Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek "12 hrdinů" se odehrává v trýznivých dnech, které následovaly po událostech 11. září 2001. Americká speciální jednotka vedená kapitánem Mitchem Nelsonem (Hemsworth) je vybrána, aby byla jako první poslána do Afghánistánu na velice nebezpečnou misi. Musí zde v drsných horách přesvědčit generála Severní Aliance Dostuma, aby se k nim připojil v boji proti společnému nepříteli: Talibánu a jejich spojencům z Al-Káidy. Kromě překonání vzájemné nedůvěry a obrovských kulturních rozdílů musí Američané – zvyklí na moderní způsob boje – přijmout prastarou strategii válčení na koních. Navzdory této rozpačité alianci musí noví spojenci čelit drtivé převaze – nelítostnému nepříteli, který nebere zajatce. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (234)

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

O těchhle válečných true story začínám pochybovat. Pomalu každý válečný film nese pravdivý příběh. Bojovat proti Al-Káidě, Talibánu, který má tisíce fanatických vojáků, tanků, minometů a pořádný arzenál zbraní a vyhrát s 12 chlapy na koních, no to je už na pováženou. Za chvíli se budou bitvy vyhrávat na kolečkových bruslích s oštěpy. Dávám 50% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem nechápal, koho zase napadlo točit film o 11.září, když už jich vzniklo tolik a snad vše již bylo odvyprávěno. Ovšem kampaň pracovala s trumfem v podobě Chrise Hemswortha, takže jsem si řekl, že to nejspíše uvidím, ale raději od toho moc nebudu očekávat. Což se tak nějak potvrdilo. 12 strong zřejmě rychle zapadne, jelikož to ani v Americe, kde by logicky měl být boom největší, nijak extra netrumfovalo a pokud někdo z producentů zároveň cílil na oscary, tak se mu to krutě nevyplatilo. Pokud bych měl zmínit jedinou “věc”, co mě na filmu opravdu zaujala, tak tím je u mě poměrně překvapivě Michael Shannon, kterého jsem doposud viděl už v opravdu hodně filmech a vím, že je teď mezi diváckou obcí velmi oblíbený, ale mě asi naplno přesvědčil až zde. Sice je divné, že tu slouží mladšímu kapitánovi, ale když si uvědomím, že tím kapitánem je Thor a někdo samozřejmě musí hrdinně zařvat, tak už mi to vlastně tak zvláštní nepřijde. A pokud bych měl zmínit nějaké mínus, tak rozhodně akční pojetí, které se zvrhlo v tupou oslavu hrdinství, přičemž vojáci doslova kosí jednu stojící figurku za druhou a nemůže to snad rezonovat ani v člověku se silně patriotistickým srdcem. Neškodná jednohubka, kterou zřejmě moc lidí nezachytí ani v bedně. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ano, přesně takhle se to celé samozřejmě stalo. Hodní kluci američtí se vydali zachraňovat muslimské životy a bezhlavě se vrhali do víru války a dávali v sázku své bídné životy. V reálu bych si to představoval asi tak, že kluci leželi někde ve stínu na horském hřbetu, chytali bronz a tu a tam si objednali krupobití na zadané souřadnice. Tento film je tedy dle očekávání klasickou americkou náborovou pohádkou. Když jsem viděl ty úvodní debilní klišoidní sentimentální pasáže se sondami do rodin jednotlivých "hrdinů", tak se mi chtělo zvracet. Naštěstí to zde tvůrci na rozdíl od ostatních válečných "velkofilmů" vzali v kostce. Film se nebral až tolik vážně, jako obdobné píčoviny a dobře se koukalo na tradičně úžasného Shannona a solidního Hemswortha. Škoda, že se tvůrci neoprostili i od ostatních sentimnetálních kokotin ve stylu adopce malého arábka černouškem a podobně. Lepší dva kousky. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Od pár jiných jmen za kormidlem to mohla byt fakt strašná pecka! Takhle je to sice pořád parádní, ale až moc lehký průchod vším tím marastem a bahnem, co tam ti vojávi museli zažít. Nenudil jsem se vůbec, ale v ne málo situací jsem si řekal, že ani neni možné nechitit kulku. Zasloužilo by to přitvrdit. Je tam patrioctví jak od Míši Baye, ale bohužel ne jeho um. 3,5* ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

AKční masakr vypadal dobře, ale způsob vyprávěný vůbec neměl šťávu je to skoro až neuvěřitelný, aby takový příběh působil nudně, ale působil toho se chopit Bay, Fuga tak to by bylo žrádlo. Ještě by mě zajímalo, jak to bylo v reálu, protože mě to přišlo až neskutečný, jít do toho takhle po hlavě a jen se zamazat od bahna. Bejt já, tak určitě zařvu. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Američtí vojáci opravdu dali generálu Dostumovi dárek. Nejprve mu dali krmivo pro koně, které ho moc nepotěšilo. Tak mu poté dali vodku, kterou už ocenil. (Gordy34)

Reklama

Reklama