Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přání k mání poetickou, hravou a humornou formou vypráví příběhy několika podob lásky: o trampotách náctiletého Alberta, který je až po uši – a hlavně neopětovaně – zamilován do sestry svého nejlepšího kamaráda, o lásce mezi Albertovými rodiči, tedy o varietním kouzelnickém duu prožívajícím krizi středního věku, a také o lásce rodičovské, kdy se floutek a lamač dívčích srdcí Bosák junior snaží získat pozornost a lásku svého otce, mocného hoteliéra. Albert a všichni ostatní nakonec přijdou na to, že ke štěstí není zapotřebí kouzel a magie, ale hlavně odvaha věci kolem sebe změnit k lepšímu. To ovšem neznamená, že opravdová kouzla a čáry neexistují... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (159)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že i u nás existují tvůrci, kteří disponují neomezenou dávkou fantazii, kterou dokáží vměstnat do svého díla. Inspirace Wesem Andersonem, a filmy jako Až výjde měsíc nebo Grandhotel Budapešť je tu hodně viditelná, a za mě je to jenom dobře. Velmi hravá rodinná pohodovka, která ve vánočním čase příjde určitě vhod. Speciální pochvalu pak zaslouží komplet herecké obsazení ,od velmi talentovaného Filipa Antonia, až po to, že se do malých štěků podařilo získat mnoho známých jmen (Neužil, Přeučil...). Pokud chcete originální film, který si dokáže užít komplet celá rodina, tak jste tu správně, děcka se zabaví u naivního příběhu dětské lásky, starší ročníky pobaví všemožné vizuální a zvukové vychytávky. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal děsivě. Teprve asi po půl hodině se to začalo k lepšímu obracet - tedy ne zas až tolik, aby se ve výsledku dospělo ke kvalitativně opačnému extrému, ale přece jen se povedlo docela dost zachránit. Filmu se každopádně nedá upřít originální - aspoň v kontextu české kinematografie - styl, který se povedlo držet od začátku do konce. Slabší to bohužel bylo s humorem jako takovým. Dávám dvě hvězdičky za odvahu. ()

Reklama

Ukko odpad!

všechny recenze uživatele

Tý krávo! Vydržel jsem půl hoďky a pak se šel… najíst. Já nevím, ale já myslel, že dramťáků s dobrýma děckama co umí hrát je celkem dost, ne? Dětské herecké výkony jsou otřesné, dospěláci zdatně sekundují, scénář jsem asi nepochopil a režisér byl zřejmě najatý kulisák. Překombinované scény a dech beroucí DRAMATICKÁ hudba, která hraje FURT! Řadí tento snímek mezi opravdové majstrštychy… Možná se na to podívejte, ať víte, co zdatně sekunduje druhému Dědictví. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Doufám, že mi to zbaštíš !!" ;) Tentokrát to Karasovi zbaštím nesmírně rád, protože Přání k mání v důsledku navzdory své opatrnosti platí za výtečný biják de facto evropského formátu.. Jakkoli svých zřejmých předobrazů a inspirací zejména v Karlíkovi a továrně na čokoládu, o Hugovi ani nemluvě, v podvratnosti nedosahuje ani s buřinou pana Tau, lze jej považovat za jeden z nejzajímavějších tuzemských filmových počinů poslední dekády.. Navíc výborně odehraný.. Škoda těch šablonovitých poselství a několika nedotažených motivů.. ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoci, ale tohle je jedna velká katastrofa. Myslím si, že jsem velmi trpělivý divák a nepotřebuji vědět celou dějovou linku v prvních patnácti minutách. Nevadí mi ani, když téměř celý film ležím v otázkách a nějak mi na ně nikdo nechce odpovědět. Co ale nestrpím je to, že nejenže po půl hodině nevím, kdo má být tím hlavním hrdinou, s kterým se mám pustit na horskou dráhu emocí, ale vlastně ani netuším, o čem by film měl být. O přáních, která nejsou k mání? O rodičích a jejich dětech? O tom, že všechno zlé je k něčemu dobré? Miluji, když je dílko prosycené poetikou, hravostí a láskou k tomu fiktivnímu světu za kulisami, bohužel můj vztah zde zůstal chladným, a já si ani nedokáže představit, že by mezi námi mělo být pouto alespoň přátelské. Nechť tedy pro jiné dveře k tomuto jsou otevřené. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Ve všech exteriérových záběrech na visutou závěsnou dráhu mají soupravy čtyři vozy a pohybují se poměrně rychle. Ve scénách z bytu, kde bydlí Albert (Filip Antonio), se ale za okny míhají světla z visuté dráhy mnohem delší dobu. Dráha by tak musela mít minimálně třikrát více vagónů. (Martin_L)
  • Ve filmu bylo použito 236 kostýmů. (SONY_)
  • Téměř všechny děti během natáčení onemocněly, Lukáš Březina dokonce musel být na pár dní hospitalizován. (SONY_)

Reklama

Reklama