Reklama

Reklama

Michael McCauley žije spokojeně nudný rodinný život bez jakýchkoliv výkyvů. Prodává pojištění, s rodinou žije za městem, a do práce a zpátky dojíždí pravidelným vlakem. Každý den, už deset let, co odešel od policie. Dnešní den se moc nepovedl a stejně jako vždycky nastupuje do vlaku a těší se domů. Zdraví známé průvodčí i známé tváře. Dveře se zavřou, vlak se rozjede z nádraží a nic ještě nenasvědčuje tomu, že tahle cesta bude úplně jiná a že postava Liama Neesona si během ní sáhne na dno fyzických i psychických sil. Po chvilce jízdy si k němu přisedne atraktivní žena (Vera Farmiga) a položí mu jednoduchou, trochu znepokojující otázku: „Co jste za člověka?” Pod vlivem jejího osobního kouzla i obálky s penězi se Michael nechá vtáhnout do zvláštní a smrtící hry. Musí ve vlaku najít někoho, kdo tam nepatří. Když neuspěje, přijde o rodinu, pokud uspěje, dostane odměnu. Odmítnutí se nebere jako odpověď. Vlak uhání, tajemný vládce hry sleduje každý jeho krok a vzdálenost do cílové stanice se krátí. Než zastaví, šílená situace ve vlaku se promění v horečnaté pátrání, rvačky a střelbu. Je to hra nebo promyšlený zločin? Kdo je tajemný cizinec ve vlaku a proč ho má najít? (Bontonfilm)

(více)

Recenze (497)

karnifex 

všechny recenze uživatele

Základní zápletka mohla být dobrá, to by se k ní ale nesměly přimísit typické americké kraviny a spousta klišé. No a nejspíš by tam taky nemohl hrát Neeson - v jeho případě pomalu začíná platit stejná poučka jako u Toma Cruise: film, ve kterém účinkuje, prostě nemůže být dobrý! ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Michaelovi, šedesátiletému pojišťovákovi, který si žije svým stereotypním životem, obrátí život naruby sled událostí jednoho dne, kdy je nejprve nečekaně propuštěn z práce a poté, při cestě vlakem, ho kontaktuje tajemná žena a nabídne mu sto tisíc dolarů za "malou" službu... První polovina filmu nabízí docela nápaditý děj s dobře budovanou atmosférou nejistoty a očekávání. Postupně ale začne přibývat nerealistických momentů, nelogičností a překombinovaných zvratů a vše vrcholí přepálenou a vizuálně nepřesvědčivou scénou vykolejení vlaku s létajícími hořícími vagóny a následným zpackaným úplným závěrem. Film asi stojí za to shlédnout a užívat si výborného Liama Neesona v roli, která mu absolutně padne, dobře vystavěnou atmosféru a velkou dávku napětí. Je to ale celé nějak nedotažené - shrnuto dvěma slovy - promarněný potenciál. 60 %. ()

Heywood 

všechny recenze uživatele

Film šilhající po žánru sci-fi se díky CGI efektům snaží udržet detektivní linku a hlavního hrdinu při životě. Horší už je to s všudypřítomnými padouchy a jejich záměrem svědka posadit do vlaku a tam ho nechat zabít. Zbytečně překomplikované, stačilo nechat vlak vybuchnout se všemi cestujícími, protože proč by zločinci brali na někoho vůbec nějaký ohled? A kdo věří, že dnes nějaká média by zveřejnila pravdu o korupci a zločinu, když většina médií patří lidem, kteří žádnou morálku nemají. Film se tak stává pohádkou na druhou a zbude nám jen dobrý pocit, že to byla kvalitní filmová práce a zápletka byla zajímavá. Takže zábava za 65% a dost. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 9/10 ... Vizuální stránka: 9/10 ... Soundtrack: 7/10 ... Didaktický potenciál: 5/10 ... Celkový dojem: 9/10. ()

sirjohn 

všechny recenze uživatele

Podívejte se na Poslední výstřel (2021) a pak se sem vraťte zvednout hvězdy.. Tolik hnidopižských kravin vytknout umíte, ale docenit, že film má scénář, to už asi ne :D. Výborná zápletka, napětí celým filmem. Koncová linka mohla být zcela jiná, ale to je skoro jedno. První 2/3 jsou luxus. ()

De Large 

všechny recenze uživatele

Všetko predvídateľné, žiaden nový zlomový/šokový prvok film nemal. Liam štandardne super, v podstate som dal 3 hviezdy iba za jeho výkon. Scenár slabý, veľmi priestrelný, toľko nelogiky je aj na 300časťový Dallas veľa. ()

bigmatko 

všechny recenze uživatele

cestovanie s Neesonom je nebezpečené pre všetkých zúčastnených a keď ho náhodou niekedy uvidíte vo vlaku tak sa snažte čo najrýchlejšie vystúpiť. Viac menej je to klasická Neesonovka tak trocha mimo realitu lebo ťažko by s dalo prežiť všetko čo to sa mu tam stane a aj samotná myšlienka úlohy, ktorú mu dá neznáma žena je tak prekombinovaná, že stráca reálny zmysel. film je však napriek tomu oddychovka a keď sa nad tým nebudete moc zamýšľať tak Vám nedostatky nebudú ani moc prekážať. ()

Andrej22 

všechny recenze uživatele

Takové klasické akční béčko. Je to trochu takové Non-stop ve vlaku, ale stejně se mi to líbilo víc než Non-stop. Možná za to mohlo lepší herecké obsazení, ale spíš závěr. Protože tam kde tento film trochu ztratil, tam Non-stop zazdilo do té doby velice slušně rozjetý příběh. 72% ()

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele

Tak hrá tam Neeson, čo je k dobru. Ďalšími plusmi sú niektoré dobre urobené scény: začiatok ukazujúci stereotyp života, nastupovanie Neesna do vlaku za jazdy, súboj natočený na jeden záber, vykoľajenie. K mínusom patrí príbeh, čakal som niečo komornejšie, než celo-mestské/štátne/asi aj svetové spiknutie (čo ja viem), rozuzlenie tohto spiknutia (SPOILER: proste tajomná čierna krabička, ktorá obsahuje informácie, schopné celé toto spiknutie potopiť KONIEC SPOILERu) a záver. Celkovo to horšie v čom som Neesna videl. ()

Fracek 

všechny recenze uživatele

Má to docela spád, jen ten Liam by měl už konečně navštívit zubaře a nechat si zoubky vybělit. Dívat se zblízka na jeho záhrobní chrup je utrpení. ()

Ja.Malachi 

všechny recenze uživatele

tento žáner od 96-nonstop...nočný beže...Liamovi proste sedí a dá sa na to pozrieť opakovane..to je u mna záruka 4* a viac.:) ()

WugWugs 

všechny recenze uživatele

Dosť slušný kolaps racionálnej funkcie mozgu, alebo o tom kam až sú schopní zájsť scenáristi, ktorí seba presvedčili o tom, akú bohovskú pointu zápletky vymysleli a všetko medzi tým je už druhoradé až dementné:)) PS: stále lepšie ako posledný Thor :D 2.5 ()

RavenSpector 

všechny recenze uživatele

Výborná akční pecka plná dějových zvratů :) připomínající ze všeho nejvíce Deset malých černoušků. Zaplaťpánbůh, že jsem někde v polovině usnul a oko znovu otevřel těsně před titulky. Jinak bych u téhle sračky zřejmě umřel nudou. Bývalý Jedi už na to prostě nemá... ()

Mejkby 

všechny recenze uživatele

Celkem zábava, ale jak se film blížil ke konci bylo to už trochu přeplácaný až mi to moc nedávalo smysl. Zatím asi nejslabší Neesonovka co jsem viděl. ()

TeddyCarlos odpad!

všechny recenze uživatele

SPOILER ALERT! Tak to byla tedy ptákovina. Takovýto scénář bych klidně vymyslel po třech minutách na záchodě. Úvod byl super. Myslel jsem že to bude další bezva Thriller s Liamem, avšak toto se nedělo. Film je přímo napěchován blbostma všeho druhu. Střelba ve vedlejším vagóně? -who cares. Prachy vylítnou oknem? who cares. Na začátku vlak plný lidí, jak v Indii a rázem když má někoho hledat, tak jich je tam jak do mariáše. Neustálé pobíhání chlápka sem a tam ve vlaku? who cares. Vlak vybouchne a vyletí à la Final Destination -who cares. Ještě tomu chyběli mimozemšťani a nějaká erotická scéna a bylo by to dokanalý. Vše je chaoticky poskládáno. A možná že fakt scénárista přišel na tento film na záchodě, hezky si to zapsal a pak zjistil, že mu došel toaletní papír, tak použil scénář. Písmenka už pak šli blbě přečíst, tak vzniklo toto. Vidět to v kině, tak bych jim tam rozházel popcorn a sedačku polil limonádou. ()

Denzen 

všechny recenze uživatele

Serrovi už došli asi všetky nápady, tak si proste vykradol Non-Stop len so zmenou dopravného prostriedku. Ako detektívny thriller by to bolo v pohode, keby sa tak tvorcovia strašne nespoliehali na digitálne efekty. Ani Neeson už nie je vo svojej forme, aby za celý film zmlátil v neprehľadných súbojoch len dvoch týpkov, to už musí byť nejaká chyba. 50% a očakávam nabudúce dajaký spin-off Nebezpečnej rýchlosti v autobuse. ()

Reklama

Reklama