Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Mrazivé pomstě, strhujícím akčním thrilleru plném černého humoru, hraje Liam Neeson Nelse Coxmana, muže od rodiny, jehož klidný život s manželkou (Laura Dern) je obrácen vzhůru nohama, když jim za podivných okolností zemře syn. Nels začne pátrat po pravdě o smrti svého potomka na vlastní pěst a jeho touha po spravedlnosti se rychle změní v krutou mstu. Drogový král přezdívaný Viking (Tom Bateman) postupně záhadně přichází o své zabijáky a Nels se pomalu mění z příkladného občana v chladnokrevného mstitele, který nedovolí ničemu a nikomu, aby mu stál v cestě. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (353)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle si Hans Petter Moland za rámeček nedá! Takhle si posrat svůj vlastní skvělý film – no asi mu nesmrděli americké dolary. V porovnání se skandinávským originálem (který byl solidní řežbou okořeněnou černým humorem a celkem slušnou akcí) je tohle jen céčkový brak – de fakto parodií na sebe sama. Tak kde byl originál úderný, surový a humorný, tady zbyla jen trapnost a hromada mrtvol. Se divím, že se tomu nechal upsat Liam Neeson. Tady bylo horší snad úplně všechno – atmosféra, kamera, herecké výkony (hlavní záporák nesahal ani po kotníky tomu z originálu, malý ogar nesympatický, místo Srbů indiáni – si dělají prdel ne), ani manželka nedostala pořádnou ránu přes držku (jo já zapomněl, že to se už za poslední roky v USA nesmí – bo by je rozneslo Me Too. Finální přestřelka taky slabá – postupné zabíjení gangsterů co zabili jeho syna slabé a nevěrohodné oproti originálu (tam hlavní hrdina zabíjel v tichosti na odlehlých místech, tady si to nakráčí přímo na diskotéku nebo obchodu se svatebními šaty). Prostě skandinávský originál byl lepší po všech stránkách, to je jen nepovedená a podprůměrná kopírka… ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Po americké verzi Nedotknutelných dorazil do kin další remake! Tentokrát se předělává nórský film Boj sněžného pluhu s mafií na kterém je zajímavý fakt, že remake v českém překladu známý jako Mrazivá pomsta režíruje stejný člověk jako originál- Hans Petter Moland! A Stellana Skarsgarda v hlavní roli střídá Liam Neeson a já původní film neviděl, takže to má u mně Mrazivá pomsta v podstatě snazší než právě Američtí Nedotknutelní. A jestli něco Mrazivá pomsta dokázala u mně dokázala tak rozhodně to, že mám chuť okamžitě dohnat originál! Mrazivá pomsta je totiž zajímavý film. A dle traileru na originál je až na několik drobností téměř věrný originálu. Ve finále do kin dorazil americký remake, který je ve výsledku bizarní černou komedií a hodně originální projekt právě v rámci Hollywoodu. Mrazivá pomsta je plná humoru, která není pro každého. Do jisté míry ten film chce aby se člověk smál lidem, kteří se dějí ošklivě věci. I v tom sále se ve finále nesmáli všichni a dává to smysl. jelikož Mrazivá pomsta není film pro každého. Celý děj taky není žádnou normální věci a ubírá se směry, který se každému nemusí líbit. Celá nedotaženost děje je vlastně problém: Liam Neeson prostě mstí svého syna a jde přes mrtvoly, do toho se tam objeví dost zajímavých podzápletek (vyšetřovatelka, jak Neeson funguje se svojí ženou v podání Laury Dern, synek hlavního zloducha), které ale nejsou vytěženy tak jak by si zasloužili. Především postava manželky v podání Laury Dern je celkem vyklizená z cesty a je to škoda. Co se týče vizuálních nápadů to ale šlape, Liam Neeson si zase střihl sympatického hlavního hrdinu a a záporák v podání Toma Batemana je tak crazy, že by se mohl Bateman z fleku ucházet o roli Jokera. Vlastně každá postava je zajímavá, třeba poskoci hlavního záporáka jsou snadno rozeznatelní a o každém z nich se něco dozvíme. A i když ve finále dostanou co si zaslouží, diváka vlastně začne bavit s nimi trávit čas i když jsou to nelidské svině. Navíc to má zajímavou pointu v tom, že dojde k takové menší válce mezi jedním čistě White-America drogovým kartelem a druhým čistě Indiánským drogovým kartelem. Celé to ve finále dost připomene Wind River od Taylora Sheridana, akorát se to znatelně vydává jiným směrem. A i když je celá ta indánská linka zajímavá, prostě se člověk nezbaví pocitu, že je nedotažená. Mrazivá pomsta je výsledku fajn akčňák, která dokazuje, že když má člověk slušnou vlastní vizi dá se natočit. Je jen škoda, že k plné dokonalosti chybí několik nedotažených zápletek, dějových kiksů a trochu slabší finále. Zkusí Hans Peter Moland natočit i do třetice novou variaci na Boj sněžného pluhu s mafií a zkusí to třeba v Čechách s Karlem Rodenem v hlavní roli? Bůh ví.... ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

V podstate presne to isté, čo originál. Ale keďže ten som videl pri jeho premiére, tak mi už mnoho vecí vypadlo. A Neeson je rovnako dobrý ako Skaarsgard, takže sa nemám na čo sťažovať. Máme tu linku s indiánmi, čo nakoniec nášmu hrdinovi nečakaným spôsobe pomôže. Hlavnou témou je láska k synovi, máme ju tu celkovo trikrát. Väčšiu výčitku môžeme smerovať k faktu, že keď máte k dispozícii Lauru Dern, tak by ste ju mali viac využiť. Podobne aj línia s policajtami nie je príliš využitá, ale subjektívne mi to nijako zvlášť nevadilo. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Možná (určitě) je to tím, že jsem neviděl předlohu, neboli první verzi filmu, ale Mrazivá pomsta mi v několika všecech přišla hodně zajímavá a zábavná. Ten jakýsi absurdní, suchý černý humor jakoby z oka (nechci říct z pera) vypadl bratrům Coenům v době, kdy ještě uměli psát scenáře. Liam Neeson je zde podvratný sám o sobě, myslím si, že film záměrně pracuje s jeho ikoničností, resp. s tím, co od něj, jako od akčního drsňáka divák očekává a přitom... Je trochu jiný. Musím ale říct, že film měl pár trestuhodně nedotažených momentů, kde divák vyloženě cítil ten nevyužitý potenciál. 7/10 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Chápem tomu správne, že si Hans Petter Moland spravil prerábku vlastného filmu, len preto, lebo Amíci sú fajnový kukať na filmy s titulkami ? Očividne to tak je, ale čo už. Plánoval som na Mrazivú pomstu vyraziť do kina, ale nakoniec sa mi to nejako nepodarilo a vlastne som aj celkom rád, pretože ma to moc nebavilo. Ukážky vyzerali super, Neesonovi akčné filmu idú a názov filmu bol skutočne mrazivý. No výsledok je pre mňa tiež celkom mrazivý. Po pár minútach som s toho studeného vzduchu celkom vytriezvel. Na akčný film je tam málo akcie, na komédiu je tam málo humoru, na drámu to nemá žiadny nábeh okrem toho, že mu zabijú syna a na thriller to ma slabú atmosféru a zlodochov, ktorí sú dokonca ešte aj celkom nezáživný. Neviem čo to chcelo byť, ale ako celok je divné. Dúfam, že sa na ďalšej akčnej spolupráci bude s Neesonom podieľať znova Jaume Collet-Serra. 60% - 3* ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Liam Neeson uviedol, že toto bude jeho posledná rola v akčnom filme, čo však veľmi rýchlo nedodržal. (Arsenal83)
  • Když Coxman (Liam Neeson) pouští unesenému klukovi klasiku, tak je to Dvořákův „americký“ smyčcový kvartet. (kuky)
  • Řeka, která je ve filmu pokryta silnou vrstvu ledu, má však tak silný proud, že by nebylo možné, aby se na něm tvořil led. (ČSFD)

Reklama

Reklama