Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká výpravná česko-slovenská pohádka o dvou krásných princeznách, bohatém nápadníkovi a chudém zamilovaném mládenci... Princezna Diana (K. Kanátová) se má provdat za vévodu Filipa (J. Dobrík), se kterým je odmalička zasnoubená, ale nikdy ho osobně nepoznala. Její otec (P. Višňovský) je přesvědčený, že Filip bude pro Dianu vhodným ženichem a oporou. Jeho dcera má však pochybnosti a chce zjistit, jestli bude láska vévody k ní opravdu upřímná a jestli s ním bude šťastná. V předvečer jeho příjezdu se princezna tajně vydá na jarmark a využije náhodné nabídky tajemného kouzelníka (I. Romančík), který slibuje odpověď na otázky o její budoucnosti. Diana vypije jeho zázračný elixír, ale až na zámku se zděšením zjistí, že jí narostl ošklivý nos, který proměnil její dosud krásnou tvář. Diana se nechce nikomu ukázat, ani otci, ani Filipovi. V přestrojení za obyčejné děvče uteče ze zámku, aby co nejdříve našla kouzelníka a získala zpět svoji podobu. Musí se vydat až do sousedního království, kde vládne král Ĺudovít (M. Noga), jeho krásná dcera, princezna Adéla (P. Šimberová) a svérázná babička královna (I. Janžurová). Nahlédne do voňavé dílny, a také zjistí, že v lidech se skrývá i zloba. Potká lidi dobré i zlé, ale hlavně se přesvědčí, že její nos je vlastně zázračný… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se na třetí pokus přece jen letos dočkali normální pohádky. Nebylo to špatné i když k dokonalosti to mělo ještě daleko. Nebudu se zabývat dabingem slovenských herců, slovenština mi nevadí, ale dětem by možná ano. Kladem je jakási originalita námětu, krásné přírodní lokality v nichž se natáčelo, slušná výprava a kostýmy a snad i výběr méně známých hereckých osobností. Jako zápor hodnotím komplikovaný příběh, nedostatek pohádkové atmosféry, určitou rozvláčnost a absenci humoru, který k pohádkám také patří.. Být to vtipnější a o čtvrthodinku kratší, získalo by to větší spád. Dnes bylo k vidění na všech televizích tolik pohádkových skvostů, že v této konkurenci to má nová neokoukaná pohádka těžké. ()

Lopezka1982 

všechny recenze uživatele

Pohádka ušla, žádný zázrak, ale špatná také nebyla, řekla bych takový průměr... musím říct, že princezna Adélka byla jedna z nejhezčích princezen poslední doby a dokonce to byla češka Petra Šimberová, to mne velmi potěšilo, ale škoda, že ji neobsadili i do jiných princezen, fakt roztomilá :) jinak příběh nebyl špatný, akorát dost předvídatelný... ale i tak děkujeme :) ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Jednooký kráľom, veľkonosá najkrajšou princeznou, tak je to aj s touto rozprávkou. Pri tohtoročnej domácej filmovej biede môžeme aj túto rozprávku zaradiť k tomu lepšiemu, čo sa urodilo. Príbeh je dostatočne rozprávkový, možno trochu zložitejší, ako treba, princezné sú až dve, dokonca rozumné a spravodlivé, a princov, tých nám netreba. A že je dospelému už od začiatku jasné, ako to dopadne, a že je na prvý pohľad jasný upírsky nádych parfému, veď to až tak nevadí, rozprávky sú hlavne pre deti. Vadilo mi skôr prehnaných 103 minút, akoby bola hodina a pol už pre každého primálo, a tých asi tisíc ľudí z titulkov filmu by nemohlo vykázať svoju činnosť. ()

Danqo 

všechny recenze uživatele

Tento film u mňa ašpiroval na viac hviezdičiek, ale keď som počul Janžurku prehovoriť Božidariným hlasom, dviho sa mi žalúdok a z obývačky som ušiel ako pes pred vaňou. Rovnaký trend ako v ostatných rozprávkach: vezmeme rôznych hercov, pomiešame ich, vezmeme im hlasy a spravíme dve jazykové verzie. Podávame s gýčom a nevkusom. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Na Vánoce jsem byl tak zhnusen Slíbenou prostitutkou, že jsem už nechtěl vstupovat na žádné tenké ledy a tuto pohádku s radostí oželel. Vzhledem k tomu, že se ale dočkala pozitivních reakcí a můj odpor už po půl roce vychladl, rád jsem si jí dneska pustil. Ale skoro celá polovina byla hrozně nudná, úmorná a nezáživná. Dvouhodinová stopáž mě opravdu děsila. Kdyby se tam neobjevila najednou Janžurová na kterou jsem se těšil, už bych to vypl. Ještěže se tak nestalo. Protože ve druhé půlce se z toho stal pomalu úplně jiný film. Vyzdvihl bych to že se, úspešně povedlo vymyslet novou pohádkovou zápletku, která působí neokoukaně, originálně, ale přitom smysluplně. A to myslím tu s výrobou voňavky. Navíc se to obejde i bez běžných klišé a happyend má i nějákou tu logiku. Navíc si tato pohádka na nic nehraje a zbytečně se nepouští do žádných experimentů. Pracuje vyhrádně s prostředky svého žánru. Nicméně, všechno je velmi pomalé. Scénář je natažený na 2 hodiny, což způsobuje, že první polovina je mdla jak já v půl sedmé ráno. Když si uvědomíte, že u toho mají vydržet malé děti, tak není moc dobré, že to vlastně začne až někdy padesaté minutě. Jinak bych této pohádce klidně tu čtyřku dál. P.S. Co to je za blbost dabovat slovenský film? A ještě tak otřesným způsobem. To si snad z nás dělá rada pro vysílaní srandu. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • V jednom záběru, když Filip (Ján Dobrík) sedí na židli u stolu a sluha Ján (Daniel Fischer) mu něco říká, jde vidět na stole před Jánem tablet. Což v té době, ve které se příběh odehrává, ještě neexistoval. (TheSlezy)
  • Natáčelo se např. na zámcích Lednice, Buchlovice, na Buchlově, v Mikulově a na Slovensku v Trnavě či hradu Smolenice či Pajštún. (rakovnik)

Reklama

Reklama