Reklama

Reklama

Michael McCauley žije spokojeně nudný rodinný život bez jakýchkoliv výkyvů. Prodává pojištění, s rodinou žije za městem, a do práce a zpátky dojíždí pravidelným vlakem. Každý den, už deset let, co odešel od policie. Dnešní den se moc nepovedl a stejně jako vždycky nastupuje do vlaku a těší se domů. Zdraví známé průvodčí i známé tváře. Dveře se zavřou, vlak se rozjede z nádraží a nic ještě nenasvědčuje tomu, že tahle cesta bude úplně jiná a že postava Liama Neesona si během ní sáhne na dno fyzických i psychických sil. Po chvilce jízdy si k němu přisedne atraktivní žena (Vera Farmiga) a položí mu jednoduchou, trochu znepokojující otázku: „Co jste za člověka?” Pod vlivem jejího osobního kouzla i obálky s penězi se Michael nechá vtáhnout do zvláštní a smrtící hry. Musí ve vlaku najít někoho, kdo tam nepatří. Když neuspěje, přijde o rodinu, pokud uspěje, dostane odměnu. Odmítnutí se nebere jako odpověď. Vlak uhání, tajemný vládce hry sleduje každý jeho krok a vzdálenost do cílové stanice se krátí. Než zastaví, šílená situace ve vlaku se promění v horečnaté pátrání, rvačky a střelbu. Je to hra nebo promyšlený zločin? Kdo je tajemný cizinec ve vlaku a proč ho má najít? (Bontonfilm)

(více)

Recenze (497)

Ruslan 

všechny recenze uživatele

Hroznej trapas a přitom podle traileru to vypadalo tak zajímavě. Film si moji pozornost udržel jen první půl hodinku a je k smíchu, že tam kde zápletka začíná film vlastně končí a nemá co nabídnout. Liam tu hraje až směšnýho hrdinu, kterýmu tuhle slataninu prostě nemůžete věřit. Propadák, kde byl jen dobrej nápad, ale realizace 0. 40%. ()

Pavlo 

všechny recenze uživatele

Spociatku vyzerajuci inteligentny thriller sa v konecnom dosledku ukazal ako priemerny, od polovice nudny a predvidatelny film. Slaby mix snimkov Source Code a Non-stop + vykolajenie vlaku bolo velmi nevieryhodne. ()

kyblik2 

všechny recenze uživatele

Fajn oddychovka na vecer, trochu slabsia ako Nonstop a vadila mi prilisna digitalnost. Ale celkovo to posobilo ako slusny thriler ()

mocakardiak odpad!

všechny recenze uživatele

Pro mě, jako bývalého strojvedoucího, je záhadou, proč ti pitomí amíci ve filmu prezentují brzdy vlaku takovým debilním způsobem. V potrubí musí být vzduch, když odpojí zadní vagón, vzduch unikne, jednotka sjede z výkonu a vlak, či jednotka, souprava, zastaví. Kvůli bezpečnosti se tak brzdy u vlaku dělají. Zastavit takto vlak může každý, když ví jak. Pro nádražáka mínus dvě hvězdy. Prostě tady se zase ukázali. Jiank takové průměrné béčko. Triky o hovně, skoro létající vlak, zápletka taková divná.. ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Film má sice průměrné hodnocení, ale já byl celkem spokojen, ač akční filmy z vlaku jsou málokdy dobré. Seagal natočil ve vlaku Přepadení 2: Temné území, což šlo, ale pak se ta vlaková mánie spustila i s Van Dammem, který měl Teror ve vlaku, což byl děs. Ale Cizinec ve vlaku má svůj potenciál i svůj styl a nic nekopíruje, a proto se mi líbí. ()

ttoommaakk 

všechny recenze uživatele

Takovej ten film, kdy máš prostě vymleto a seš nasranej na celej svět a proto potřebuješ rychlý záběry, tvrdě přehnaný rvačky a bejvalýho policajta. Jako proč ne, ale jednou stačilo. ()

stanyko odpad!

všechny recenze uživatele

Liama mam fakt rad, vacsina jeho filmov je vydarenych, no toto bolo nuveritelne trapenie. Liam zostarol ale to je ten najmansi problem. Stupidny scenar, zapletka v style "telefonna budka" len totalne neuveritelna, casto chaoticky strih... Najviac som sa nasmail na preplnemom vlaku ako v Indii. Skoda a strata casu. ()

luboUKZA 

všechny recenze uživatele

Akčná odreagovačka ako sme už u Neesona zvyknutí. Bavilo ma to od začiatku po koniec, žiadná hluchá pasáž, jednoduchý, ale dobre spracovaný dej. Na konci už prehnané s tým vykolajením vlaku, ale inač dobrý akčňák. ()

I.ball 

všechny recenze uživatele

Docela slušný, průměrný akční film. Ale! Nemyslím, že 60letý stařec, byť bývalý policista, by zvládnul polovinu toho, co Liam předváděl ve vagónech toho splašeného vlaku. Také je hned od začátku jasné, kdo je na čí straně a kdo koho strčil z okna. Zkrátka průměrný akční film. Až na scénu s vykolejením vlaku a la Mission Impossible potkala Přepadení ve vlaku a šli spolu na rande do kina na pořádnou Bondovku. To teda byla šleha! 65% ()

squire 

všechny recenze uživatele

Takové trochu legrační to bylo. Ale jo, odehrávalo se to ve vlaku, což je vždycky fajn, chvilkami (ale fakt jenom chvilkami) to bylo i docela napínavé, takže proč ne. Vivat Liam! ()

NeverEver 

všechny recenze uživatele

Pokud prezijete pomerne pomaly a nic nerikajici zacatek, zvyknete si na "nemohouciho" Liama Neesona, prodavajicicho pojistky (coz je neco tak proti srtsti, jako Arnold hlidacem v Muzeu), tak vas druha pulka muze mirne pozitivne prekvapit. Tim nemyslim, ze byste snad neodhadli dej nebo zapletku, ale ze se to v druhe pulce trochu zlomi a Liam je zpet ve sve "klasicke roli". Ja to dokoukala nakonec s chuti a i kdyz jsem (zase) spravne urcila "kdo za tim asi bude", i kdo je tou hledanou osobou, docela jsem ocenanila spad a absenci zbytecnych kecu i scen. Davam 3***, film si nicmene podruhe urcite nepustim. ()

medveed 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný thriller, i když některé scény jsou dost přitažené za vlasy. Liam zvládl další ze svých partů "otec správňák" se ctí a vytáhl moje hodnocení minimálně o 1/2 *. 60% ()

Doffy 

všechny recenze uživatele

Je to docela kravina. Ale kravina s Liamem Neesonem, kdy je vytažen ze své každodenní rutiny, od své milující rodiny, aby bojoval proti zločincům, kteří ani nemají tušení, s kým si vlastně začali. A to vždycky pobaví. ()

Reklama

Reklama