Reklama

Reklama

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

  • USA The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (více)
Trailer 3

V dávných dobách byl vykován kouzelný prsten, který vlastnil pán Mordoru Sauron. Jeho moc začal využívat k šíření zla, ale o prsten nakonec v boji přišel, a ten na dlouhá léta zmizel. Nakonec ho našel hobit Bilbo Pytlík, který díky němu přestal stárnout. Na naléhavou žádost čaroděje Gandalfa předá prsten synovci Frodovi. Ten se svými kamarády Samem, Smíškem a Pipinem odcházejí do Hůrky a Gandalf se vydává pro radu za svým učitelem, čarodějem Sarumanem. Ten se však přidal na stranu zla a zajme ho. S pomocí tajemného hraničáře, přezdívaného Chodec, Frodo a jeho kamarádi uniknou jen o vlásek devíti černým jezdcům, kteří vyrazili z Temné věže, aby prsten našli a přinesli svému pánovi Sauronovi. Do Roklinky je svolána velká porada lidí a elfů, která rozhodne, že prsten musí být zničen. To je možné pouze tam, kde byl prsten zrozen, v ohni Hory osudu. Odvážný Frodo se nabídne, že tam prsten odnese. Nebezpečí je však příliš veliké, a tak se mu, jako jeho ochránci, postaví po bok čaroděj Gandalf, trpaslík Gimli, elf Legolas, bojovník Boromir, hobiti Sam, Smíšek a Pipin a také Chodec. Zrodí se Společenstvo Prstenu, které se vydává na nebezpečnou cestu plnou nástrah a nebezpečí. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (2 000)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Svet pred Pánom Prsteňov a po ňom už nikdy nebude taký istý. Knižné predlohy síce nepatrí k mojím naj ale istú neskrývanú fascináciu komplexnýmTolkienovým svetom nepopieram. A zároveň kategoricky odmietam reči o ich nesfilmovateľnosti, austrálčan Peter Jackson dovtedy známy hlavne splattermi si ich spracovaním vydláždil cestu na filmový Olymp. Natočil vôbec niekto lepšie fantasy? Možno áno, ale jedinečnosť Pána Prsteňov to určite nemôže ohroziť. A na počiatku stálo Spoločenstvo Prsteňa... ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 filmů, které musíte vidět, než umřete (spolu s 2. a 3.dílem). Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Celosvětově divácky úspěšný film. Dokonalý snímek dokonalého režiséra podle dokonalé knihy... Jeden prsten vládne všem, / Jeden jim všem káže, / Jeden všechny přivede, / do temnoty sváže... // Spletitý fantasy příběh o historii mocného prstenu v dávné Středozemi, ve kterém mne kromě špičkového napětí (např. Devítka nemrtvých přízraků) nejvíce zaujaly bohaté trikové scény - úprk před trpaslíky a balrogem v podzemí v Morii, v kontrastu s nádhenými scenériemi Roklinky, Lorienu a řeky s Argonauty. Trailer: http://www.csfd.cz/film/4711-pan-prstenu-spolecenstvo-prstenu-lord-of-the-rings-the-fellowship-of-the-ring-the/videa/ ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Peter Jackson. Dokázal nemožné! Skutočne stvoril Stredozem, zem hobitov a elfov, zem naozajstného priateľstva a odvahy, zem z časti rozprávkovú a z časti kruto reálnu. A do tej nás všetkých pozval. A len málokomu z nás sa z nej chcelo vôbec odýsť.Pri ohníku sedím, dumám, akýže to bude svet, keď raz dlhá zima príde, a neuzriem vtáčí let. Režisér a autorky scenára (Philippa Boyetová a Fran Walshová) veľmi presne vystihli ducha románu profesora Tolkiena, zachytili posolstvo Spoločenstva, posolstvo lásky a vzájomnosti, ktorá spája sily Dobra proti mocnostiam Zla. Sila príbehu bola umocnená profesionalitou prístupu k jeho sfilmovaniu.Peter Jackson nielenže sfilmoval nesfilmovateľné, ale urobil to lepšie, pardon, oveľa lepšie ako som ja a myslím si, že aj Vy, mohli očakávať. A scenéria, ktorá bola pre natáčanie vybratá je jedným slovom úchvatná. Nový Zéland, tak tam chcem raz ísť a pásť tam ovečky. Pán prsteňov je bezpochýb jedným z najlepších projektov v dejinách kinematografie vôbec. Peter Jackson stvoril filmový mýtus. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Začátek největší (zatim) trilogie... Perfektní představení světa Pána prstenu, které postrácí perfekcionismus knihy a všechen její obsah, ale to jí nelze vyčítat. Peter Jackson se rychlím tempem žene do konce série, která mu změnila život a producent, který ho před pár lety najmul na režii trilogie Pána prstenu se právě así cítí jako Bůh. Kvalitní obsah, o který vzhledem ke knize nemohla být nouze je však trochu zdlouhavý a natáhnutí na skoro 3 hodiny funguje ve výsledku jako protahování krásného a nastavováním důležitého. Co se herců týče nelze nic vytknout. Mládí kupředu a pořádně se zlepšovat, stáří kupředu a držet standard. Nelze nedat 5*, protože krása tohoto filmu se odvíjí na každém milimetru filmového pásku. Hurá do dalšího dílu. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Najveľkolepejšie fantasy, aké kedy uzrelo svetlo sveta. Mohol by ešte niekto po Jacksonovi stvoriť ohromnejšiu Stredozem so všetkým tým magickým tvorstvom, ktoré je jeho bezprostrednou súčasťou? Diametrálne oddeľovanie jednotlivých častí hviezdičkovou škálou považujem za úplne nezmyselné, každá časť je znamenitou súčasťou dokonale premysleného komplexného filmového celku a nedá sa vyčleniť. Spoločenstvo je poetickejšie a príbehovo ucelenejšie, ostatné pokračovania sú vzrušujúcejšie a akčnejšie, no vo všeobecnosti túto perfekcionisticky a zároveň citlivo pojatú trilógiu o odvahe, priateľstve, dobre a zle v najbližších desaťročiach len tak niečo neprekoná. ()

Galerie (156)

Zajímavosti (409)

  • Saruman (Christopher Lee) ve své věži Gandalfovi (Ian McKellen) prozradí, že Sauron (Sala Baker) již nemá fyzickou podobu, ale jeho duch neztratil svou moc. Zde se film s knihami poněkud rozchází, protože v knihách Glum (Andy Serkis) zřejmě jako jediný po Sauronově pádu viděl Saurona osobně a z jeho popisu vyplynulo, že Sauron má nyní jen čtyři prsty, což je zajímavý poznatek, že i přesto, že se mu podařilo získat zpět tělo, rána, kterou mu způsobil Isildurův (Harry Sinclair) meč, byla nezhojitelná. (Nick321)
  • V celé trilogii Pána prstenů spolu ženské postavy neprohodí ani slovo. (Slartibarkfast)

Související novinky

Nový Pán prstenů na cestě?

Nový Pán prstenů na cestě?

24.02.2023

Poté, co se koncem minulého roku podařilo švédské korporaci Embracer pořídit veškerá zbývající práva na značku Pána prstenů (seriálová koupil předtím za nemalé peníze Amazon), uzavřela nyní studia… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama