Reklama

Reklama

Město lží

  • Velká Británie City of Lies (více)
Trailer 2

Detektiv losangeleské policie Russell Poole (Johnny Depp) nedokáže vyřešit svůj největší případ - vraždy hudebních legend Tupaca Shakura a Christophera Wallace přezdívaného Notorious B.I.G. Případ zůstává i po dvaceti letech otevřený. Reportér Jack Jackson (Forest Whitaker), který se zoufale snaží zachránit svou pověst a kariéru, je odhodlán zjistit proč. Spojí síly s Poolem, aby případ konečně uzavřeli. Poole odhaluje neuvěřitelný příběh o moci, korupci a zločinu a Jackson rozplétá síť skandálů a podvodů. Oba muži neúnavně pátrají po pravdě. Podaří se jim rozbít základy losangeleské policie? (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (60)

Juto 

všechny recenze uživatele

Príbeh je o detektívovi LAPD Russell Poole, ktorý vyšetruje prípad, keď tajný policajt zabil iného policajta. To ho vtiahne do vrážd Biggieho Smallsa a Tupaca Shakura. To, čo odhalí, je také obrovské, že čím bližšie je k pravde, tým viac sa mu nadriadení snažia zabrániť, aby sa k nej dostal. Na začiatku sa zdá, že rozprávanie filmu je veľmi mätúce, ale veľa flashbackov mi pomohli s vysvetlením príbehu. Pri pozeraní tohto filmu si trepa pamätať mena, ktoré sa vo filme objavia. Odporúčam divákom pozorne sledovať tento film. 6/10 ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Hvězdný herecký obsazení, který si rozhodně zasloužilo lepší scénář. Je to totiž neskutečná nuda, vlastně tam nenastal moment, kterej by byl nějak napínavej. Sice jde samozřejmě o známej případ a zase tady vychází na světlo světa rasová problematika, která v Americe trvá dodnes, nicméně na tohle téma jsou k vidění určitě lepší filmy. Čekal jsem od toho určitě víc, zvlášť s touto ústřední dvojicí. Ale jak jsem už psal, není to jejich chyba. Když nemají co hrát, film nezachrání. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že z orientace v postavách bych maturitu neudělal. Přišlo mě to, že je to spíš v duchu a míci amíkům a nebo kdo ty jména rapperů neslyšel prvně v životě jako já. Johnny Depp když hraje postavu, která se nechová jako kdyby vyšňupla popelářseký auto plný koksu, tak mu jde hraní nejlíp. Hudební doprovod hrozně pomáhal té správné konspirativní atmosféře. Cekově smíšený pocity náročné na sledování, někdy se to dost vleklo, ale zase filmařinka kvalitní ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý príbeh o vyšetrovaní smrti Tupaca a tlustoprda Biggieho. Škoda že len neprináša priveľa nového. Mnoho z verzií kto, koho, kedy a prečo nechal zabiť sme mohli vidieť v životopisných filmoch o oboch nebožtíkoch a hlavne v mnohých kvalitných dokumentoch (napríklad aj v seriáli Posledných 24 hodín života). Na film som sa tešil, no nedostal som tak veľa než som očakával. Skôr som dostal len potvrdenie, že "čierna" kultúra je o drogách, neviazanom sexe, kluboch, zbraniach, násilí, kriminalite a pár milionároch, ktorí vedia rýmovať. A to má podľa mňa ďaleko od kultúry. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Mistrovsky natočená, sirová kriminálka točená devadesátkovou zrnitou optikou za použití šedivých kamerových filtrů je technicky a také subjektivně vzato technicky jedna z nejvydařenějších za poslední roky. Prošpikovaná dobovými záběry a všemožnými udělátky. I Depp hraje pro něj dost netradiční postavu a není to vůbec zlé. Bohužel tomu ale sráží vaz diletantský scénář, který je zmatečný, retrospektiva příliš kostrbatá a celkově tomu chybí trochu lepší přehled, stejně tak i více šťávy. Je to ale obrovská škoda, protože formálně lahůdka. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie filmu prebiehalo priamo v Los Angeles počas decembra 2016 a skončilo v máji 2017. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno