Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Mrazivé pomstě, strhujícím akčním thrilleru plném černého humoru, hraje Liam Neeson Nelse Coxmana, muže od rodiny, jehož klidný život s manželkou (Laura Dern) je obrácen vzhůru nohama, když jim za podivných okolností zemře syn. Nels začne pátrat po pravdě o smrti svého potomka na vlastní pěst a jeho touha po spravedlnosti se rychle změní v krutou mstu. Drogový král přezdívaný Viking (Tom Bateman) postupně záhadně přichází o své zabijáky a Nels se pomalu mění z příkladného občana v chladnokrevného mstitele, který nedovolí ničemu a nikomu, aby mu stál v cestě. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (353)

GeusX 

všechny recenze uživatele

Deja vu... to byl můj neustálý pocit takřka od začátku filmu. Nebo, že by ... no jasně, remake jako vrata. Není to tak dávno, co jsem viděl skandinávský originál a tento americký je na drobné nuance (indiánii a tak...) téměř doslovnou kopií. Možná kvůli znalosti originálu, možná kvůli Liamu Neesonovi, u něhož jsem si tak nějak již zvykl, že padouchům automaticky nakope prdel, jsme od toho nebyl tolik na větvi. Přesto solidní "komorní" thriller s kapkou humorného nadhledu. 70% (viděl jsem: 1x cz) ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem remake, takže jsem rád, že hodnotím obejktivně bez srovnávání. Je to příjemný mix černého humoru s brutalitou a akcí, na kterém sice je vtipná jeho přiznaně předvídatelná repetitivnost, ale nakonec se utopí v dlouhé stopáži. Neeson celkem mdlý, ale na roli se to hodí. Jsou to lepší tři hvězdy, ale na hodinky jsem v sále koukal, takže... ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Zábavná vyvraždovačka, ktorá síce miestami nevie do ktorého žánru má patriť ale má svoje silné miesta. Pekne urobené logické zvraty a aj vtipné wtf momenty. Po dlhom čase film s Liamom Neesonom, ktorý je správne pritiahnutý za vlasy ale zároveň má v sebe punc logiky a aj emócií. Záporák archetypálny ale veľmi dobre spravený. V zasade film na poli dvoch hodín vypovedal celkom dosť. A dávalo to hlavu aj pätu a nestrácal som sa. Nevrátim sa k tomu ale bavil som sa. Škoda nevyužitého priestoru krásky Emmy Rossum. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kterak z rodinného dramatu vypadne černohumorný guláš, ve kterém je zabíjení rutinou. Tyhle ingredience mi dvakrát nevoněly. Chuť mi chyběla. Remake Boje sněžného pluhu s mafií natočil ten samý režisér. Proč ne? Poučil se z chyb, napodruhé volil lépe, nabízí se napsat. Jenže.. Charismatický Liam Neeson už mstil kdekoho. Vede obyčejný život, mezi vyhlášenými sjezdovkami protahuje se svým sněžným pluhem několikrát denně zoufale neprůjezdné silnice. Lusknutím prstu ovšem přijde o syna. Lusknutím prstu dojde k odcizení s manželkou. Lusknutím prstu spáchá první zločin. Je totiž přesvědčený, že synek nebyl žádným feťákem a nepředávkoval se (i když nějaký ten škraloup by se našel). Má pravdu, chlapec jeden. Kolotoč odplaty se rozjíždí, jedna celá mafiánská větev začíná řídnout. A do toho se ještě začne ozývat indiánská (drogová) konkurence. Takže se jedna osobní msta stává součástí války dvou nemilosrdných gangů. Jenže celkově ono coenovské ražení neladí. Norský filmař Hans Petter Moland se slušně rozjel, ale brzy podřadil a líně doklouzal do finále. Černý humor mám rád, chápu nadsázku, ale tady to všechno vyznívá tak nějak zvláštně. Pomníčky ve formě mezititulků, koulovačka indiánských gangsterů nebo posedlost zdravou stravou (a ještě ve stejné podobě třikrát denně) je sice určitým ozvláštněním, ale v celkovém vyznění to nemá žádný význam. Scén, které nevtáhly, je víc. Bohužel. Víceméně zklamání. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Ze všech Neesonovek akčního charakteru z poslední dekády určitě nejzábavnější a nejnápaditější kousek. Bavily mě nenápadný vtípky při dramatických scénách nebo poskoci hlavních bossů, co za zády svejch šéfů dělaj blbosti a kecaj o kravinách. Taky to má pěkný a v rámci žánru neokoukaný scenérie. Víc takovejch filmů. 80% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • V New Yorku zrušili slavnostní premiéru na červeném koberci kvůli rasistické kauze britského herce Liama Neesona, který má ve snímku hlavní roli. Herec se v rozhovoru pro The Independent přiznal, že kdysi chtěl zabít černocha poté, co muž tmavé pleti znásilnil jemu blízkou osobu. Reportéři se o zrušení premiéry dozvěděli dvě hodiny před jejím oficiálním začátkem. Tato kauza měla také dopad na finanční stránku filmu v USA, kde si film po prvním víkendu promítání odnesl jen 10,8 milionů amerických dolarů. (Waltz)
  • Začiatkom roka 2017 bolo filmu zamietnuté povolenie na nakrúcanie v národnom parku Banff v kanadskej Alberte. Vysvetlením bolo, že Parks Canada namietal proti tomu, aby antagonista filmu bol domorodý Kanaďan. V parku sa tak nakoniec nenakrúcalo. (Arsenal83)
  • Když Coxman (Liam Neeson) pouští unesenému klukovi klasiku, tak je to Dvořákův „americký“ smyčcový kvartet. (kuky)

Reklama

Reklama