Reklama

Reklama

To není moje sestra!

(amatérský film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Michal by byl nejradši, kdyby mu jeho nevlastní sestra Karin zmizela ze života. To ale ještě netuší, že budou na dětském hřišti společně čelit neznámému zákeřnému Zlu. Film je součástí projektu Pionýři hororu 2. (oficiální text distributora)

Recenze (60)

Kelly2502 

všechny recenze uživatele

Dosť, dosť dobré. Naozaj veľmi kvalitný amatérsky film, ktorý má dobrú predlohu. Čo len dobrá predloha s reálnym dialógom a príbehom dokáže urobiť... Jediné čo mi vadí, je že chlapec hral torchu odlišne ako na začiatku filmu. Tam bolo jeho hranie naozaj zaujímavé, na konci už to bolo trochu neuveriteľné. A hudba bola dobrá, poslúžila svojmu účelu, ale ako niekto kto videl okolo 500 krátkych horrorv na youtube a vimeo môžem povedať, že som ju už počul veľakrát. Asi odnekud stiahnutá :/ Každopádne fakt pecka ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Jako hej, sedm necelých minut pokrylo zajímavé nastolení příběhu i s ukázkou nějakého vlastního vesmíru. Hudba a atmosféra velmi dobrá. To, co už je spíše trochu škoda v rámci zmatečnosti je, že chvíli máme hodnou sestru, pak zlou sestru a pak nějakou žlutookou bábu. A mění se to jako názory prezidenta republiky.Vždy rád podpořím amatéřinu alespoň zhlédnutím. A v rámci možností je asi jasné, že toto je stále ještě ten lepší případ z této kategorie. ()

Reklama

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Horor? Jakožto zdejší hororový expert tvrdím, že tento kraťas nemá s hororem společného zhola nic. Snímek To není moje sestra! názorně dokumentuje velmi častou chybu začínajících filmařů, kteří se ve své mladické naivitě domnívají, že hororové atributy (tajuplná hudba či děsivé masky) samy o sobě automaticky vytvoří hororový film. Takhle jednoduché to opravdu není. Režisér zde selhal v mnoha ohledech, k čemuž nepochybně přispěl i slabší scénář s předvídatelným finále či nevalné herecké výkony ústředních postav. Nezbývá mi nic jiného, než udělit odpad. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Výjimečně budu asi souhlasit s uživatelem Psychor, který se pasoval rovnou na experta. Wow. Nic moc strašidelného se nekonalo, bledá kůže v kombinaci s černými vlasy prostě nestačí. Atmosféra se nedala během tak krátké chvíle vybudovat. A konec mi vyloženě nesedl, znáte to, některé druhy alkoholu se taky nesmí míchat. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

No neviem... Na jednej strane je to technicky bravúrne - masky/make-up, kamera, herci. Na strane druhej scenár je Wanovská klišé rutina. Nemá to poriadny koniec, poriadnu mytológiu, vzťahy medzi postavami sú nedostatočne vybudované - sorry choze a Adela - proste všetko, čo mala Trieda smrti napriek svojej krátkej minutáži . Škoda, námet je zaujímavý. ()

Zajímavosti (3)

  • Povídka, podle níž byl film natočen, vyšla ve stejném roce, kdy měl film premiéru, i jako komiks v komiksovém magazínu Aargh! Nakreslila ho Lenka Šimečková, která už dříve nakreslila komiks podle Blažkovy povídky „Třída smrti“, která byla také zfilmována Pavlem Soukupem. (choze)

Reklama

Reklama