdy působí, že... nic ve zlém), ale to je asi spíš chybka scénáře. Freaky Friday má plno malých chybiček, které zblízka působí jako obří krátery, ale když objektiv kousek oddálím, vidím jen nádherný, rozpustilý, veselý a dojemný obrázek. A já ho právě teď oddaluju, takže hodnocení nemůže být jiné. ()

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 20 000 000 $ Otvárací Víkend: 22 203 007 $ (v 3 067 Kinách) Tržby USA: 110 230 332 $ Tržby ČR: 100 243 $ Tržby Celosvetovo: 160 846 332 $Jedna z mala komédií ktorej to myslí a je vtipná zároveň.Samozrejme že nechýba tomu tradičný americký finálový dojímak,kde sa každý z každým uzmieri a všetci si začnú rozumieť a chápať sa.No tomuto filmu to dokážem odpustiť,za to že som sa pri ňom dobre pobavil. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála dobrých komédií s L. Lohan v hlavnej úlohe. Aj keď v tomto prípade ma v kontexte jej filmovej postavy viac zabávala J.L. Curtis, ktorej to hranie pubertiačky náramne pristalo. A muzika tiež nebola najhoršia. Také príjemne jednoduché, zábavné, humorné... na oddych a relax s rodinou ako stvorené. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Komedie to je veskrze zábavná, ale mam dojem, že je tady trošku přeceňovaná, nenašel sem na tom nic tak extra zvláštního, co by jí oddělovalo tak razantním způsobem od ostatních podobných romantických komedií na daný téma výměny těl. Ale rozhodně sem se bavil a dvojice Jamie Lee Curtis a Lindsay Lohan je tady dobrá a kupodivu hodně zábavná, ale 4* jsou tak akorát ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

To rebelantství některých náctiletých je tak LOL.. Jamie Lee Curtis výtečná (o Lohan bych to neřekl i kdybych za dveřmi čekal španělskou inkvizici), na americké poměry poměrně vkusné, určitě je to lepší, než Rob Schneider k zulíbání, dá se překousnout i konec plný vzájemného porozumění (jinak čiročirá utopie, protože po čachrech té čínské šamanky by se propast mezi matkou a dcerou ještě více prohloubila), ale že by to byl milník v žánru americké rodinné komedie a důvod k nějakému frenetickému jásotu..? Spíš mě to donutilo pustit si 16.díl Červeného trpaslíka (Výměna těl), to je trochu jiný level.. „Jen jednu noc. Slibuju. Vrátím ti ho zítra hned po ránu. Možná ve čtvrtek…“ ()

Galerie (65)

Zajímavosti (31)

  • V závěrečné scéně, kdy Anna (Lindsay Lohan) tančí s Jakem (Chad Michael Murray), můžete v pozadí krátce zahlédnout ženu, tančící se starším mužem, která se dívá přímo do kamery. To je matka Lindsay Lohan, Dina Lohan. (Valsadora)
  • Producent Andrew Gunn uvedl, že původně doufal, že Jodie Foster, která hrála dceru v původním filmu Podivný pátek (1976), bude hrát v tomto remaku matku. Foster odmítla, částečně kvůli obavám, že by tento castingový kousek zastínil celkovou hodnotu filmu. (Katka189)
  • Lindsay Lohan (Anna) hrála v několika filmech, které zahrnují nějaký druh „výměny“. V tomto filmu si její postava vymění tělo se svou matkou (Jamie Lee Curtis). Ve filmu Jen trošku štěstí (2006) si její postava vyměňuje štěstí a bohatství s mužem. Ve filmu Past na rodiče (1998) hraje obě sestry-dvojčata, které si vymění život a předstírají, že jsou jedna druhou. (Katka189)

Reklama

Reklama