Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Mrazivé pomstě, strhujícím akčním thrilleru plném černého humoru, hraje Liam Neeson Nelse Coxmana, muže od rodiny, jehož klidný život s manželkou (Laura Dern) je obrácen vzhůru nohama, když jim za podivných okolností zemře syn. Nels začne pátrat po pravdě o smrti svého potomka na vlastní pěst a jeho touha po spravedlnosti se rychle změní v krutou mstu. Drogový král přezdívaný Viking (Tom Bateman) postupně záhadně přichází o své zabijáky a Nels se pomalu mění z příkladného občana v chladnokrevného mstitele, který nedovolí ničemu a nikomu, aby mu stál v cestě. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (353)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Zábavná vyvraždovačka, ktorá síce miestami nevie do ktorého žánru má patriť ale má svoje silné miesta. Pekne urobené logické zvraty a aj vtipné wtf momenty. Po dlhom čase film s Liamom Neesonom, ktorý je správne pritiahnutý za vlasy ale zároveň má v sebe punc logiky a aj emócií. Záporák archetypálny ale veľmi dobre spravený. V zasade film na poli dvoch hodín vypovedal celkom dosť. A dávalo to hlavu aj pätu a nestrácal som sa. Nevrátim sa k tomu ale bavil som sa. Škoda nevyužitého priestoru krásky Emmy Rossum. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Cold Pursuit mě ve výsledku bavil ještě o kousek více než jeho skandinávský předobraz, což je dáno zejména tím, že úplně jeho stejná práce s humorem a trapností je zde aplikována na americké reálie, ve kterých je vtip většinou následován odmlkou na smích, takže onen severský humor zde působí ještě nepatřičněji. Několik scén vytáhne vtip do až nesnesitelné trapnosti než se z ní stane opět vtip, přibývání náhrobků, zpětně odhalujících náboženskou příslušnost mrtvol jednoznačně motivuje k tomu zneužít film na drinking game a občasné závany zašlé mafiánské hrdosti (sbohem Wingmane) nutí zasalutovat k plátnu. Navíc koulující se mafiánský Indiány (mezi které se omylem vmísil i jeden Ind) nemáte na stole každý den. My kind of entertainment. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Remake filmu "Boj snežného pluhu s mafiou" potvrdzuje, že ani rovnaký režisér a námet nezaručuje úspech. Film trpí dramaturgickými úchylkami, mnoho scén nemá absolútne význam a zmysel ( Made in China, rogalo, nájomný vrah ) a predlžuje film do zbytočnej minutáže. Určité dialógy istým spôsobom navodzujú atmosféru čierneho humoru, je to však málo, takže podozrievam tvorcov, že film mysleli vážne. Treba však oceniť skvelý soundtrack. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Asi nejzbytečnější film, který jsem letos v kině viděl a byla by škoda, kdyby se jednalo o jednu z posledních Neesonových rolí. Film je remakem norského Kraftidioten, což ze strany Američanů chápu, protože oni se na Evropské filmy koukat nebudou, co však nechápu, proč film režíruje tentýž režisér a to vidím snad poprvé, kdy originál a remake natáčí jeden chlap a to je i kámenem úrazu, protože ten film je naprosto stejný. Sledovat film, kde vím kdo umře, jak umře a jak to celé skončí jen s jinými herci nemá pro mne moc smysl, humor na mne podruhé už nefungoval a hlavně se ztrácí pointa celého filmu, jelikož originál byl jakousi černohumornou parodii na Norské mafiány s krásnou Norskou přírodou, kdežto tohle se natáčelo v Kanadě a vtipné výstřely padají spíše do prázdna. Liam hraje svůj standard, ale záporák je výrazně slabší a po akční stránce taky není oč stát. Uvažoval jsem z kina odejít. 40% Za Liama a celkem slušné řemeslo, jinak zbytečnost. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Řidič nesmí kličkovat na dálnici, zastavovat o jinej vůz, o zeď, o strom, troubit na slečny, pouštět volant, věnovat se stopařce, brzdit při smyku, překážet rychlejším, nadávat chodcům, zapomenout klíče od vozu ve voze, kouřit u pumpy, přejet šéfovi psa a vůbec … můžeš mi věřit, když ti tady povídám, řidič ten tvrdý chleba má. Liam Neeson pojal tu písničku od Ládi Vodičky po svým, přírodním i fyzikálním zákonům navzdory, ale ...alespoň teď i my na csfd víme, že řidič tvrdej chleba má. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Auto, v ktorom jazdí Viking (Tom Bateman), je elektromobil Tesla model X. (ČSFD)
  • Začiatkom roka 2017 bolo filmu zamietnuté povolenie na nakrúcanie v národnom parku Banff v kanadskej Alberte. Vysvetlením bolo, že Parks Canada namietal proti tomu, aby antagonista filmu bol domorodý Kanaďan. V parku sa tak nakoniec nenakrúcalo. (Arsenal83)
  • Řeka, která je ve filmu pokryta silnou vrstvu ledu, má však tak silný proud, že by nebylo možné, aby se na něm tvořil led. (ČSFD)

Reklama

Reklama