Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Mrazivé pomstě, strhujícím akčním thrilleru plném černého humoru, hraje Liam Neeson Nelse Coxmana, muže od rodiny, jehož klidný život s manželkou (Laura Dern) je obrácen vzhůru nohama, když jim za podivných okolností zemře syn. Nels začne pátrat po pravdě o smrti svého potomka na vlastní pěst a jeho touha po spravedlnosti se rychle změní v krutou mstu. Drogový král přezdívaný Viking (Tom Bateman) postupně záhadně přichází o své zabijáky a Nels se pomalu mění z příkladného občana v chladnokrevného mstitele, který nedovolí ničemu a nikomu, aby mu stál v cestě. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (353)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Skandinávskou verzi jsem neviděla a jak se znám, líbila by se mi víc. Ale ani toto zpracování mě nijak nepohoršilo, zábava dobrá, moje oblíbená Laura Dern zahrála sice pomálu, ale za to silně, Liam Neeson byl tradičně fajn. Film pokládám spíše za černou komedii, která se na velkém plátně moc pěkně vyjímá. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V podstate presne to isté, čo originál. Ale keďže ten som videl pri jeho premiére, tak mi už mnoho vecí vypadlo. A Neeson je rovnako dobrý ako Skaarsgard, takže sa nemám na čo sťažovať. Máme tu linku s indiánmi, čo nakoniec nášmu hrdinovi nečakaným spôsobe pomôže. Hlavnou témou je láska k synovi, máme ju tu celkovo trikrát. Väčšiu výčitku môžeme smerovať k faktu, že keď máte k dispozícii Lauru Dern, tak by ste ju mali viac využiť. Podobne aj línia s policajtami nie je príliš využitá, ale subjektívne mi to nijako zvlášť nevadilo. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Remake výborného snímku "Kraftidioten" s Liamem Neesonem v hlavní roli se bohužel moc nepovedl. Je to dáno pravděpodobně tím, že na remake je prostě moc brzy. Vždyť původní snímek je pouze 5 let starý. Avšak i poté, co od tohoto detailu opustíme, zjistíme, že i po filmové stránce nejde o tak závratný úspěch jako u severského počinu. Cold Pursuit má totiž nějakým záhadným způsobem velmi vágní scénář, kterým bohužel berou zavděk mnohé poměrně zbytečné scény a hluchá místa. Přidejte si k tomuto všemu i neúměrnou stopáž a dostanete snímek, jenž ani sympatický drsňák Liam Neeson či úchvatné reálie okolí Denveru nezachrání. Škoda. PS: Pokud mohu radit, sáhněte raději po originálu z roku 2014. Nebudete litovat! „Yeah, to let the fish get at them. They'll eat the flesh off the bones. So the bodies don't fill with gas and rise. They stay at the bottom.“ ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

U remaků, když už nic jiného, mě baví sledovat změny oproti originálu. Což je u Cold Pursuit trochu problém, protože to točil stejný režisér a je to, až na pár drobností odvíjejících se od místa zasazení a filmové cílovky, prakticky identické. Ač remake postrádá pěkně norské krajinky a je více digitální, po technické stránce je výrazně sebejistější a co do tempa preciznější. Na druhou stranu černý humor už tolik nefunguje a hlavně má remake nepochopitelně mnohem slabší cast ústředního záporáka. A i Liam Neeson je v téhle umírněné, skoro až apatické, roli taky dost nevýraznej. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Původní verze se mi líbila, ale zase ne tolik, abych si jí po čtyřech letech nějak detailněji pamatoval. Některé sekvence se mi začaly vybavovat až postupem času, ale nenutily mě ke srovnávání, což beru jako plus. Každopádně příběhu jednoznačně prospělo přesazení do zasněženého Colorada, které nabízí víc, než norský vidlákov a co se gangsterů týče, tak ti indiánští ty srbské předčí o délku. A díky angličtině a americkému prostředí je tu cítit i trocha Tarantina či starého Ritchieho. Výhrady nemám ani k hercům, takže celkově to vidím tak, že remake je o fous lepší než originál. 85% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • V New Yorku zrušili slavnostní premiéru na červeném koberci kvůli rasistické kauze britského herce Liama Neesona, který má ve snímku hlavní roli. Herec se v rozhovoru pro The Independent přiznal, že kdysi chtěl zabít černocha poté, co muž tmavé pleti znásilnil jemu blízkou osobu. Reportéři se o zrušení premiéry dozvěděli dvě hodiny před jejím oficiálním začátkem. Tato kauza měla také dopad na finanční stránku filmu v USA, kde si film po prvním víkendu promítání odnesl jen 10,8 milionů amerických dolarů. (Waltz)
  • Jedna z postáv vo filme si robí srandu zo sexuálnej povahy mena Nels Coxman. V pôvodnom nórskom filme, ktorého je toto remake, sa hlavný hrdina volá Nils Dickman. (Arsenal83)
  • V čase 01:26:27, kdy přicházejí Indiáni do foyeru horského hotelu, sedí v křesle dívenka s rouškou a snaží se přes ni napít. (Scott67)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno