Reklama

Reklama

Pán prstenů: Návrat krále

  • USA The Lord of the Rings: The Return of the King (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nadchází čas rozhodující bitvy o přežití Středozemě. Putování jednotlivých členů Společenstva prstenu se dostává do poslední a rozhodující fáze. Čaroděj Gandalf, elf Legolas a trpaslík Gimli spěchají s dědicem trůnu Aragornem na pomoc zemi Gondor, která odolává ohromnému Sauronovu vojsku. Hobiti Frodo a Sam se v doprovodu Gluma snaží dostat hluboko do země Mordor, kde musí v ohních Hory osudu zničit magický Prsten moci. Jedině tak bude síla mocného pána temnot Saurona zlomena. Podaří se jim naplnit poslání Společenstva a zachránit Středozem? A za jakou cenu? (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 657)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Pán prstenů je asi mým nejoblíbenějším filmem ze všech a neomrzí ani po několikátém shlédnutí. Je to naprosto bezchybné dílo a vůbec filmu neuškodí, že efekty již mnohdy nejsou nejlepší. Mám rád všechny tři filmy zhruba stejně a tvoří spolu dokonalý celek. Návrat krále jsem však symbolicky přidal do své Top desítky nejlepších filmů, jako ten nejpovedenější z trilogie. PS: také asi jediný důvod proč jsem zvolil Petera Jacksona jako svého oblíbeného režiséra, ale zaslouženě. normální verze=90% prodloužená=100% ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Nejlepší z trilogie to asi nebude, ale s těmito soudy počkám až na prodlouženou verzi. Jackson rozhodně dokázal z nelehkého úkolu vytěžit maximum a já mu mohu jen poděkovat za nejúžasnější trilogii všech dob. Přesně takhle jsem si filmového Pána prstenů představoval, když jsem ho před lety četl. A ještě bych rád něco vzkázal všem, kdo žehrají na kvalitu triků: Nejste už nějak moc nároční? Kdybyste ten film viděli před deseti lety, tak byste jen zírali s otevřenou pusou:) ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv mám jako věrný fanoušek předlohy k mnoha věcem na Návratu krále nemalé výhrady, když uvážím naprosto bezprecedentní velkolepost celého díla, nemůžu hodnotit jinak než pěti hvězdami ani kdybych chtěl. A já nechci. Absolutorium pro všechny tvůrce, jmenovitě režiséra Jacksona a kamerový tým za tu neuvěřitelnou pastvu pro oči. Škoda některých úlitebv masovému diváctvu (příklad za všechny - Legolasova likvidace olifanta) a v některých scénách skutečně přepísknuté míry patosu. To jsou však jenom jedny z těch věcí, které jsou v širším pohledu na celý film drobnostmi. 90% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson | Hudba: Howard Shore | Produkcia: Peter Jackson, Barrie M. Osborne, Fran Walsh | Distribúcia: New Line Cinema | Štúdio: WingNut Films, The Saul Zaentz Company | Rozpočet: 93 miliónov $ | Tržby: 1,129,219,252 $ || Podľa knihy som už vedel, že to môže byť najlepší film všetkých čias v nesmrteľnom žánru fantasy. Stalo sa. Toľko hviezd čsfd nemá, koľko by som tejto trilógii dal ako celku. Nezabudnuteľná filmovo-knižná éra môjho života, ktorá už asi nikdy nebude prekonaná. Že najlepší film všetkých čias? Áno. Také pocity v kine zažije človek asi len raz za život. 130% | Videno v Capitol Košice, 15.1.2004 | ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Sice porvé když jsem to viděl, tak jsem to považoval za skvělej film, ale měl jsem pocit jako kdyby tomu něco scházelo, jenže když jsem viděl tu nejnabušenější rozšíenou verzi, která existuje, tak jsem okamžitě změnil názor a teď už bych váhal, kterej z těch tří dílů je nejlepší, protože 4 hodiny utečou jako voda a nezanechaj jedinej náznak nudy nebo něčeho podobnýho, prostě čtyři hodiny přeplněný skvělými efekty, naprosto dokonalou hudbou, bezchybnými hereckými výkony a nezapomenutelným dějem, který celou tuhle trilogii uzavírá, tak jak se sluší a patří a tentokrát mi dokonce nevadil ani ten zdlouhavej konec, prostě paráda ()

Galerie (195)

Zajímavosti (208)

  • Ve scéně, kdy se Frodo (Elijah Wood) vyseká z pavučin, má vlasy obalené pavučinami. Když však vyleze ven, kde na něj okamžitě zaútočí Glum (Andy Serkis), nemá na vlasech jedinou pavučinu, přestože by si je za tak krátkou dobu nestihl smést. (Mr.Hudson)
  • Příčinou toho, proč Denethor (John Noble) nenáviděl svého mladšího syna, byla smrt jeho ženy, která krátce po porodu onemocněla a zemřela. Tato nenávist vůči Faramirovi (David Wenham) se znásobila smrtí staršího syna Boromira (Sean Bean). (Nick321)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Lord of the Rings in Concert

Lord of the Rings in Concert

09.11.2023

Cesta „Společenstva Prstenu“ je u konce, rozhodující bitva o Středozem začíná! Vychutnejte si dramatický závěr celé trilogie v unikátním filmovém představení za doprovodu živé hudby oscarového… (více)

Reklama

Reklama