Reklama

Reklama

Mayhem

  • Slovensko Vzbura (festivalový název)
Trailer

Právník Derek (Steven Yeun) dostane nečekaně výpověď, která je vykonstruovaná. Této firmě věnoval vše, a tak se mu zhroutí svět. Ovšem ne na dlouho. Ve firmě, která sídlí ve výškové budově, se objeví obávaný virus, kterému se říká ID-7. Jeho hlavním rysem je absolutní ztráta rovnováhy mezi chováním a odpovědností. Z lidí se stávají zvířata, která ihned podlehnou svým nejnižším pudům, aniž by řešila důsledek. Celá budova je obklíčena policií a je v karanténě, která bude trvat osm hodin, než začne působit protilátka. Derek je na cestě za vedoucím, zda by ještě jednou nechtěl přehodnotit jeho výpověď. (PROCESOR)

(více)

Recenze (90)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Další důkaz, že úředníkům jebe a za kravatou s límečkem se skrejvaj největší psychouši. A že tam jebe většině, bylo poznat už před tím, než nějakej virus vůbec vypuknul. Naopak po vypuknutí viru mi přišlo, že konečně pár lidí našlo vnitřní klid. Hlavní hrdina, můj úžasný skorosoukmenovec, zcela rozhodně. Nic člověka neodreaguje líp než rozmlácení něčí lebky kladivem po ztrátě milovanýho hrníčku a následně i zaměstnání. Brutálně šukézní Samara mu seKunduje velmi zdatně a já si užívala jak tahle dvojka postupně vybíjí celou budovu a v mezičase si stihnou i zamrdat. Krve dost, silnýho gore málo, celkové strašná píčovina ale zábavná, když si chcete vypláchnout mozek a jen se debilně hihňat. To jsem chtěla a to jsem dostala. Jednou za čas prostě film, kde jde jen o to kdo koho jak zmasakruje, potěší každou romantickou rákosku. Osobně bych uvítala podobný virus abych si na 8 hodin mohla vyřídit pár návštěv a nemusela se u toho tahat s kyselinou na zametení důkazů. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zábavná přímočará vyvražďovačka z korporátního prostředí. Dobrej byl ten CEO, měl správně maniakální ksicht. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

1) Proč do hlavní role strčili nesympatického šikmookého herce? 2) Koho zajímaly ty právnické kydy? Pořád se jen řešily podrazy a smlouvy s korporací... 3) Nulové napětí a skoro žádné vraždy. SLABÉ! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Do konce roku už moc očekávaných hororů nezbývá, ani si nejsem jistý zda nám ještě něco zajímavého výjde, ale Mayhem určitě stojí za pozornost, byť jsem dle našláplého traileru očekával více. Mayhem se určitě nevyhne srovnání s nedávným Belko Experiment( Pomalu se nám zde vytváří nový subžánr kancelářských krys, ale podobně jako u Belka, Mayhem nesplňuje potenciál slibovaného masakru, což při 300 zaměstnancích je absence gore neodpustitelná). Film má i docela pomalejší rozjezd a je hodně ukecaný, sice zde jsou vtipné i inteligentní dialogy zároveň( což možná vysvětluje 80% na rottenech), ale nesmírnou zábavou a vzrůšem jsem vyloženě neoplýval. Potěší svůdná Samara Weaving, kterou jsme naposled viděli v sexy Babysitter( že by nová hororová herečka na scéně?), zajímavé a dobře zvolené hlavní postavy- sympatický hlavní hrdina, drsný šéf i jeho bodyguard. Akce je slušně natočená, dynamická a souboje jsou docela drsné, ale chybí zde scéna, kterou bych si rád pustil znova či něco z čeho bych vyloženě padl na zadek, to zde bohužel není. Zábava však slušná a podobných snímků moc nenajdete, jen důvod k velké nadšenosti zde není, byť být měl. 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Odkiaľ to máš?“ – „Vygooglil som si debil s malým vtákom a vyhodilo mi to ako prvé.“ Ďalší z rady kancelárskych krvákov (P2, The Belko Experiment, Not Safe for Work). Nebavilo ma to. Nesympatické postavy (vrátane kladných), netalentovaní herci, stereotypné scény bez švihu a nápadu, klišé myšlienky, mdlé a prázdne dialógy. Mihne sa tu pár zaujímavých nápadov (beztrestnosť infikovaných), ale nie sú detailne spracované, čiže vyšumia do prázdna. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

A máme tu další vybíjenou z kanclu. Tentokrát za ní nestojí upíři ani vládní experiment, ale další podělanej virus, co z lidí vytváří vraždící magory. Z počátku je Mayhem dost ukecanej a zbytečně se podbízí mladšímu publiku skrz cool zpomalený záběry, rychlej střih a sprostej slovník. Ale v těch akčnějších pasážích to nevypadá vůbec špatně a krvavá mlátička při doprovodu chytlavýho songu "Motherfucker" od Faith No More je dokonce výborná. Potěší ještě ta celková ujetost, zamrzí však absence peprnějšího gore. No a pro šukatelnou Samaru Weaving je to po The Babysitter další maniakální role, bohužel ani tady neukázala svoje kůzlata, přestože si tu střihne jedno sexuální číslo. Takže asi tak. P.S. Možná to byla náhoda, ale během filmu mi něco spadlo do oka, a jelikož jsem to nemohl dlouho vytáhnout, vypadal jsem jako při nakažení virem ID-7. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Vypustit agresi v korporátním prostředí je už skoro subžánr, takže si nevystačím se samotným atraktivním námětem. A víc tenhle film nemá - když nepočítám otravné monology hrdiny, u nichž se bojím, že byly v jádru myšleny vážně. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Towers & Smythe Consulting je obrovská korporácia plná zaneprázdnených zamestnancov pracujúcich pod stresom. Všetko sa zmení vo chvíli, keď budovu uzavrú kvôli tomu, že sa v nej vyskytli stopy vírusu ID-7. Tento vírus mení osoby na zbesilé monštrá plné agresie. Pracovník Derek Cho (Steven Yeun) a zúfalá Melanie Cross (Samara Weaving) musia spojiť svoje sily, aby prežili osem hodín karantény v budove, ktorá je plná nakazených pracovníkov. - Nakoniec to nebolo až také šialené, ako som kvôli Unrated označeniu čakal, ale stále ide o velmi zábavný horor, ktorý sa odohráva v budove velkej korporácie. Toto prostredie sa v poslednej dobe stáva pomerne populárnym a mne to vôbec nevadí, pretože ide väčšinou o slušné masakre bez možnosti úniku, takže bodycount sa dostane do príjemných výšin. Zaujímalo by ma, prečo sa pán Joe Lynch desať rokov od svojho podareného režijného debutu potuloval hlboko v americkom undergrounde, pretože talent má nesmierny a nemal by nás takto naťahovať. Jeho nadanie je vidieť aj na tom, ako parádne zvládol spracovať scenár od celovečerného začiatočníka. Príbeh má svoju logiku, a aj napriek tomu, že v niektorých štádiách pôsobí až detinsky, pozerá sa na všetko dobre a je to príjemne krvavé. Trochu mi nesadol vzťah ústrednej dvojice a scény, v ktorých boli spolu, pretože medzi nimi nebola aspoň z môjho pohladu žiadna chémia, ale zase som rád, že Samara Weaving sa v posledných rokoch presúva k hororu, pretože austrálskej krásy nie je nikdy dosť. Pochváliť treba hudbu môjho oblúbeného skladatela Stevea Moorea, ktorý sa pomalými krokmi dostáva k hororovej špičke a jeho soundtracky sú lahôdkou. Celkovo som s týmto Mayhemom spokojný a som zvedavý, kam sa účastníci tohto projektu posunú ďalej. + herečka z Ash vs Evil Dead a The Babysitter + herec z Echoes + herečka z Grindhouse: Werewolf Women of the S.S. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Po Bloodsucking Bastards a Belko Experiment další příspěvek na téma krvavé deratizace kancelářských krys. Krapet se to utápí v namistrovaném voiceoveru, právních žvástech a Lynchově úporné snaze být za každou cenu stylový, ale budiž.. Kdo by se nechtěl utkat se svým šéfem na golfovou hůl a hasák, aby se pěkně zblízka podíval na údajně nejvýkonnější mozek firmy.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skočte tragických 25 minút, plných nezmyselných dialógov, ktoré síce miestami vyčaria úsmev na tvári, no tak či onak, z pohľadu žánru neprinášajú nič, len akési úradnícke žvásty (chápem, že to nejak začať muselo, ale tak pomalý rozjazd??). Následne vďaka panike po uzavretí budovy tempo síce rapídne vzrastie, no jadro tvoria prevažne prejavy emocionálnych výkyvov, pästné súboje, občas nejaké to násilie, avšak bez mimoriadneho gore, ktoré by sa vzhľadom k nápadu, totožnému s "Belko Experiment" vyslovene žiadalo. Ja sklamaný nie som (!), no v "exploiďáku", v ktorom je zmenená identita 287 ľudí, v absolútne labilne, agresívne beštie, by sa nejaká tá originálnym spôsobom odtrhnutá hlava, ruka, noha, skrátka mohla a mala objaviť. Ale inak výborne spracovaný, znesiteľný, zábavný snímok s dobrým hereckým obsadením, ktorý po úvodnej tretine až do záveru nijak nenudí. P.S.: netreba zabúdať na "Bloodsucking Bastards", ktorý je námetom taktiež podobný. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Režisér talent rozhodně má, sice ukradl klasický koncept patrové vyvražďovačky, kdy musíte postupně stoupat strukturou od protivníka k protivníkovi abyste se vyškrábali na vrchol, ale zase si myslím že akci má daleko zajímavěji zvládnutou než v trošku podobném Resident Evil. Sympatický menší snímeček, který je zde zřejmě omylem uváděný jako horor. 60% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Nejvyšší stupeň ohrožení - je čas na pilu!- Vyhrocené sociální drama na téma - podřízení a nadřízení - v rychlejším tempu. Scénář je poněkud stručnější, páč fakticky jde o probuzení se s letargie a říci šéfovi, jak to všechno je. Mě bavila ta dynamická kamera, co udělá jen pár přestávek, a líbil se mi důraz na vizuální stránku, jelikož jsem stále přesvědčen, že film má být především obrazové médium. Asi jsem byl správně naladěn, a tak mi tenhle adrenalinový zážitek příjemně sednul; úplně jsem cítil, jak chci někomu rozbít hubu. Jistě, gore se nabízelo šťavnaté, ale já byl tentokrát spokojen. Pozor na krvavé oči! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Přesně ten druh odlehčené krvavé blbiny, která je jednou za čas potřeba (jste-li otupělý matador áčkového Hollywoodu jako já). Virus, co zbaví lidi veškerých morálních zábran, musel vypadat především na papíře fantasticky, paradoxně je ale škoda, že se tenhle nápad dočkal zpracování tak příběhově ambiciózního - líbilo se mi jednoduché informační intro, zasazení děje do rozsáhlé budovy plné úředníků a dobře zmáklé gore, jenže film se po většinu času věnuje jakémusi pitomě vysvětlenému právnickému podrazu, kvůli němuž hrozí hlavnímu hrdinovi ztráta zaměstnání, a samotný virus se krčí většinou někde v ústraní. Ve druhé půlce se pravda začne vraždit celkem solidně a se správnou mírou bizarní nadsázky, ale pořád zůstává pachuť nezúročeného zábavného námětu. A to zamrzí, protože Joe Lynch není vůbec nenadaný a nebojí se stylisticky vyblbnout (úvodní shrnutí několikaměsíční pracovní etapy v jednom dlouhém záběru by mohlo být dáváno za příklad efektivní manipulace s časem syžetu) a vedlejší postavy se dost vyvedly (Samara Weaving stejně jako v Babysitter skvělá a potvrzuje, že je z ní taková Margot Robbie béčkové produkce). Být urvaný ze řetězu je někdy zkrátka potřeba, tady se moc šetřilo na úkor rutinního příběhu. I tak ale OK... 65% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Síce je vizuál trochu lacný, ide o solídnu nálož násilia a satiry na korporátny život a to v mojom obľúbenom niche subžánri: Samara Weaving zabíja ľudí. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Námetom podobné Belkovmu experimentu (2016) no nemalo to také napínavé scény ani takú výbornú atmosféru. Ale na druhú stranu nemôžem ani tvrdiť, že by som sa nudil. Akčných scén je tu pomerne dosť, ani na šetrenie krvou si tu divák nemôže sťažovať (škoda, že väčšinou to išlo mimo obraz) a snímok zaujal aj nápadom. Vírus čo zbavuje ľudí emócií a zábran - slušné. Na priemer to stačí. 60/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že začátek mi přišel svižnej, vtipnej a celkem mě pobavil. Pak ale tempo polevilo a moje nadšení pomalu ale jistě začalo ustupovat. Scénář je triviální, v podstatě jde o nenáročnou vybíjenou. Celkově mi přišlo, že se film sám o sobě nebral moc vážně. Z filmu " Mayhem " se tak pro mě vyklubala jednorázovka na kterou se dá bez nejmenších potíží podívat, ale případné opětovné shlédnutí ( někdy v budoucnu ) spíš vylučuji. Proto volím slabší 3 hvězdy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Agresivní, brutálně rozkošný a krvavý kousek, který spadá do spřízněné rodinky, kterou tvoří Mom and Dad a Belko experiment. Handicapem mu je skutečnost, že jsem jej viděl až po výše zmíněných snímcích, tudíž na to v určitém ohledu doplácí. Vytratil se třeba efekt překvapení, nicméně film je o něco chytřejší než se jeví. Je to hlavně nemilosrdná kritika záludných korporátních praktik. Určitě ne náhodou je v hlavní roli rozezlený žluťák, tím je zastoupen i určitý rasový podtext, který se skrz patra firemní budovy probíjí až ke generálnímu řediteli, aby si s ním vyřídil svůj nespravedlivý vyhazov ze zaměstnání. Film je natočen s nadhledem a je místy natolik sociálně kritický, až se z něj vytrácí hororová podstata, na které má být založen. Dialogy nejsou vůbec blbé, jen je určitě každý neocení. Přece jen je film vnímán coby horor, v němž virus způsobuje, že infikovaní ztrácí jakékoliv zábrany, tudíž se chovají jako smyslů zbavení. Budova je v karanténě na osm hodin, do nejvrchnějšího patra je cesta dlouhá. Žluťák se spojí se sexy klientkou firmy, která má také pádný důvod být nasraná, a společně mydlí kravaťáky vším, co se namane. A každé zabití těch nažehlených zjebů jsem si náležitě užíval. A vězte, že je co nenávidět, neb herci se svých záporných rolí zhostili tak dokonale slizce, že s nimi nelze mít soucit ani v nejmenším. Steven Yeun v hlavní roli je neokoukaný, akvizicí, která postaví i sto let mrtvé pyje, je pochopitelně rozzuřená Samara Weaving, někdejší Děvče na hlídání. Má to pomalejší rozjezd, s tempem film bojoval trochu po celou dobu, v ukecaných pasážích se rytmus vytrácel. Film je natočen kvalitně, nedýchl na mě amatérismus. Určitě nejlepší film nadějného režiséra Joe Lynche. A je to film značně nedoceněný. Přece jen to obsahovalo myšlenku, byť dovedně skrytou za krvák. 10/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Podobne ako minulý rok Ready or not, aj Mayhem je iba pokus o žánrovku. Odlahčený horor, komédia bez vtipu. A už tu, o dva roky skorej je tým jediným zapamätateľným, čo to celé drží nad priemerom, Samara Weaving a jej postava. Hádam, že do RoN bol obsadená na základe tejto role (klepy o dohadzovaní rolí slávnym strýkom sú mi úplne u riti, aj ak sú náhodou pravdivé). A aj keď ide o slabšie kúsky, baba by si na tomto mohla spraviť kariéru. Ona je to trochu diera na trhu (keď pominieme Harley Quinn). Kedy si ju asi všimne Quentin? ()

Reklama

Reklama