Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Mrazivé pomstě, strhujícím akčním thrilleru plném černého humoru, hraje Liam Neeson Nelse Coxmana, muže od rodiny, jehož klidný život s manželkou (Laura Dern) je obrácen vzhůru nohama, když jim za podivných okolností zemře syn. Nels začne pátrat po pravdě o smrti svého potomka na vlastní pěst a jeho touha po spravedlnosti se rychle změní v krutou mstu. Drogový král přezdívaný Viking (Tom Bateman) postupně záhadně přichází o své zabijáky a Nels se pomalu mění z příkladného občana v chladnokrevného mstitele, který nedovolí ničemu a nikomu, aby mu stál v cestě. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (353)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Řidič nesmí kličkovat na dálnici, zastavovat o jinej vůz, o zeď, o strom, troubit na slečny, pouštět volant, věnovat se stopařce, brzdit při smyku, překážet rychlejším, nadávat chodcům, zapomenout klíče od vozu ve voze, kouřit u pumpy, přejet šéfovi psa a vůbec … můžeš mi věřit, když ti tady povídám, řidič ten tvrdý chleba má. Liam Neeson pojal tu písničku od Ládi Vodičky po svým, přírodním i fyzikálním zákonům navzdory, ale ...alespoň teď i my na csfd víme, že řidič tvrdej chleba má. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Proč tenhle remake vznikl, pro mě sice zůstává dál záhadou, ale hlavní je, že to je zase výborný film. Stejně jako originál. Když Mrazivou pomstu porovnám s Bojem sněžného pluhu s mafií, musím dokonce říct, že svého předchůdce něčím překonala. Čím? Indiány. Přinesli s sebou takovou zvláštní melancholickou poetiku, zachmuřené a cynické stýskání po starých časech, a do příběhu se mi díky tomu hodili více než minule Srbové. A lepší je i hudba - George Fenton složil výborný soundtrack, který už nějaký čas poslouchám a ještě nějaký čas poslouchat budu. Liam Neeson je v hlavní roli vynikající, ač samozřejmě něco takového už hrál mnohokrát, ale ještě to nehrál v takovém filmu a sám to nejspíš dobře věděl, když se k němu role dostala. Hádám, že se dobře pobavil (když se při závěrečném zúčtování chechtá, musíte se chechtat s ním). Co se týče režie, je pravda, že Hans Petter Moland nepřišel s ničím extra novým a prostě zopakoval to, co se mu osvědčilo, a občas to mírně vylepšil (pokud to vůbec šlo), hlavní ale je, že udržel náladu filmu tam, kde ji chtěl mít, a že ten způsob, jakým se z tiché deprese postupně stane černá komedie a z ní málem až crazy podívaná, je stále působivý. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Po videní „Boja snežného pluhu s mafiou“ som sa nevedel dočkať americkej verzie z Neesonom, ktorému proste takéto roly budú naveky sedieť. A nesklamal som sa. V porovnaní s originálom ide v podstate o prekopírovaný scenár, ale Skarsgard vs Neeson hodnotím 1:1. Jediný rozdiel tu robí Sverre Hagen, ktorý bol v škandinávskej verzii taký bláznivý záporák, že tu sa ho prekonať ani len vyrovnať nepodarilo. Ale nevadí, zážitok to bol nadmieru pozitívny. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Chápem tomu správne, že si Hans Petter Moland spravil prerábku vlastného filmu, len preto, lebo Amíci sú fajnový kukať na filmy s titulkami ? Očividne to tak je, ale čo už. Plánoval som na Mrazivú pomstu vyraziť do kina, ale nakoniec sa mi to nejako nepodarilo a vlastne som aj celkom rád, pretože ma to moc nebavilo. Ukážky vyzerali super, Neesonovi akčné filmu idú a názov filmu bol skutočne mrazivý. No výsledok je pre mňa tiež celkom mrazivý. Po pár minútach som s toho studeného vzduchu celkom vytriezvel. Na akčný film je tam málo akcie, na komédiu je tam málo humoru, na drámu to nemá žiadny nábeh okrem toho, že mu zabijú syna a na thriller to ma slabú atmosféru a zlodochov, ktorí sú dokonca ešte aj celkom nezáživný. Neviem čo to chcelo byť, ale ako celok je divné. Dúfam, že sa na ďalšej akčnej spolupráci bude s Neesonom podieľať znova Jaume Collet-Serra. 60% - 3* ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Slušný a vlastně poctivě vydělaný prachy holt nesmrdí a podivovat se nad Molandovou motivací k tomuhle remaku vlastního filmu absolutně nemá význam.  Boj sněžného pluhu s mafií jsem viděl relativně nedávno a byl jsem z něj nadšený, holt typicky severská černočerná mrazivá ulítlost. Americká verze je pak  lehce učesanější a trochu zkratkovitější či lépe stravitelná, jinými slovy i pro amerického deb..diváka konzumovatelná. Liam je ale dokonalej a místy mi kacířsky přišel lepší i než Skarsgard, ale to je asi jediné pozitivum. Bez znalosti by to možná vzhledem k mé oblibě podobných přímočarostí byla silnější trojka či i slabší čtyřka, ale takhle za dva. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Začiatkom roka 2017 bolo filmu zamietnuté povolenie na nakrúcanie v národnom parku Banff v kanadskej Alberte. Vysvetlením bolo, že Parks Canada namietal proti tomu, aby antagonista filmu bol domorodý Kanaďan. V parku sa tak nakoniec nenakrúcalo. (Arsenal83)
  • Auto, v ktorom jazdí Viking (Tom Bateman), je elektromobil Tesla model X. (ČSFD)
  • Liam Neeson uviedol, že toto bude jeho posledná rola v akčnom filme, čo však veľmi rýchlo nedodržal. (Arsenal83)

Reklama

Reklama