Reklama

Reklama

Mezi námi děvčaty

  • USA Freaky Friday (více)
Trailer

Obsahy(1)

Energická psycholožka Tess Colemanová je vdova. Vychovává sama patnáctiletou Annu a mladšího Harryho a zanedlouho se má provdat za přítele Ryana. Ona i dcera mají každá své starosti a příliš spolu nevycházejí. Zatímco Anna není vůbec nadšena, že se matka chce znovu provdat, Tess zase vadí Jake, do kterého se zakoukala její dcera. Anninou jedinou radostí je rocková kapela, zkoušejí v garáži a připravují se na konkurz. Jejich vystoupení je však ohroženo, protože se ve stejnou dobu koná předsvatební hostina matky a Ryana. Když se ji Anna pokouší přemluvit, je z toho hádka, do které nečekaně zasáhne majitelka čínské restaurace se svou matkou. Stará žena jim nabídne kouzelný koláček s proroctvím. A když se pak ráno obě probudí, zjistí, že si vyměnily těla. Po marných pokusech o návrat si uvědomí, že jedinou nadějí je zajít znovu do čínské restaurace. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (489)

juta 

všechny recenze uživatele

Nakonec jsem se musel přiklonit k plnému hodnocení, protože to ani jinak nešlo. Opravdu jsem se skvěle bavil, emoce dokázaly lítat z jedné strany na druhou. Díky hlavním představitelkám Jamie Lee Curtis a Lindsay Lohan, které jsou obrovskými tahouny do sebe film dokonale zapadá a člověk se u jejich nesnází příjemně baví. Vypadám jako strážce hrobky! :D ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nápad zajímavý, ale nepříjemně odfláknutý. Proč se trápit tím, jak to všecko vznikne. Prostě do toho obsadíme jednu mladou nadějnou oblíbenou a starou harcovnici, která toho má tolik za sebou. Ty si mezi sebou vyměněj role a uvidíme. Proč by to tvůrci ztěžovali tím, jak to všecko vzniklo? Prostě čínská legenda a je to. Každopádně cíl, za kterým oni mají dojít je jasný a zřetelný už od začátku a já jsem se docela příjemně bavil. Hlášky občas padnou, příběh rychle plyne, ale na víc jak na tři hvězdičky to dle mého rozhodně nemá. Prostě průměrná komedie, i když zajímavě vymyšlená. Kam se hrabe na ty příběhově opravdu tupé. Ale celkovým dojmem podle mě prostě průměr. --- Tahle kniha je, no... Napsala jsem ji. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Heather Hach, Leslie Dixon .. Skvělé!! Až se divím, že to vyprodukoval Hollywood - jedna z nejlepších teenager/rodinných komedií za posledních pár let. Zábavný scénář a výborné obsazení, hlavně krásná Lindsay a Jamie. Mean Girl tomuto komediálnímu dílku nesahají ani po kolena. Dlouho jsem se tak nenasmál.. 91%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mezi námi děvčaty je to jiné než mezi chlapci:). Popravdě úplně jiné. Kdo čeká úchylnou záležitost "raději nechci vědět o čem" je na omylu. Konečně po delší době jsem opět viděl komedii, která si vystačí s dvěma dobrými herečkami, výbornými dialogy a jednoduchostí, která neurazí a je naopak překvapivě příjemnou změnou oproti všem sexistickým komediím "vy víte o čem". Matka a dcera se jednoho dne probudí v kůži té druhé. Toužili jste po tom? Tak tady uvidíte, jak by to dopadlo kdyby jste byli o dost vtipnější než doopravdy jste:). Lindsay Lohan je roztomilá jako vždy a tentokrát ke svému výkonu ještě přidala špetku elegance (hlavně při výměně s matkou...). Pro mě ne tolik sympatická Jamie Lee Curtis, která už nemá ten svůj jedák jako v Halloweenech, příjemně překvapila, hlavně když je uhozená v podobě své dcery. Opravdu se obě herečky příjemně předvedli, když si vymění postavy a člověk se začne divit. Rozhodně komedie pro každého, kdo nechce poslouchat jen dialogy obsahující oslovení pohlavního orgánu ženy ve všech světových jazycích a další "příjemnosti". ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Přestaň jí podlézat. Ať udělá první krok ona.“ - „To by vykročila s mačetou.“ Dejte si velký pozor na staré Číňanky, které se rády pletou nefungujících rodinných vztahů! Musím přiznat, že jsem na film začal koukat s očekáváním průseru, ale nakonec mě Freaky Friday docela dost mile překvapil. Ano, byla to spíš rodinná/teenagerovská komedie, což není žánr, který bych zrovna vyhledával, ale tento fakt snímku ve výsledku na vtipu překvapivě neubral. Pravda, sem tam se nějaká ta hlušší/trapnější scéna najde, stejně tak klišé spolu s pro tento typ filmu typickým „povinným“ dojímáním, na druhou stranu ze zápletky se podařilo vyždímat opravu hodně. A vše zastřešují výborné herecké výkony Curtis a Lohan, obě se hlavně po výměně rolí opravdu předvedly, a vlastně ani nevím, která mě nadchla víc (podotýkám, že nejsem fanouškem ani jedné z hereček). K tomu nechybí pohodová, příjemná atmosféra stejně jako hudba. Vidím to na slušné 4*. „Moc se mi vaše kniha líbila. Dokonce jsem ji celou přečetla.“ - „Alespoň jedna z nás...“ ()

Galerie (65)

Zajímavosti (31)

  • Ryan Shuck, kytarista skupiny Orgy, učil Jamie Lee Curtis (Tess Coleman) hrát na kytaru sólo, které zazní ke konci filmu. Herečka pak skutečně toto sólo parádně zahrála. (Šindy)
  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 4. srpna 2003 v Hollywoodu. (ČSFD)

Reklama

Reklama