Reklama

Reklama

Až oči mé se rozevřou

(amatérský film)

Obsahy(1)

Návštěva u slepé pacientky se pro oční lékařku změní v noční můru ve chvíli, kdy poznává, že v tomhle domě něco není úplně v pořádku. Film je součástí projektu Pionýři hororu 2. (oficiální text distributora)

Recenze (30)

choze 

všechny recenze uživatele

Můj osobní favorit v druhých PIONÝRECH. Minule s V1 u mě Robert bodoval vtipem a ztratil na nezajímavé filmařině a nehororovosti, tady vsadil na vážnou notu a sugestivní filmařinu odkazující k mé oblíbené české ponuré filmové škole 60. let a je z toho slabších 5 hvězdiček. Pochmurná, znepokojivá atmosféra se díky vyšinuté kameře a Liškově hudbě dá od prvních okamžiků doslova krájet a prodávat na deka a scénář ani herecké výkony neurazí, byť konec diváka nesejme. Nemám Robertovu hojnou filmografii moc nakoukanou, ale z těch čtyř filmů, co jsem zatím viděl, mi OČI sedly s přehledem nejvíc a podobně jako Vierzbowskii se tiše užírám závistí :) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Oči, oči, oči...oko za oko, jiné oči za mé oči. Čekal jsem inspiraci Andaluským psem nebo Fulcim. Vynikající kamera, černobílá dává snímku správnou špinavost a syrovost a s Liškovou hudbou vytváří působivou atmosféru. Nejvíce se mi líbila scéna objevení dcery s nájezdem kamery. Osobně bych dotáhl film do skutečného konce, tvůrci jej ale nechali na divákově fantazii... ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po minulém průseru V1 to měl režisér Vrba v mých očích doslova spočítané. Jeho dílo patřilo k tomu nejhoršímu, co jsem v prvních Pionýrech měl možnost vidět. Tentokrát však zůstaly mé oči doslova „vytřeštěné“ nad tím, že dokázal natočit něco, co je minimálně o dvě třídy lepší. Tento krátkometrážní kousek se mu skutečně povedl. Černobílé zpracování bylo super, vytvořená atmosféra rovněž a já doslova litoval, že vše bylo utnuté. Klidně bych zvládl ještě delší stopáž. Rozhodně společně s To není moje sestra! nejvydařenější kousek druhých Pionýrů. 70% ()

Vierzbowskii 

všechny recenze uživatele

Róba Vrbů tímto dílkem provedl několik věcí: 1) složil poklonu 60tý létům 2) je to jeho nejlepší film 3) pokořil kvalitou dost pravděpodobně všechny amatérské filmy co kdy v ČR vznikly 4) pokořil zcela jistě drtivou část české profi produkce po roce 89 5) bohužel mě tímto také dost nasral, takže usilovně přemýšlím jak ho zabít... ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Povedený! Atmosféra je tu skvělá sice hlavně díky využítí hudby jednoho z nejlepších cs skladatelů, ale na působivosti filmu to moc neubírá, neb tvůrci moc dobře věděli, jak onu hudbu použít a i bez ní by docílili tísnivého pocitu, který je hlavním plusem filmu. Hodně dobré je bezčasné zasazení kamsi do komunistického československa, kdy jako bonus všichni aktéři působí jako exotiální a nepříliš hezké kreaturky z nějaké podpultové literatury, což je velmi fajn! Když se to snoubí s dobrym zvládáním řemesla, je tu skvělej výsledek, kterému chybí jen postarší muž, co se mu v rukou houpá sekyra a je poněkud neklidný. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Točící se gramofonová deska v jednom ze záběrů byla skutečně nahrávka písně „Lásce své se rouhám“, kterou nazpívala Vlasta Bláhová, a která ve filmu zní. (Gary)
  • Slepá Vágnerová (Vlasta Jelínková) i její manžel (Robert Vrba) kouřili ve filmu skutečné cigarety značky „Partyzánka“, aby se zachovala dobová věrohodnost. Krabička těchto cigaret byla desítky let stará, protože se již dlouhou dobu nevyrábějí. (Gary)
  • Dům, ve kterém se natáčelo, je už spousty let neobývaný. Se svolením majitele došlo před natáčením k jeho vyklizení, přesunutí nábytku a vyvezení spadaného zdiva a omítky. (Gary)

Reklama

Reklama