Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nehoda na moři znemožní Královskému námořnictvu najít Severní průchod a kapitáni jsou zoufalí při rozhodování, co dál. (Prime Video)

Recenze (18)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Blízko? To je nebezpečné slovo, hlavne tu. Byť blízko nič neznamená. Je to ešte horšie, ako byť ďaleko." Tak, premiéra prvej epizódy môjho asi najočakávanejšieho seriálu roka 2018 je za nami a tron hlási úplnú spokojnosť. Nie je to zbytočne dlhé, flashbacky sú umne a strategicky šikovne rozmiestnené naprieč celým dejom, pôsobivé je i rámcovanie príbehu z pohľadu pátracej skupiny. Rozhodne potešia prepracované postavy (ktoré mala už skvelá kniha), zaujímavé vzťahy medzi nimi a tomu odpovedajúce, kvalitné herecké výkony. Atmosféra je mrazivá až-až a príjemne mystická bez toho, aby sa (zatiaľ) diali vyložene nadprirodzené motívy (ak teda necháme bokom epizódu so smrteľnou posteľou). Je vzrušujúce sledovať hierarchiu na dvoch renomovaných anglických lodiach - od kapitánov cez dôstojníkov až po bežných námorníkov. Veľmi sa teším na ďalšie diely. A Croziera som si pri čítaní románu Dana Simmonsa predstavoval absolútne inak, ale Jared Harris je - v úlohe muža, ktorý neznáša slávu a zbytočné riziko - skvelý a ihneď som si ho obľúbil. Keby to celé záležalo na Crozierovi, dopadlo by to úplne inak. Lenže nezáležalo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak prvá epizóda práve z pece vytiahnutého nového seriálu je veľká namotávka. Atmosféra by sa dala krájať, či skôr ani nie, taká je hustá a všetko nasvedčuje tomu, že bude ešte poriadne hustejšie. Najhustejšie bolo ale pod vodou, človek by chcel s potápačom meniť a zároveň je rád, že je doma v teple. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda načala příběh, od kterého čekám pořádně hutnou atmosféru, spoustu napětí a snad i nějaké to mrazení v zádech. Zatím jsem dostal to, co jsem od pilotního dílu čekal- uvedení do děje, seznámení s jednotlivými postavami a ideální počasí do letního vedra. ()

italka63 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdá se, že seriál má dost vysoké ambice, jen tak dál, rozhodně zajímavé téma a mám jen malou výtku, musíte nevnímat, že postavám nejde pára od úst. Zkrátka, nemůžete chtít všechno. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

19. mája 1845 vyplávali z Anglicka dve výskumné plavidlá jej veličenstva: Erebus a Terror. Ich cieľom bolo nájsť takzvaný Severozápadný priechod z Atlantického do Tichého oceánu, ktorý by skrátil obchodné cesty medzi západnou Európou a východnou Áziou. Lodiam velil námorný dôstojník a prieskumník sir John Franklin. Poslednýkrát obe plavidlá videli iní Európania koncom júla 1845. Lovci veľrýb ich vtedy postretli v Baffinovom zálive, ktorý obmýva západné brehy Grónska. Po 168 rokoch bol objavený vrak jednej z nich, lode Terror. V roku 2018 prichádza na obrazovky seriál, ktorý mapuje osud posádky. Do sporu sa dostávajú kapitán lode Terror Francis Cozier a kapitán Erebusu Franklin, ktorá bolo vlajkovou loďou výpravy. Avšak poškodenie na jednej z lodných vrtúľ Erebusu prinúti Coziera navrhnúť Franklinovi, aby od prieskumu upustili. Franklina však vpred ženie možnosť stať sa prvým človekom, ktorý objaví cestu a rozhodne sa v plavbe pokračovať. Nad posádkou sa vznáša mrak úmrtia mladého člena posádky Davida Younga a takisto prízrak, ktorý sa možno ukrýva v oceáne...Tak nestáva sa často, aby už úvodný diel diváka "namotal" tak, ako sa tomu podarilo tvorcom tohto seriálu. Napriek tomu, že nevieme, čo môžme očakávať seriál vzbudzuje veľké očakávania. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl, nebo pilot nového seriálu, má diváka zaujmout. Takže se očekává, že se v něm něco bude dít. Tvůrci Terroru se nejspíš spolehli na to, že diváky naláká ta marketingová masáž. Pokud bych se vykašlal na to, co bylo o tomto seriálu napsáno a řídil se jen pocitem z první epizody, tak už bych se dál nedíval. Mě totiž výprava přes zamrzlé moře zase tak moc nezajímá a ten hororový prvek, na který jsem byl zvědavý, tak ten si scénáristi šetří na bůhví kolikátý díl. Atmosféra mě nechává v klidu...prostě mráz, loď a nejde to ani tam, ani zpět...to mi nestačí. ()

Torpid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvních dvou dílech oceňuju výpravu, atmosféru a herce. A především jakousi těžko definovanou nevstřícnost k divákovi. Filmové obrazy, které jen tak z hlavy nezmizí, nedoslovnost a nejednoznačné, ale přitom zajímavé charaktery. Po prvních dvou dílech celkový dojem za 100%. ()

255085349 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně slušný začátek. V pár záběrech dovede navodit skvělou atmosféru. Od AMC bych něco takového nečekala. Luxusní, rozhodně nikoliv prvoplánové obsazení (potěšila mě Sian Brooke, Jared Harris klasicky výborný). Vypadá to na skvělý, ledový survival. Snad to nepřeženou s tím bubákem. Natěšenost na další díly. ()

SatuPeka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou epizodách: Zatím to vypadá hodně dobře, skvělá atmosféra, působivé záběry a scény (potopení se v předpotopním skafandru třeba), slušné herecké výkony. Uvidíme, jestli to nepřeženou s paranormálnem a nestane se z toho laciná vyvražďovačka. Má to potenciál. ()

tartan 

všechny recenze uživatele

"This place wants us dead." Cpt. Francis Crozier (Captain of the HMS Terror and second in command of the expedition) Málilo sa vám tento rok zimy a ešte by ste si ju chceli poriadne užiť v teple a pohodlí domova? Tak skúste nový seriál podľa rovnomennej knihy Dana Simmonsa a podľa skutočnej udalosti, ktorá neprestáva fascinovať ani po 170 rokoch, a to aj vďaka nedávnym objavom oboch lodí stratenej Franklinovej expedície. Po prvej časti môžem naozaj len odporúčať. Dokonale mrazivá atmosféra, skvelí herci, perfektné reálie, ktorým zatiaľ nemám čo vytknúť, a od začiatku na maximum našponované napätie, ktoré nevyplýva len z reality zamrznutého sveta naokolo, ale aj medziľudských vzťahov, pnutia a rozporov medzi vyššie i nižšie postavenými členmi expedície. Zatiaľ výborne sú do toho nastrihané aj flashbacky ešte z Anglicka a v súbežnej scéne uvoľňovania zaseknutého ľadu z lodnej vrtule a pitvy som takmer ani nedýchal. ()

Solverino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No není to špatné, věčná škoda českého dabingu, přicházíme o zajímavé hlasy herců v originále (Jared Harris). Také jsem si všiml, že jsou některé pasáže nepřesně přeloženy a také občas něco chybí...hmm škoda. Jinak je to velmi dobré, i když originál v knižní podobě je mnohem lepší. Na filmu mi hlavně vadí legračně udělaný led a sníh a věčná škoda, že při těch zimních podmínkách nikomu nejde pára od pusy, asi by bylo už moc drahé to alespoň digitálně dodělat. Škoda, trpí tím autentičnost. Jinak je to prima! ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po pilotu jsem sakra zvědav,kam tahle posádka se nakonec dostane.Je pravda,že první díl si jede svojí a absolutně není poznat,že by to byl vůbec první díl.Postavy jsou zatím u ledu,výprava zatím cajk,ale popravdě to digitální spektrum nemá moc co nabídnout.Spíš naopak umějí v AMC krásně zakrýt neduhy.Jsem zvědav,co posádku nakonec dostane a to převažuje v plusových hodnotách.Jen doufám,že to nebude zbytečně natahovaná story,kdy v každém díle jeden či dva z posádky záhadně umřou.Trochu tu hrozí stereotyp. ()

Reklama

Reklama