Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek "12 hrdinů" se odehrává v trýznivých dnech, které následovaly po událostech 11. září 2001. Americká speciální jednotka vedená kapitánem Mitchem Nelsonem (Hemsworth) je vybrána, aby byla jako první poslána do Afghánistánu na velice nebezpečnou misi. Musí zde v drsných horách přesvědčit generála Severní Aliance Dostuma, aby se k nim připojil v boji proti společnému nepříteli: Talibánu a jejich spojencům z Al-Káidy. Kromě překonání vzájemné nedůvěry a obrovských kulturních rozdílů musí Američané – zvyklí na moderní způsob boje – přijmout prastarou strategii válčení na koních. Navzdory této rozpačité alianci musí noví spojenci čelit drtivé převaze – nelítostnému nepříteli, který nebere zajatce. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (234)

URBAN 

všechny recenze uživatele

Chris Hemsworth je ve své roli Thora excelentní, ale v této roli? Asi mu chybí tvrdá ruka režiséra který by dokázal vyzdvihnout jeho kvality a nehledě na herecký výkon Hemswortha tento film jako celek taky moc nefunguje a hádám že mi za pár dni vyšumí z hlavy. Nedokázaly mě v tomhle filmu zaujmout ani akční scény což už jen toto vypovídá o kvalitách tohoto snímku . (17.6.19/TV) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ani po rokoch nedokážem prísť na chuť Ch. Hemsworthovi, proste ako herec mi veľmi nesedí. Už úvod filmu naznačil v akých sračkách sa budeme nasledujúce dve hodiny pohybovať. V úvode vidíme útok na "dvojičky" a Ch. Hemsworth sa nasral a rozhodol sa rozkopať celý Afganistan..., aspoň tak debilne je to v úvode podané. Od filmu podľa skutočnej udalosti čakáte rezervovaný prístup, rešpekt a úctu k skutočným postavám. Polovica filmu pripomína Ramba 3, ale tam je to ok. Tu jednoducho cítite a viete, že takto sa film podľa skutočnej udalosti nerobí. M. Shannon max. nevyužitý, doslova nudný. Jediná postava , ktorá drží film nad vodou je afgánsky veliteľ a niektoré akčné scény(rakety smerom na kopce) celkom ušli. neviem ako prijali film skutočné postavy, ale ja by som veľmi šťastný nebol. ++++ V prvej scéne navádzania bômb, spadnú bomby mimo a náš "rambo" musí ísť bližšie, riskovať život! aby dal správne súradnice. Hovorím si, to debil nedokáže pripočítať 200-300 metrov?? V jednej z ďalších scén už to dokáže, to je fakt zaujímavé... A taký magor robí veliteľa?? 60%. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Američani v Afghanistánu na koních, někomu to přišlo asi jako dobrej námět na film. Navíc byli tak hrdinní... Šlo tam o dobytí nějakého území kdesi v zaostalé prdeli, kde nežijou jen teroristi, takže to nešlo jednoduše vybombardovat celé. Najdeme tam všemožné kýče válečného filmu a kromě třech hlavních herců jsou ostatní jen do počtu. A ti tři taky zrovna nejsou někdo, koho bych já neameričan nějak obdivoval. Zajímavá mohla být postava jejich spojky (asi z CIA) kšlitovkáře s kšiltem dozadu, ale prostor dostala jen na uvítání v zemi, takže tam byla vlastně zbytečná. Ale je to příběh podle pravdy, kterej leckoho může zaujmout. Mě to ale nebavilo. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Naprosto všechny scény v tomto filmu jsou podle pravdy včetně tý, kde Thor osedlá Hátátytlu a cvalem se vyřítí proti 497 talibáncům, 14ti bojovým vozidlům a několika tankům a všem jim nakope prdel. Vím to na 100% protože jsem tehdy cválala, spolu se zblitkem jednotky a pár agháncema, vedle něho na velbloudovi a všechno jsem to točila a kdybychom se po tý akci krutě nevožrali a já kráva neztratila kameru s tímto videem, tak bych Vám to tady všem doložila včetně scény, kdy se na tom koni pak všichni chlapi vystřídali (na hřbetě, ne že ho vojeli) protože ten kůň zachránil svět, pyčo !! Neprůstřelnej, nesmrtelnej přes bomby skákající My Little Ponny je nebezpečnější zbraň než gumová atomovka. Dalším jasným fucktem je , že Thor do tý doby velej v boji rotě max ve hře Comand and Conquer, kde měl ty nejlepší výsledky a samo sebou všech svých jedenáct hošanů z tý horký prdele vytáhnul zpátky do lásky plné Jů Es Ej. Sama jsem v té válce postřílela asi 200 talibánců, řezala jim uši, trhala zuby a prodávala ledviny, během bombardování z oblohy, takže jsem si prošla peklem o kterým nikdo z vás zmrdů nemá ani ponětí. A že mi nevěříte? To mám u píči, my jsme to vyhráli a historii píšou vítězové, takže žádnej Thor, žádnej kůň, ale Já sama a pěšky s čínskýma hůlkama v ruce jsem vyhladila komplet celej zlej Talibán. Od té doby mu tam říkají Ta-Linh-Bán, uprostřed náměstí mám sochu v životní velikosti (160 cm s 10 cm podstavcem) , ke který nosej denně oběti, jen abych se nevrátila a talibánci mnou straší děti, který nechtěj večer spát !!! Mno ale pokud tenhle film berete s nadhledem a něvěříte každýmu hovnu, co se tam děje, tak je to celkem koukatelná píčovina. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vlastne ani neviem prečo som si to pustil. Hlavne v poslednej dobe patriotizmom nasiaknuté filmy o vojne moc nemusím, no v tomto prípade to nebolo nič hrozné. Samozrejme smiešny americký trotlizmus tu je, a je ho pomerne dosť, no akcia čo to napravila. Tá bola dobrá, aj keď som sa nestíhal čudovať ako je vlastne možné, že sa tým americkým hrdinom podarilo všetkým tým guľkám vyhnúť. No ale asi sa im to podarilo neviem... vraj podľa skutočnej udalosti. Nechcem nikomu krivdiť, ale kľudne to mohlo byť aj tak, že do tých bojov s talibanom naši americkí hrdinovia hnali pred sebou tých chudákov afgáncov a oni len kontrolovali situáciu a navádzali rádiom bomby. Ale to je len teória :) Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Michael Shannon si zahrál vojáka ve filmu World Trade Center (2006), organizoval zde odvetnou akci za útok na „dvojčata“. Ve filmu 12 Strong hraje vojáka reagujícího na tento útok. Dalším hercem, který si zahrál v obou filmech, je Michael Peña, ten si však v prvním filmu zahrál policistu. (bagrneplave)
  • Meno uzbeckého generála – Dostum (Navid Negahban) – v preklade z uzbečtiny znamená "môj najlepší priateľ". (Astonko)

Reklama

Reklama