Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Mladý, přesto již svými moderními vyšetřovatelskými metodami a úspěchy proslavený detektiv Jánoš Marton (Ján Koleník) z Pešti přijíždí na zámek Betliar řešit tajemnou brutální vraždu služky. Na Gemeru jej vítá místní rázný strážmistr Vilém Černý (Stanislav Majer), kterému přítomnost až příliš sebevědomého vyšetřovatele z Pešti v jeho rajónu, a povinnost s ním spolupracovat není vůbec po chuti… A zdá se, že Martonův pobyt nevyhovuje ani místním, k technickým novinkám nedůvěřivým obyvatelům, kteří před vědou upřednostňují víru v magii a pověry; vyšetřovatelova přítomnost je trnem v oku i obyvatelům zámku – mocné šlechtické rodině Wisniewskych, ve které má každý své tajemství… Jak se ukazuje, vražda služky není zdaleka natolik jednoduchá, jak by si vyšetřovatelé přáli; navíc to není ani jediné zvláštní úmrtí mladé ženy v této oblasti… Marton s Černým tedy stojí před nelehkou výzvou – překonat vzájemné nesympatie a spolu pátrat po zvráceném pachateli, kterým je podle vesnických povídaček nadpřirozený „Démon“… A podle Martonovy teorie první sériový vrah v dějinách Uherska.
Vyšetřovatelům při práci asistují dva Černého podřízení – místní četníci Nahálka a Ondrík (Martin Nahálka, Milan Ondrík). Ti díky své lenosti, nebo jindy naopak přílišné horlivosti a především nedostatečné inteligenci, pokazí, co mohou… Ale při řešení menších kriminálních případů (inspirovaných skutečnými historickými událostmi) se občas i na ně usměje štěstí. Zlo na Betliaru ale nespí, mrtvol přibývá a Marton musí udělat vše pro to, aby zabránil dalším bestiálním vraždám… Vyšetřování mu ale komplikují sympatie ke krásné šlechtičně Júlii (Danica Matušová), odměřenost její upjaté matky – hraběnky (Anikó Varga) i nevyspytatelné chování jejího otce, extravagantního hraběte Wisniewskeho (Lukasz Kos). Podaří se Martonovi odhalit „Démona“ dřív, než si přijde i pro něj?! (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (112)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Žandare z Betliare aneb jak Prohnilé habsburské mocnářství mělo kromě svého Předlitavska i zalitavskou (uherskou) část. A v končinách Zalitavska, kam se nedostal ani mor a pravděpodobně ani Jára Cimrmann zavítal slavný (buda) pešt'ský detektiv Jánoš Marton. Toť roztodivná kombinace Nicka Cartera,Hercula Poirota a Sherlocka Holmese. Strážmistr Vilém Černý se sem, možná z Loun, taky objevil asi za trest. Za trest nebo ze škodolibosti vyfasoval dva žandary asi jedny z nejhorších zástupců zákona v Rakousko-Uhersku, konkuruje jim snad jedině inspektor Klečka z Rozpuštěného a vypuštěného. Přiznám se bez mučení, docela mě bavili. Občas. Betliar a okolí je však i přes nedostatek jódu v půdě, krásná, vhodně vybraná destinace a výprava si dala záležet na kostýmech, nábytku, špercích a všem ostatním, co podobný historický seriál potřebuje. Za mne hezká čtyrka. Navíc je příjemné slyšet po dlouhé době na české televizní obrazovce slovenštinu. Zajímalo by mne, co jednotlivé postavy dělaly za 28 let v roce 1918. ()

martinkaziki 

všechny recenze uživatele

Zbytečně natahováné, nicméně za mě povedené. Líbila se mi kamera, prostředí, střídání tajemné linky a komických vystoupení těch dvou "sprostých žandárů". Spojení těhle Matlů a věčně namįchnutého Majera nemělo chybu. Kolejnik mě v teto roli az tak neseděl, ale postupem času jsem si zvykla. Na 4 hvězdy to u me není, ale je to určitě lepší trojka. ()

Reklama

ShirleyS. 

všechny recenze uživatele

Na slovenské aj české pomery veľmi sympatický koncept, ktorý síce vykráda zahraničnú tvorbu, no som rada, že tu vôbec niečo také vzniklo. Ústredné duo z hľadiska atraktivity oceňujem veľmi ;) herecky je to takisto slušné, ten hejt na Koleníka nechápem, Majer si to dáva s prehľadom. Dialógy nič moc, ale párkrát som sa zasmiala. Najviac by som vytkla, že je to hrozne pomalé, oproti západnej produkcii bolestivo rozťahané. Na druhej strane oceňujem kameru, krásne prostredie a fajn hudbu (chápem prirovanie k Ravenous, ale zas až taká úchylárna to nie je, skôr to vykráda amerického Sherlocka Holmesa). Dávam priemerné hodnotenie, pretože na môj vkus by tomu skutočne sedela o dosť kratšia stopáž, ale odpad to rozhodne nie je. ()

1mArc0 odpad!

všechny recenze uživatele

Hrozná, hrozná vyslovene hrozná televízna fraška, (na to aby som niečo také vyslovil nepotrebujem byť, ako zvyšok typických „kritikov" ČSFD, bez štipky pravopisu a slušného správania) späť k seriálu---> bez žiadnej perspektívy, bez poriadnej zápletky, bez poriadnej hudby, bez poriadneho obsadenia (našlo by zopár dobrých hercov, dobrých!), dokonca ani lokácie, v ktorých sa odohráva dej nezodpovedá obdobiu. Keď sú schopné štúdia vynaložiť peniaze na TOTO, tak prečo nie sú schopní obnoviť niektoré relácie, ktoré spĺňali bohaté požiadavky (Partička, S.O.S.) hold slovenská produkcia je v prdeli, a to poriadnej! .... nehovoriac o tomto „seriály“ ()

Satoshi 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som chcel dať iba 4 hviezdy, pretože mi niektoré veci na seriáli vadia. Žandári mi tu veľmi prekážajú, respektíve réžia týchto scén keď zrazu z vážnej scény prejdeme na humornú a zase do vážnej a ten humor v tejto primitívnej forme sa mi sem absolútne nehodí. No musím povedať že výprava je neskutočná a je ro naozaj veľký krok pre slovenskú kinematografiu . Miestami aj zabúdam že pozerám seriál a nie film . Herecké výkony niektoré slabšie ale napriek tomu dávam 5 hviezd za naozaj originálny kúsok ktorý sa konečne vzďaľuje od trápnej produkcie. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Seriál sa nakrúcal od septembra do decembra 2016 v kaštieli Betliar, ktorý bol v tom čase uzatvorený pre reinštaláciu expozícií a inštaláciu kúrenia. (Scraffy)
  • Část Tiesňavy se natáčela před jeskyní Pekárna v Moravském krasu a na dně Macochy. Temné údolí byla potom cesta pod Pekárnou od Hostěnic k Ochozi. (Jara69)
  • Oba žandári mají v seriálu stejná příjmení, jako je mají ve skutečnosti – Ondrík a Nahálka. (stone)

Reklama

Reklama