Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přání k mání poetickou, hravou a humornou formou vypráví příběhy několika podob lásky: o trampotách náctiletého Alberta, který je až po uši – a hlavně neopětovaně – zamilován do sestry svého nejlepšího kamaráda, o lásce mezi Albertovými rodiči, tedy o varietním kouzelnickém duu prožívajícím krizi středního věku, a také o lásce rodičovské, kdy se floutek a lamač dívčích srdcí Bosák junior snaží získat pozornost a lásku svého otce, mocného hoteliéra. Albert a všichni ostatní nakonec přijdou na to, že ke štěstí není zapotřebí kouzel a magie, ale hlavně odvaha věci kolem sebe změnit k lepšímu. To ovšem neznamená, že opravdová kouzla a čáry neexistují... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (159)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Nekřečovité, zábavné, navíc je potěšující vidět Vítězslava Jandáka po trapčení v politice v pořádné roli. Vizuálních nápadů jako blázen, což je možná škoda, bylo by lepší dělat věci z větším rozmyslem, ale aspoň to zakryje, jak je snímek dějově řídký. Plusy filmu doplňuje netradiční pár Čvančarová a Myšička, kteří si spolu normálně nezahrají. Opatrných 70%. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Konečně čeští tvůrci přišli s novým nápadem. Za to je chci moc pochválit, protože tento film se úplně odlišuje od ostatních novodobých českých filmů. A díky tomu se mi to také líbilo, děj mě zaujal a udržel mou pozornost až do konce. Dokonce mi ani nikdo z herců nevadil, jak to bývá u českých filmů. Tady mi přišlo to obsazení dobré. Jinak u Martina Myšičky jsem si po celou dobu myslel, že je to Ivan Trojan. :D Jediné, co mi trhalo uši, byla čeština Ivana Romančíka st., já ho neznám, ale dle výslovnosti se jedná o Slováka, který poprvé v životě mluvil česky. To byl hrozný přízvuk. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Doufám, že mi to zbaštíš !!" ;) Tentokrát to Karasovi zbaštím nesmírně rád, protože Přání k mání v důsledku navzdory své opatrnosti platí za výtečný biják de facto evropského formátu.. Jakkoli svých zřejmých předobrazů a inspirací zejména v Karlíkovi a továrně na čokoládu, o Hugovi ani nemluvě, v podvratnosti nedosahuje ani s buřinou pana Tau, lze jej považovat za jeden z nejzajímavějších tuzemských filmových počinů poslední dekády.. Navíc výborně odehraný.. Škoda těch šablonovitých poselství a několika nedotažených motivů.. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní námět je neumětelsky zpracovaný. 1) Vždy jsem chtěl vědět, proč obdarovaní vyplýtvají svá přání na blbosti anebo na to, aby se přesvědčili, že je přání skutečné. Chápu, že chtějí nabídku verifikovat, ale snad to lze udělat inteligentněji, než si přát, aby nebyla škola nebo aby nasněžilo. Et voilà! Konečně jsem se dočkal příběhu, kde hlavní postava opravdu o věci přemýšlí a kde dosud nevyčerpané přání způsobí rozruch._____ 2) Bohužel však v podstatě nesympatické postavy vykazují barvotiskové znaky, chybí prokreslení charakterů. Mluví se zde šroubovaně a nezajímavě a režie nerespektuje obvyklé postupy vyprávění, což vytváří v divákovi podivný a nepříjemný pocit. Režisér chvílemi působí, jakoby nezvládal řemeslo (scénka na porouchaném ruském kole)._____ 3) Vychcané děti se chovají jako vychcaní dospělí a čím blíž se film blíží ke konci, tím je to všechno horší._____ 4) Všiml jsem si 17letého Jana Maršála (hoteliérův syn Vincent), 17letého Slováka Olivera Oswalda (Vincentův nohsled) a Filipa Lacha (Vincentův nohsled)._____ 5) Karlovým Varům visutá dráha sluší._____ 6) Výstižný koment: xxmartinxx***, Handle***. ()

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavá pohádka s hrozně hyperaktivním dějem. Některé scény se odehrají tak rychle, že by se daly přehlédnout pohým mrknutím oka. A ne že by mi děj přišel špatný, právě naopak, docela se mi líbil, jenom mi přišlo, že neustále někam spěchal. Prezentačně mi tento snímek připomíná filmy Wese Andersona, je zde spousta symetrických nehybných záběrů, podobných kompozic a daších maličkostí, které vypadají jako z filmu Grand Budapest Hotel nebo Moonrise Kingdom. Film je slušně natočený, několik scén má ale otřesný střih a jiné mají velmi nehezké close-up záběry. Herecké výkony byly většinou dobré, mladí herci ale byli trochu nekonsitentní, v některých scénách jim to šlo a v jiných zase ne. Jako celek se mi film líbí, v mnoha aspektech ale mohl být lepší. 6/10 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Krátce po natáčení filmu získal hotel Imperial další hvězdu. Už pátou. (SONY_)
  • Ve všech exteriérových záběrech na visutou závěsnou dráhu mají soupravy čtyři vozy a pohybují se poměrně rychle. Ve scénách z bytu, kde bydlí Albert (Filip Antonio), se ale za okny míhají světla z visuté dráhy mnohem delší dobu. Dráha by tak musela mít minimálně třikrát více vagónů. (Martin_L)
  • „Nejsou tu hrady, draci, princezny ani princové. Přání k mání je prostě vánoční příběh s trochou kouzel. Pro mě je to návrat k filmům, jakými byl třeba Pan Tau (1989) nebo Lucie, postrach ulice (1983),“ přiblížil svůj film Vít Karas. (SONY_)

Reklama

Reklama